Wishlist

Wishlist

Iedere actieve belegger heeft een wensenlijstje. Op deze pagina publiceer ik die van mij. Het zijn aandelen van de allerhoogste kwaliteit die nog ontbreken in mijn portefeuille. Meestal vanwege de torenhoge waarderingen, maar soms ook vanwege sectorspreiding. Bij een flinke correctie zijn dit de aandelen die ik zeker zal overwegen.

The Linde Group
Linde is wereldwijd actief in de productie, distributie en verkoop van industriële gassen. Vanwege de brede toepassingsmogelijkheden, langlopende contracten en hoge overstapdrempels heeft het aandeel sterke defensieve kwaliteiten. Linde scoort goed op duurzaamheid, heeft een sterke, voorspelbare vrije kasstroom, relatief weinig schuld en bovenal een indrukwekkende dividendgroei die al bijna 30 jaar duurt.
Meer info?
Novo Nordisk
Deze Deense farmaciereus is marktleider in de diabetesmarkt en neemt steeds verder afstand van concurrenten. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf producten die mensen helpen om af te vallen. Vanwege toenemende welvaart en obesitas zijn de lange termijn vooruitzichten (helaas) gunstig. Novo Nordisk heeft een sterke balans en biedt een groeiend dividend. (opname: november 2020)
Meer info?
Ferrari
Ferrari is een formeel een Italiaanse autoproducent. Ik zie het bedrijf echter als een luxemerk. Iemand die een auto nodig heeft koopt immers geen Ferrari. Het bedrijf heeft een lange wachtlijst en de exclusieve modellen worden niet openbaar verkocht. De kopers zijn echt extreem rijk. Voor mij is Ferrari het ultieme aandeel om in te spelen op de trend dat rijker alleen maar rijker worden. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs in recessies de verkoop amper zal worden geraakt. De waardering is helaas ook erg rijk. (opname: november 2018)
Pool Corporation
Deze Amerikaanse producent van zwembaden, verwarming, pompen, verlichting tot buitenkeukens spreekt tot de verbeelding. Meer dan de helft van de omzet komt uit onvermijdelijke reparaties en onderhoud. Pool is zeer winstgevend en heeft dankzij toenemende welvaart goede vooruitzichten. (opname: augustus 2020)