Parels

Parels

De onderstaande bedrijven bieden naast een groeiend dividend ook gunstige lange termijn vooruitzichten.

Broadcom maakt onder andere Radio Frequency filters en versterkers en is marktleider in het maken van onder andere WiFi-chips, Bluetooth connectivity en Set-top box processors. Producten tref je aan in premium smartphones (Apple iPhone, Samsung Galaxy), datacenters, opslagsystemen en controllers. Daarmee creëert Broadcom een enorme cashflow. Het dividend is voor een techbedrijf aantrekkelijk en groeit continue met dubbele cijfers, meest recent met 11%. (in porto: oktober 2020)
Meer info?
Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. (in porto: januari 2020)
Meer info?
Eastman Chemical Company is een Amerikaanse producent van vezels, chemicaliën, geavanceerde materialen en chemische halffabricaten. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie (hoge marges) en heeft een relatief grote blootstelling aan opkomende markten. Eastman biedt een mooi en sterk groeiend dividend en koopt daarnaast eigen aandelen in. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Danone is een van de grootste voedselproducenten ter wereld met merken als Alpro, Activia, Nutricia en Evian en isruim honderd jaar geleden opgericht vanuit de overtuiging dat yoghurt goed is voor de darmflora. Danone heeft als missie het veranderen van voedingsgewoonten en wordt erkend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Danone voert een progressief dividendbeleid en heeft op de lange termijn bijzonder goede voortuitzichten. (in porto: juni 2020)
DSM is oorspronkelijk de afkorting van Dutch State Mines maar kan beter worden vervangen door duursaam. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Daarnaast tref je hun producten aan in beschermende kleding en zonnebrandcrème. De vrije kasstroom blijft groeien en het dividend groeit gestaag mee. DSM is een prachtig aandeel, helaas niet (meer) goedkoop.
Albemarle is de grootste producent van lithium ter wereld, een essentiële grondstof voor oplaadbare accu’s (li-ion) zoals die in je smartphone, laptop en elektrische auto's. Gezien de toenemende vraag naar energieopslag is dit bedrijf uitstekend is gepositioneerd voor de energietransitie. Het dividend is sterk groeiend. (in porto: oktober 2019)
Meer info?
Mickey Mouse, Frozen, Assepoester en de Leeuwenkoning. Achter die onschuldig ogende animaties draait een gigantische geldmachine. Disney maakt van iedere productie een kaskraker, melkt dat verder uit in themaparken en zet met Disney+ een concurrent van Netflix in de markt. Naast animaties bezit Disney ook Star Wars, Indiana Jones, ESPN (sport) en ander media. Content is king! Koersdoel $700 in 2038.
Meer info?
Taiwan Semiconductor Company is de grootste pure productiefaciliteit van chips ter wereld en exploiteert haar schaalvoordelen. Het bedrijf voert geen eigen merk en verkoopt alleen productiecapaciteit aan bedrijven als Apple, AMD, Nvidia en Qualcomm. De groeiende vraag als gevolg van AI, IoT, 5G, etc. garandeert een oersterke kasstroom. TSMC zal daarmee een stijgend dividend blijven bieden. (in porto: mei 2019)
Meer info?
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. In Maart 2020 heb ik de gigantische koopkans wel gespot, maar niet benut. Nu geduldig wachten op een nieuwe kans. (opname: maart 2020)