Wishlist

Wishlist

Iedere actieve belegger heeft een wensenlijstje. Op deze pagina publiceer ik die van mij. Het zijn aandelen van de allerhoogste kwaliteit die nog ontbreken in mijn portefeuille. Meestal vanwege de torenhoge waarderingen, maar soms ook vanwege sectorspreiding. Bij een flinke correctie zijn dit de aandelen die ik zeker zal overwegen.

L'Oréal
L'Oréal is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al 30 jaar werd het dividend verhoogd. En zonder de pandemie waren daar nog vele jaren bijgekomen. Een echt topaandeel.
The Linde Group
Linde is wereldwijd actief in de productie, distributie en verkoop van industriële gassen. Vanwege de brede toepassingsmogelijkheden, langlopende contracten en hoge overstapdrempels heeft het aandeel sterke defensieve kwaliteiten. Linde scoort goed op duurzaamheid, heeft een sterke, voorspelbare vrije kasstroom, relatief weinig schuld en bovenal een indrukwekkende dividendgroei die al bijna 30 jaar duurt.
Meer info?
Union Pacific Railroad
Wie houdt er niet van monopolie? De grootste spoorwegmaatschappij van de V.S. speelt een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De afgelopen twintig jaar groeit spoorwegvervoer veel harder dan trucks en pijpleidingen. Union Pacific genereert een stabiele kasstroom en heeft een ijzersterke dividendhistorie dat de afgelopen 15 jaar groeide met gemiddeld 19%. Vanwege de kwaliteit van het aandeel is de waardering hoog.
American Water Works
American Water Works is een waternutsbedrijf en verzorgt zowel gereguleerde als niet gereguleerde water- en waterzuiveringsdiensten in de VS en Canada. Het bedrijf heeft een breed gespreide klantenportefeuille met naast particulieren ook militaire bases en voedingsmiddelenindustrie. Het dividend is de laatste 6 jaar met 10% verhoogt in lijn met de winstontwikkeling. De lange termijn groeiverwachting bedraagt 7%-10%. Dat is buitengewoon aantrekkelijk gezien de weinig risicovolle markt. De waardering is daardoor erg hoog.
DSM
DSM is oorspronkelijk de afkorting van Dutch State Mines maar kan beter worden vervangen door DuurSaaM. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Daarnaast tref je hun producten aan in beschermende kleding en zonnebrandcrème. De vrije kasstroom blijft groeien en het dividend groeit gestaag mee. DSM is een prachtig dividendaandeel, helaas aan de prijs.
Novo Nordisk
volgt
Wolter Kluwer
Wolters Kluwer is een uitgever en blinkt onder Nederlandse aandelen uit qua dividendhistorie. Wie het aandeel in 1995 kocht kijkt nu naar een dividendrente van 7,3% of herbelegd bijna 10% aan. De koers is vervijfvoudigd. Wolters Kluwer zet vol in op terugkerende digitale inkomsten. Door de transitie naar clouddiensten en AI is het meer een technologiebedrijf geworden. Nu al maken softwareproducten meer dan 40% van de omzet uit. Een parel van eigen bodem.
Alphabet
Alphabet domineert door de ijzersterke positie van de Google zoekmachine, aangevuld met Youtube en Google Cloud. Innovaties op het gebied van autonoom rijden, 3D mapping en digitale lenzen zijn veelbelovend. Alphabet is heeft een sterke balans, stevige groeicijfers en print geld als een machine. Alleen een dividenduitkering ontbreekt (opname: april 2020).
The Walt Disney Company
Mickey Mouse, Frozen, Assepoester en de Leeuwenkoning. Achter die onschuldig ogende animaties draait een gigantische geldmachine. Disney maakt van iedere productie een kaskraker, melkt dat verder uit in themaparken en zet met Disney+ een concurrent van Netflix in de markt. Naast animaties bezit Disney ook Star Wars, Indiana Jones, ESPN (sport) en ander media. Content is king! Koersdoel $700 in 2038.
Nike
Dit Amerikaanse schoenenbedrijf heeft een van de sterkste merken ter wereld. Sinds de beursgang in 1980 is het aandeel met duizenden procenten gestegen. Nike profiteert volop van de aanhoudende trends omtrent gezondheid en individualisering. Het aandeel lijkt altijd duur waardoor het wachten is op een flinke crash.
Ferrari
Ferrari is een formeel een Italiaanse autoproducent. Ik zie het bedrijf echter als een luxemerk. Iemand die een auto nodig heeft koopt immers geen Ferrari. Het bedrijf heeft een lange wachtlijst en de exclusieve modellen worden niet openbaar verkocht. De kopers zijn echt extreem rijk. Voor mij is Ferrari het ultieme aandeel om in te spelen op de trend dat rijker alleen maar rijker worden. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs in recessies de verkoop amper zal worden geraakt. De waardering is helaas ook erg rijk. (opname: november 2018)
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. In Maart 2020 heb ik de gigantische koopkans wel gespot, maar niet benut. Nu geduldig wachten op een nieuwe kans. (opname: maart 2020)