Parels

Parels

De onderstaande bedrijven bieden naast een groeiend dividend ook gunstige lange termijn vooruitzichten.

Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. (in porto: januari 2020)
Meer info?
Broadcom maakt onder andere Radio Frequency filters en versterkers en is marktleider in het maken van onder andere WiFi-chips, Bluetooth connectivity en Set-top box processors. Producten tref je aan in premium smartphones (Apple iPhone, Samsung Galaxy), datacenters, opslagsystemen en controllers. Daarmee creëert Broadcom een enorme cashflow. Het dividend is voor een techbedrijf aantrekkelijk en groeit continue met dubbele cijfers, meest recent met 11%. (in porto: oktober 2020)
Meer info?
Eastman Chemical Company is een Amerikaanse producent van vezels, chemicaliën, geavanceerde materialen en chemische halffabricaten. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie (hoge marges) en heeft een relatief grote blootstelling aan opkomende markten. Eastman biedt een mooi en sterk groeiend dividend en koopt daarnaast eigen aandelen in. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Taiwan Semiconductor Company is de grootste pure productiefaciliteit van chips ter wereld en exploiteert haar schaalvoordelen. Het bedrijf voert geen eigen merk en verkoopt alleen productiecapaciteit aan bedrijven als Apple, AMD, Nvidia en Qualcomm. De groeiende vraag als gevolg van AI, IoT, 5G, etc. garandeert een oersterke kasstroom. TSMC zal daarmee een stijgend dividend blijven bieden. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Roper Technologies
Roper Technologies is een Amerikaans industrieel technologiebedrijf met een zogenaamd asset-light business model. Het maakt o.a hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en vooral software. Het breed gespreide Roper behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het (lage) dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd, vaak met dubbele cijfers. (opname: oktober 2020, in porto: maart 2021)
Baxter International
Baxter International is een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen, zoals dialyse- en infusiesystemen en steriele IV oplossingen. Die worden gebruikt van ziekenhuis tot bij de patiënt thuis. Baxter heeft een zeer sterke balans. De hoge kasstroom wordt gebruikt voor eigen aandeleninkoop en dividendverhogingen. Vorig jaar bedroeg die liefst 11%. (opname: mei 2020, in porto februari 2021)
DSM is oorspronkelijk de afkorting van Dutch State Mines maar kan beter worden vervangen door duursaam. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Daarnaast tref je hun producten aan in beschermende kleding en zonnebrandcrème. De vrije kasstroom blijft groeien en het dividend groeit gestaag mee. DSM is een prachtig aandeel, helaas niet (meer) goedkoop.
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. In Maart 2020 heb ik de gigantische koopkans wel gespot, maar niet benut. Nu geduldig wachten op een nieuwe kans. (opname: maart 2020)
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar Kroonjuweel Linde, maar Air Products & Chemicals is momenteel aantrekkelijker gewaardeerd (opname: februari 2021).