Hoogdividenders

Hoogdividenders

Om alvast een mooie inkomstenstroom te genereren komen bedrijven die een hoog dividend uitkeren in beeld. Dit zijn vaak volwassen bedrijven waar weinig groeiperspectieven zijn. Bekende sectoren zijn energie, nuts, telecom, vastgoed en financials. Omdat het rendement grotendeels uit het dividend wordt behaald is de houdbaarheid daarvan essentieel.

NN Group
Deze levensverzekeraar behoort tot de kapitaalkrachtigste in Europa. Nationale Nederlanden heeft een fraaie portefeuille waarmee het een ijzersterke cashflow genereert. Het bedrijf voert een aantrekkelijk progressief dividendbeleid en koopt in hoog tempo eigen aandelen in. (gekocht: februari 2020)
Meer info?
AbbVie
AbbVie is een biofarmaceutisch bedrijf uit de VS. Lange tijd was er onzekerheid door de afhankelijkheid van reuma medicijn Humira. Inmiddels heeft AbbVie door overnames een goed gevulde pijplijn met toekomstige winnaars. Het bedrijf biedt een aantrekkelijk dividend dat ook nog erg sterk groeit. (in porto: april 2019)
Meer info?
Shell
Deze Britse oliemajor heeft als doel om het grootste elektriciteitsbedrijf ter wereld te worden. Dankzij de grote positie in LNG is het bedrijf goed gepositioneerd in de energietransitie. Het dividend is veilig en zal de komende jaren normaal gesproken groeien. (gekocht: oktober 2018)
Enel
Enel is een Italiaanse nutsgigant met naast productie ook het beheer van transmissienetwerken. Het bedrijf is de grootste leverancier van duurzame elektriciteit en noemt zich een \"Renewable Super Major\". Enel heeft ambitieuze toekomstplannen en voorspelt een dividendgroei van 7% per jaar in de periode tot 2023. (opname november 2020, gekocht mei 2021)
Meer info?
ASR
Deze Nederlandse verzekeraar heeft een goede positie in schadeverzekeringen. ASR heeft een solide balans en sterke kasstroom. Daarmee kan het onlangs met 18% verhoogde dividend ruimschoots worden uitgekeerd. Samen met eigen aandelen inkoop bedraagt de kapitaalteruggave ruim 8%. (gekocht: december 2021)
Meer info?
Rio Tinto
Deze Brits-Australische mijnbouwgroep delft vooral ijzererts, aluminium, koper en in toenemende mate lithium. In tegenstelling tot kolen, olie en gas zit daar geen CO2 in, wat op lange termijn gunstig zou moeten zijn. Een groot deel van de winst wordt uitgekeerd als dividend en zorgt zo voor een mooie passieve inkomstenstroom. (gekocht: november 2021)
Meer info?
ING Group
Deze Nederlandse bank loopt voorop in de digitalisering van bankieren. Het dividend dat langzaam groeit wordt ondersteund door stabiele inkomsten en een sterke kapitaalbuffer. ING komt regelmatig negatief in het nieuws en dat biedt koopkansen. (gekocht: januari 2019)
Meer info?
Gilead Sciences
Gilead Sciences ontwikkelt en verkoopt geneesmiddelen tegen levensbedreigende infectieziekten. Het bedrijf is toonaangevend op de markt voor HIV-medicijnen en behandelingen tegen hepatitis C en kanker. De sterke kasstroom en goed gevulde ontwikkelingspijplijn maken het waarschijnlijk dat het dividend kan blijven groeien. (opname: november 2020, gekocht december 2021)
Meer info?
Welltower
Welltower is een van de grootste vastgoedbedrijven in de zorgsector van de VS. Bijna 2/3e van de omzet komt uit seniorenwoningen. Die worden gehuurd door overwegend gezonde ouderen met een lichte zorgbehoefte. Daarnaast heeft Welltower ook ziekenhuizen en bejaardenhuizen in portefeuille. De exploitatie van het vastgoed wordt uitbesteed. Met dit bedrijf kan op de vergrijzingstrend worden ingespeeld. (in porto: mei 2020)
Meer info?