Parels

Parels

Soms ontdek je een bedrijf met een veelbelovend potentieel. Een bedrijf waarvan de werkelijke waarde mogelijk wordt onderschat. Een bedrijf waarvan je een bovengemiddelde verwachting hebt.

Albemarle is de grootste producent van lithium ter wereld, een essentiële grondstof voor oplaadbare accu’s (li-ion) zoals die in je smartphone, laptop en elektrische auto's. Gezien de toenemende vraag naar energieopslag is dit bedrijf uitstekend is gepositioneerd voor de energietransitie. Het dividend is groeiend, meest recent met 10%.
Meer info?
Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk.
Meer info?
Mickey Mouse, Frozen, Assepoester en de Leeuwenkoning. Achter die onschuldig ogende animaties draait een gigantische geldmachine. Disney maakt van iedere productie een kaskraker, melkt dat verder uit in themaparken en zet met Disney+ een concurrent van Netflix in de markt. Naast animaties bezit Disney ook Star Wars, Indiana Jones, ESPN (sport) en ander media. Content is king! Koersdoel $700 in 2038.
Meer info?
DSM is oorspronkelijk de afkorting van Dutch State Mines maar kan beter worden vervangen door duursaam. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Daarnaast tref je hun producten aan in beschermende kleding en zonnebrandcrème. De vrije kasstroom blijft groeien en het dividend groeit gestaag mee. DSM is een prachtig aandeel, helaas niet (meer) goedkoop.