Parels

Parels

De onderstaande bedrijven bieden naast een groeiend dividend ook gunstige lange termijn vooruitzichten.

Taiwan Semiconductor Company
TSMC is de grootste pure productiefaciliteit van chips ter wereld en exploiteert haar schaalvoordelen. Het bedrijf voert geen eigen merk en verkoopt alleen productiecapaciteit aan bedrijven als Apple, AMD, Nvidia en Qualcomm. De groeiende vraag garandeert een oersterke kasstroom. TSMC zal daarmee een stijgend dividend kunnen blijven bieden. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Broadcom
Broadcom maakt onder andere Radio Frequency filters en versterkers en is marktleider in het maken van onder andere WiFi-chips, Bluetooth connectivity en Set-top box processors. Producten tref je aan in premium smartphones, datacenters, opslagsystemen en controllers. Daarmee creëert Broadcom een enorme cashflow. Het dividend is aantrekkelijk en groeit continue met dubbele cijfers. (in porto: oktober 2020)
Meer info?
BE Semiconductor
Deze Nederlanse chipmachinefabrikant is actief in de back-end markt. Het maakt machines voor het maken van verbindingspunten, behuizingen en verpakkingen. BESI heeft een sterke positie in de meest geavanceerde assemblage (hybrid bonding) en haalt daarmee zeer hoge marges. Het bedrijf zit in een cyclische markt waardoor het dividend niet stabiel is. Per saldo groeit het echter met enorme stappen. (gekocht: oktober 2021)
Meer info?
Roper Technologies
Roper Technologies is een Amerikaans industrieel technologiebedrijf met een zogenaamd asset-light business model. Het maakt o.a hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en vooral software. Het breed gespreide Roper behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het (lage) dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd, vaak met dubbele cijfers. (opname: oktober 2020, in porto: maart 2021)
Union Pacific Railroad
Wie houdt er niet van monopolie? De grootste spoorwegmaatschappij van de V.S. speelt een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De afgelopen twintig jaar groeit spoorwegvervoer veel harder dan trucks en pijpleidingen. En de vooruitzichten blijven uitstekend. Dividendaristocraat Union Pacific genereert een zeer stabiele kasstroom en het dividend groeide afgelopen 15 jaar met gemiddeld 19%. (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
Thales
Dit Franse bedrijf maakt hightech elektronica voor defensie, en lucht- en ruimtevaart. Thales is breed gediversifieerd in simulators, communicatieapparatuur, navigatie, satellieten, radar, biometrie en cybersecurity. Dankzij langdurige contracten genereert het bedrijf een stabiele kasstroom. Thales heeft een sterke financiële positie en gunstige lange termijn vooruitzichten. Het groeiende dividend en de lage waardering zijn aantrekkelijk (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
L3Harris
Dit Amerikaanse defensietechnologiebedrijf is actief in surveillance, spionage, radar, communicatie, herkenning en algemene luchtvaartelektronica. Dat zijn segmenten met een hoge groei en margeontwikkeling. L3Harris is sterk gericht op aandeelhouders, verhoogd al 20 jaar het dividend en gebruikt de groeiende kasstroom voor het inkopen van eigen aandelen. (opname: mei 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?
Masco
Masco ontwerpt, fabriceert en distribueert merkproducten voor woningverbetering, sanitaire producten, verf en buitenverlichting. Het bedrijf heeft een wide moat rating en profiteert volop van een verouderend woningbestand en demografische ontwikkelingen. Masco is zeer aandeelhoudersvriendelijk met een sterke dividendgroei in combinatie met stevige eigen aandeleninkoop (gekocht: juni 2021)
Meer info?
Owens Corning
Deze Amerikaanse fabrikant van dakbedekking, isolatiemateriaal en composieten biedt een interessante investeringskans. Owens Corning profiteert van de duurzaamheidstrend en scoort zelf ook uitmuntend op ESG criteria. Het bedrijf kondigde onlangs een dividendverhoging van 35% aan en koopt grootschalig aandelen in. De waardering is met een P/E van minder dan 10 laag. (opname en gekocht: januari 2022)
Agco
Deze Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines (oa Fendt) profiteert van de mechanisatie in voedselproductie. Dankzij de mooie groei, sterke balans en het nieuwe kapitaalallocatie raamwerk mag op stevige dividendgroei (+25% in \'21), eigen aandeleninkoop en speciaal dividend worden gerekend. Voor beleggers die houden van voorspelbare dividendinkomsten is AGCO minder geschikt. (gekocht: juni 2021)
McCormick
McCormick is een Amerikaanse producten van kruiden, specerijen, sausen en smaakproducten. Deze 35-jarige dividendaristrocraat heeft een voorspelbare dividendgroei met de laatste 15 jaar steeds in de range van 8%-11%. Met name de kruiden verslindende vegan trend is een enorme katalysator. De laatste cijfers waren goed waarop de verwachte omzetgroei werd verhoogd naar 9%. (opname: april 2021, gekocht oktober 2021)
Meer info?
Eastman Chemical Company
Eastman Chemical Company is een Amerikaanse producent van vezels, chemicaliën, geavanceerde materialen en chemische halffabricaten. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie (hoge marges) en heeft een relatief grote blootstelling aan opkomende markten. Eastman biedt een mooi en sterk groeiend dividend en koopt daarnaast eigen aandelen in. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Arkema
Arkema is een Frans spciaalchemiebedrijf actief en heeft sterke posities in lijmen en kitten, materialen voor Li-ion batterijen en lichtgewicht composieten. Het bedrijf doet gerichte overnames en is zelf ook een overnamekandidaat. De sterke balans en groeiende kasstroom bieden alle ruimte voor verdere dividendverhogingen. (opname: januari 2019, gekocht: februari 2021)
Meer info?
Air Products & Chemicals
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. (opname: februari 2021).
Meer info?
Teck Resources
Het grootste gediversifieerde grondstoffenbedrijf van Canada is actief in de winning en verdere verwerking van koper, zink, nikkel, molybdeen, kolen en olie. Het bedrijf heeft mijnen in eigendom met een eeuw aan voorraden, handelt met kortlopende levertijden (hoge marges), heeft een sterke balans en eigen aandeleninkoop. Vanwege de verduurzamingstrend is met name de grote blootstelling aan koper aantrekkelijk. (opname: maart 2021, in porto: mei 2021)
Meer info?
Castellum
Dit Zweedse vastgoedfonds heeft een goede gespreide portefeuille in de sectoren kantoren, logistiek en overheid. Castellum heeft een sterke balans en gooit hoge ogen op het gebied van duurzaamheid. Uniek in Europa is het dividendtrackrecord met bijna 25 jaar aan onafgebroken verhogingen. (gekocht: januari 2021)
Meer info?
Bristol-Myers Squibb
Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. (in porto: januari 2020)
Meer info?
Abbott Laboratories
Abbott is een breed gediversifieerd gezondheidszorgbedrijf uit de V.S. Het bedrijf heeft in veel deelmarkten een sterke positie en staat onder andere bekend om ICD’s, pacemakers en diabeteszorg. Het kwalitatief sterke product portfolio zal voor aanhoudende groei zorgen. Abbott betaald sinds 1924 dividend en verhoogd dat al 49 jaar op rij. (opname: september 2018, gekocht: juni 2021)
Baxter International
Baxter International is een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen, zoals dialyse- en infusiesystemen en steriele IV oplossingen. Die worden gebruikt van ziekenhuis tot bij de patiënt thuis. Baxter heeft een zeer sterke balans. De hoge kasstroom wordt gebruikt voor eigen aandeleninkoop en dividendverhogingen. Vorig jaar bedroeg die liefst 11%. (opname: mei 2020, in porto februari 2021)
Fidelity National Information Services
FIS Global (VS) is een aanbieder van financiële producten en diensten. Het bedrijf profiteert van de groei in het digitaliseren van betalingsverkeer. Na de overname van Worldpay in 2019 werd het de grootste ter wereld. Het bedrijf geldt als een waarde aandeel binnen de snelgroeiende fintech sector. FIS kondigde aan het dividend (1,5%) met 20% per jaar te willen verhogen. (opname en gekocht: december 2021)
Meer info?
Groupe SEB
Dit Franse familiebedrijf produceert huishoudelijke apparaten. Naast sterke merken als Tefal, Krups, Rowenta en Moulinex heeft SEB een sterke positie in China en opkomende markten. Naast organische groeit het bedrijf ook door overnames. Behalve dividendgroei keert het bedrijf soms ook een speciaal dividend uit. (gekocht: januari 2019)
Meer info?
Microchip
Deze Amerikaanse chippoducent maakt microcontrollers die in steeds meer apparaten en steeds grotere hoeveelheden aanwezig zijn. Microchip heeft een sterke positie, stijgende winstmarges, veel aandacht voor aandeelhouders en gunstige vooruitzichten. (opname: augustus 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?