Watchlist

Watchlist

Met een beleggingsportefeuille in opbouw zijn er veel aandelen die mijn interesse hebben. Daarom maak ik voor iedere sector een aparte pagina (werk in uitvoering). Bij ieder bedrijf heb ik een korte notitie gemaakt met de reden om het op mijn watchlist te zetten. Onderstaand de aandelen die ik momenteel met bovengemiddelde aandacht volg.

Parker Hannifin
Dit bedrijf is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. De reden om dit aandeel op mijn watchlist te zetten is de waardering. Vanaf de top is dit aandeel bijna gehalveerd. Dat is in mijn ogen veel te veel.
Linde PLC
Dit chemiebedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Linde AG en Praxair en is wereldmarktleider op het gebied van industriële gassen. Die worden toegepast in de industrie, de energiesector, voedselindustrie en gezondheidszorg. Het is een defensief aandeel met een sterke balans en stabiele groei, ook van het dividend. De vooruitzichten zijn goed door de vele toepassingsmogelijkheden van industriële gassen.
DSM
Dutch State Mines is geëvalueerd van kolenmijnen naar een wereldwijd chemisch bedrijf actief in voeding, gezondheid en materialen. Het levert o.a. vitaminen en mineralen voor mens en dier. DSM staat bekend om haar duurzaamheidsagenda. Het dividend groeit ieder jaar en de vooruitzichten zijn goed.
Gilead Sciences
Gilead is toonaangevend op de markt voor HIV-medicijnen en behandelingen tegen hepatitis C en kanker. Het bedrijf is een partner van het in Nederland bekende Galapagos. Gilead betaalt sinds 2015 dividend en dat is bovendien ieder jaar gegroeid, meest recent met 8%. Momenteel bedraagt de yield bijna 4%. De sterke kasstroom en goede vooruitzichten maken het waarschijnlijk dat het dividend stevig kan blijven groeien.
International Flavors & Fragrances
IFF is een leidende speler in ingrediënten en chemicaliën die gebruikt worden voor geuren en smaken van consumentenproducten. Binnen de chemische sector is dit een van de hoogste groeisegmenten, mede door toenemende vraag in ontwikkelingslanden. In ontwikkelde markten richt IFF zich steeds meer op de smaak intensiteit, gezondere en natuurlijke voedingsmiddelen. Het dividend wordt al 17 jaar op rij verhoogd.
Vestas Wind Systems A/S
Deze Deense fabrikant is wereldmarktleider in windturbines. Naast het ontwikkelen, produceren, verkopen en installeren biedt Vestas ook onderdelen en onderhoudscontracten aan. Met dit bedrijf kun je direct inspelen op de energietransitie. De waardering van Vestas lijkt vooralsnog erg hoog.
Pepsico
Deze dividendmachine is actief in de voedingsmiddelen en dranken. Pepsico verkoopt naast de bekende cola ook chips, zoutjes en graansnacks met merken als Gatorade, Lays, Doritos en Quaker. Het bedrijf zet vol in op haar duurzaamheidsagenda om verdere groei van het bedrijf te stimuleren op een manier die rekening houdt met de veranderende behoeften van consumenten en de maatschappij. Pepsico verhoogt het dividend al 47 jaar.
Citigroup Inc
Een naam die je maar weinig tegenkomt in dividendportefeuilles. En dat is mijns inziens onterecht. Het dividendrendement is met 3% relatief laag voor een bank. De payout ratio is dat met 25% echter ook waardoor het dividend veilig is. De laatste jaren heeft Citigroup het dividend stevig laten groeien. We mogen verwachten dat de bank dat beleid voort zal zetten en het dividend met hoge enkelcijferige cijfers zal verhogen.

5 gedachten over “Watchlist

  1. ViacomCBS vandaag bijgekocht en ook een positie genomen in UNUM Group. Zwaar ondergewaardeerd volgens analyse Dividend Sensei..

    leuk dividendrendement en lage waarderingen en lage pay-out ratio’s.

  2. vandaag ook nog maar Lowe en Texas instruments gekocht aan het eind van de middag.

    Kon het toch niet laten 🙂

    komende maanden maar de bestaande posities bijkopen op moment dat ik de GAK daarmee naar beneden kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *