Over mij

Over mij

Welkom! Ik ben de kleine kapitalist en bericht over persoonlijke financiën. Ben je ook geïnteresseerd in beleggen, sparen, investeren, pensioenen, aflossen, besparen en financiële planning?

Als samenwonende dertiger met drie opgroeiende kinderen, twee banen en een koophuis is het een druk bestaan. Tijd, geld en energie worden volledig opgeslokt. Een situatie die ik niet tot 70+ kan en wil volhouden. In september 2018 heb ik daarom besloten om het roer om te gooien. Centraal daarin staat het opbouwen van een klein kapitaal met als doel om minder te hoeven werken. Als je meer wilt weten over mijn motief, lees dan mijn eerste bericht.

In het verleden heb ik al een aantal keer pech gehad met persoonlijke financiën. Mijn eerste belegging in 2001 was de aankoop van een AEX fonds op een stand van 500. In anderhalf jaar halveerde de koers om in 2007 weer op te klimmen tot boven de 500. Na de kredietcrisis stond er 200 op de borden. Maar dat was niet voordat ik in mei 2008 nog even een woning kocht met een hypotheek van 5%. Die vervolgens een halve etage onder water heeft gestaan. In 2014 liet ik mij verleiden tot het openen van een Robeco One rekening met een kostenpercentage van 1,41%. Ondanks de stierenmarkt was het rendement teleurstellend en dat leerde mij beter te letten op de kosten.

Nu ik ben gestart met een beleggingsportefeuille merk ik dat ik fouten blijf maken. Deze website gebruik ik als logboek van mijn route naar meer financiële vrijheid. Zodat ik later terug kan kijken naar mijn eerder gemaakte keuzes. Door mijn ervaringen te delen hoop ik anderen mee te laten leren van mijn fouten en te inspireren om ook een kleine kapitalist te worden.

Als je vragen of opmerkingen hebt dan kun je altijd contact met mij opnemen op dekleinekapitalist[apenstaart]gmail[punt]com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *