Parels

Parels

De onderstaande bedrijven bieden naast een groeiend dividend ook gunstige lange termijn vooruitzichten.

Assa Abloy
Deze Zweedse marktleider in sloten maakt hoogwaardige ver- en ontgrendelingsproducten voor de beveiliging van gebouwen. Het innovatieve bedrijf profiteert van de verschuiving naar software en de groeiende vraag uit opkomende markten. Assa Abloy is een Europese dividendmachine met ruim 10 jaar aan groei. De financiële positie en kasstromen zijn sterk en de vooruitzichten uitstekend. (gekocht: februari 2022)
McCormick
McCormick is een Amerikaanse producten van kruiden, specerijen, sausen en smaakproducten. Deze 35-jarige dividendaristrocraat heeft een voorspelbare dividendgroei met de laatste 15 jaar steeds in de range van 8%-11%. Met name de kruiden verslindende vegan trend is een enorme katalysator. De laatste cijfers waren goed waarop de verwachte omzetgroei werd verhoogd naar 9%. (opname: april 2021, gekocht oktober 2021)
Meer info?
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. Onlangs werd het verhoogd met 29% en stond Parker Hannifin weer nadrukkelijk op de radar. (gekocht: juni 2022)
Wolter Kluwer
Wolters Kluwer is een uitgever en blinkt onder Nederlandse aandelen uit qua dividendhistorie. Wie het aandeel in 1995 kocht kijkt nu naar een dividendrente van 7,3% of herbelegd bijna 10% aan. De koers is vervijfvoudigd. Wolters Kluwer zet vol in op terugkerende digitale inkomsten. Door de transitie naar clouddiensten en AI is het meer een technologiebedrijf geworden. Nu al maken softwareproducten meer dan 40% van de omzet uit. Een parel van eigen bodem. (gekocht: januari 2022)
EssilorLuxottica
Deze Franse brillenmagnaat is ontstaan uit een fusie van Essilor (lenzen) en Luxottica (brilmonturen), bekend van Ray Ban. De wereldmarktleider voegde daar onlangs GrandVision (retail) aan toe waardoor het distributiekanaal fors werd uitgebreid. Deze combinatie is ijzersterk. Vergrijzing en meer behoefte aan luxe zijn een sterke katalysator. De sterke balans biedt ruimte voor dividendverhogingen (opname: mei 2020, gekocht: juli 2022)
Roper Technologies
Roper Technologies is een Amerikaans industrieel technologiebedrijf met een zogenaamd asset-light business model. Het maakt o.a hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en vooral software. Het breed gespreide Roper behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het (lage) dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd, vaak met dubbele cijfers. (opname: oktober 2020, in porto: maart 2021)
Eastman Chemical Company
Eastman Chemical Company is een Amerikaanse producent van vezels, chemicaliën, geavanceerde materialen en chemische halffabricaten. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie (hoge marges) en heeft een relatief grote blootstelling aan opkomende markten. Eastman biedt een mooi en sterk groeiend dividend en koopt daarnaast eigen aandelen in. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Bristol-Myers Squibb
Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. (in porto: januari 2020)
Meer info?
Air Products & Chemicals
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. (opname: februari 2021).
Meer info?
Arkema
Arkema is een Frans spciaalchemiebedrijf actief en heeft sterke posities in lijmen en kitten, materialen voor Li-ion batterijen en lichtgewicht composieten. Het bedrijf doet gerichte overnames en is zelf ook een overnamekandidaat. De sterke balans en groeiende kasstroom bieden alle ruimte voor verdere dividendverhogingen. (opname: januari 2019, gekocht: februari 2021)
Meer info?
L3Harris
Dit Amerikaanse defensietechnologiebedrijf is actief in surveillance, spionage, radar, communicatie, herkenning en algemene luchtvaartelektronica. Dat zijn segmenten met een hoge groei en margeontwikkeling. L3Harris is sterk gericht op aandeelhouders, verhoogd al 20 jaar het dividend en gebruikt de groeiende kasstroom voor het inkopen van eigen aandelen. (opname: mei 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?
Microchip
Deze Amerikaanse chippoducent maakt microcontrollers die in steeds meer apparaten en steeds grotere hoeveelheden aanwezig zijn. Microchip heeft een sterke positie, stijgende winstmarges, veel aandacht voor aandeelhouders en gunstige vooruitzichten. (opname: augustus 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?
Thales
Dit Franse bedrijf maakt hightech elektronica voor defensie, en lucht- en ruimtevaart. Thales is breed gediversifieerd in simulators, communicatieapparatuur, navigatie, satellieten, radar, biometrie en cybersecurity. Dankzij langdurige contracten genereert het bedrijf een stabiele kasstroom. Thales heeft een sterke financiële positie en gunstige lange termijn vooruitzichten. Het groeiende dividend en de lage waardering zijn aantrekkelijk (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
Abbott Laboratories
Abbott is een breed gediversifieerd gezondheidszorgbedrijf uit de V.S. Het bedrijf heeft in veel deelmarkten een sterke positie en staat onder andere bekend om ICD’s, pacemakers en diabeteszorg. Het kwalitatief sterke product portfolio zal voor aanhoudende groei zorgen. Abbott betaald sinds 1924 dividend en verhoogd dat al 49 jaar op rij. (opname: september 2018, gekocht: juni 2021)
Broadcom
Broadcom maakt onder andere Radio Frequency filters en versterkers en is marktleider in het maken van onder andere WiFi-chips, Bluetooth connectivity en Set-top box processors. Producten tref je aan in premium smartphones, datacenters, opslagsystemen en controllers. Daarmee creëert Broadcom een enorme cashflow. Het dividend is aantrekkelijk en groeit continue met dubbele cijfers. (in porto: oktober 2020)
Meer info?
Groupe SEB
Dit Franse familiebedrijf produceert huishoudelijke apparaten. Naast sterke merken als Tefal, Krups, Rowenta en Moulinex heeft SEB een sterke positie in China en opkomende markten. Naast organische groeit het bedrijf ook door overnames. Behalve dividendgroei keert het bedrijf soms ook een speciaal dividend uit. (gekocht: januari 2019)
Meer info?
Masco
Masco ontwerpt, fabriceert en distribueert merkproducten voor woningverbetering, sanitaire producten, verf en buitenverlichting. Het bedrijf heeft een wide moat rating en profiteert volop van een verouderend woningbestand en demografische ontwikkelingen. Masco is zeer aandeelhoudersvriendelijk met een sterke dividendgroei in combinatie met stevige eigen aandeleninkoop (gekocht: juni 2021)
Meer info?
BlackRock
Deze Amerikaanse assetmanager is de grootste ter wereld. Het bedrijf profiteert van het succes van ETF's en heeft met iShares een sterke naam opgebouwd. Blackrock is erg solide en heeft als marktleider goede vooruitzichten. Het dividend werd met 20% verhoogd. (gekocht: mei 2022)
Meer info?
Agco
Deze Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines (oa Fendt) profiteert van de mechanisatie in voedselproductie. Dankzij de mooie groei, sterke balans en het nieuwe kapitaalallocatie raamwerk mag op stevige dividendgroei (+25% in \'21), eigen aandeleninkoop en speciaal dividend worden gerekend. Voor beleggers die houden van voorspelbare dividendinkomsten is AGCO minder geschikt. (gekocht: juni 2021)
Owens Corning
Deze Amerikaanse fabrikant van dakbedekking, isolatiemateriaal en composieten biedt een interessante investeringskans. Owens Corning profiteert van de duurzaamheidstrend en scoort zelf ook uitmuntend op ESG criteria. Het bedrijf kondigde onlangs een dividendverhoging van 35% aan en koopt grootschalig aandelen in. De waardering is met een P/E van minder dan 10 laag. (opname en gekocht: januari 2022)
Baxter International
Baxter International is een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen, zoals dialyse- en infusiesystemen en steriele IV oplossingen. Die worden gebruikt van ziekenhuis tot bij de patiënt thuis. Baxter heeft een zeer sterke balans. De hoge kasstroom wordt gebruikt voor eigen aandeleninkoop en dividendverhogingen. Vorig jaar bedroeg die liefst 11%. (opname: mei 2020, in porto februari 2021)
Teck Resources
Het grootste gediversifieerde grondstoffenbedrijf van Canada is actief in de winning en verdere verwerking van koper, zink, nikkel, molybdeen, kolen en olie. Het bedrijf heeft mijnen in eigendom met een eeuw aan voorraden, handelt met kortlopende levertijden (hoge marges), heeft een sterke balans en eigen aandeleninkoop. Vanwege de verduurzamingstrend is met name de grote blootstelling aan koper aantrekkelijk. (opname: maart 2021, in porto: mei 2021)
Meer info?
Fidelity National Information Services
FIS Global (VS) is een aanbieder van financiële producten en diensten. Het bedrijf profiteert van de groei in het digitaliseren van betalingsverkeer. Na de overname van Worldpay in 2019 werd het de grootste ter wereld. Het bedrijf geldt als een waarde aandeel binnen de snelgroeiende fintech sector. FIS kondigde aan het dividend (1,5%) met 20% per jaar te willen verhogen. (opname en gekocht: december 2021)
Meer info?