Wishlist

Wishlist

Iedere actieve belegger heeft een wensenlijstje. Op deze pagina publiceer ik die van mij. Het zijn aandelen van de allerhoogste kwaliteit die nog ontbreken in mijn portefeuille. Meestal vanwege de torenhoge waarderingen, maar soms ook vanwege sectorspreiding. Bij een flinke correctie zijn dit de aandelen die ik zeker zal overwegen.

L\'Oréal
L\'Oréal is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L\'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al 30 jaar werd het dividend verhoogd. En zonder de pandemie waren daar nog vele jaren bijgekomen. Een echt topaandeel.
Meer info?
The Linde Group
Linde is wereldwijd actief in de productie, distributie en verkoop van industriële gassen. Vanwege de brede toepassingsmogelijkheden, langlopende contracten en hoge overstapdrempels heeft het aandeel sterke defensieve kwaliteiten. Linde scoort goed op duurzaamheid, heeft een sterke, voorspelbare vrije kasstroom, relatief weinig schuld en bovenal een indrukwekkende dividendgroei die al bijna 30 jaar duurt.
Meer info?
Wolter Kluwer
Wolters Kluwer is een uitgever en blinkt onder Nederlandse aandelen uit qua dividendhistorie. Wie het aandeel in 1995 kocht kijkt nu naar een dividendrente van 7,3% of herbelegd bijna 10% aan. De koers is vervijfvoudigd. Wolters Kluwer zet vol in op terugkerende digitale inkomsten. Door de transitie naar clouddiensten en AI is het meer een technologiebedrijf geworden. Nu al maken softwareproducten meer dan 40% van de omzet uit. Een parel van eigen bodem.
Meer info?
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. In Maart 2020 heb ik de gigantische koopkans wel gespot, maar niet benut. Nu geduldig wachten op een nieuwe kans. (opname: maart 2020)
Novo Nordisk
Deze Deense farmaciereus is marktleider in de diabetesmarkt en neemt steeds verder afstand van concurrenten. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf producten die mensen helpen om af te vallen. Vanwege toenemende welvaart en obesitas zijn de lange termijn vooruitzichten (helaas) gunstig. Novo Nordisk heeft een sterke balans en biedt een groeiend dividend. (opname: november 2020)
Meer info?
Assa Abloy
Deze Zweedse marktleider in sloten maakt hoogwaardige ver- en ontgrendelingsproducten voor de beveiliging van gebouwen. Het innovatieve bedrijf profiteert van de verschuiving naar software en de groeiende vraag uit opkomende markten. Assa Abloy is een Europese dividendmachine met ruim 10 jaar aan groei. De financiële positie en kasstromen zijn sterk en de vooruitzichten uitstekend.
American Water Works
American Water Works is een waternutsbedrijf en verzorgt zowel gereguleerde als niet gereguleerde water- en waterzuiveringsdiensten in de VS en Canada. Het bedrijf heeft een breed gespreide klantenportefeuille met naast particulieren ook militaire bases en voedingsmiddelenindustrie. Het dividend is de laatste 6 jaar met 10% verhoogt in lijn met de winstontwikkeling. De lange termijn groeiverwachting bedraagt 7%-10%. Dat is buitengewoon aantrekkelijk gezien de weinig risicovolle markt. De waardering is daardoor erg hoog.
Münchener Rück
Deze Duitse herverzekeraar dekt onder meer grote schades als gevolg van natuurrampen en menselijk falen. Het bedrijf loopt voorop in schademodellen en bied ook data analyse oplossingen aan klanten. Dankzij de royale kapitaalpositie kan het bedrijf ook in slechte jaren het dividend blijven uitkeren. Dat doet Münchener Rück al sinds 1970! (opname: oktober 2018)
DSM
DSM is oorspronkelijk de afkorting van Dutch State Mines maar kan beter worden vervangen door DuurSaaM. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Daarnaast tref je hun producten aan in beschermende kleding en zonnebrandcrème. De vrije kasstroom blijft groeien en het dividend groeit gestaag mee. DSM is een prachtig dividendaandeel, helaas aan de prijs.
S&P Global
Deze Amerikaanse kredietbeoordelaar biedt beleggers essentiële informatie omtrent financiële risico's. Tevens verdient S&P global aan ETF's waarvan de S&P500 index het bekendste is. De ijzersterke marktpositie vertaalt zich in hoge winstmarges en -groei. Het dividend wordt al 49 jaar op rij verhoogd, in 2022 met 10%.
Nike
Dit Amerikaanse schoenenbedrijf heeft een van de sterkste merken ter wereld. Sinds de beursgang in 1980 is het aandeel met duizenden procenten gestegen. Nike profiteert volop van de aanhoudende trends omtrent gezondheid en individualisering. Het aandeel lijkt altijd duur waardoor het wachten is op een flinke crash.
Meer info?
Alphabet
Alphabet domineert door de ijzersterke positie van de Google zoekmachine, aangevuld met Youtube en Google Cloud. Innovaties op het gebied van autonoom rijden, 3D mapping en digitale lenzen zijn veelbelovend. Alphabet is heeft een sterke balans, stevige groeicijfers en print geld als een machine. Alleen een dividenduitkering ontbreekt (opname: april 2020).
Thule Group
Deze Zweedse kwaliteitsproducent van skiboxen, fietsendragers en kinderwagens verkoopt in meer dan 140 landen. Thule profiteert volop van de toenemende interesse in actiever buitenleven en vakanties dichtbij huis. De pandemie heeft deze trend alleen maar versterkt. Thule heeft goede vooruitzichten en zal normaliter het dividend ieder jaar verhogen. (opgenomen: juli 2019)
Roche
Deze Zwitserse farmareus is marktleider in biotech en diagnostiek. Het bedrijf heeft een sterk concurrentievoordeel als leider in oncologie therapieën. Roche is uitstekend gepositioneerd om wereldwijde gezondheidszorg veiliger en persoonlijker te maken. De toenemende druk van biosimilars kan Roche pareren door innovatie en overnames. Hoewel het dividend zeer veilig is groeit het nauwelijks. (opgenomen: november 2018)
Ecolab
Dit Amerikaanse bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Met 29 jaar aan verhogingen is Ecolab een echte dividendaristocraat. (opname: december 2018)
Pool Corporation
Deze Amerikaanse producent van zwembaden, verwarming, pompen, verlichting tot buitenkeukens spreekt tot de verbeelding. Meer dan de helft van de omzet komt uit onvermijdelijke reparaties en onderhoud. Pool is zeer winstgevend en heeft dankzij toenemende welvaart goede vooruitzichten. (opname: augustus 2020)
Schneider Electric
Dit Franse bedrijf is actief in stroomvoorziening, smart grids en robotisering. Schneider is een belangrijke speler in de energietransitie en profiteert volop van de duurzaamheidstrend. Het bedrijf genereert een sterke kasstroom die wordt gebruikt voor schuldreductie, eigen aandeleninkoop en een groeiend dividend.
Meer info?
Ferrari
Ferrari is een formeel een Italiaanse autoproducent. Ik zie het bedrijf echter als een luxemerk. Iemand die een auto nodig heeft koopt immers geen Ferrari. Het bedrijf heeft een lange wachtlijst en de exclusieve modellen worden niet openbaar verkocht. De kopers zijn echt extreem rijk. Voor mij is Ferrari het ultieme aandeel om in te spelen op de trend dat rijker alleen maar rijker worden. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs in recessies de verkoop amper zal worden geraakt. De waardering is helaas ook erg rijk. (opname: november 2018)