Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

Air Products & Chemicals
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. APD heeft een sterke focus op het creëren van aandeelhouderswaarde en is momenteel aantrekkelijk gewaardeerd.
Meer info?
NN Group
Deze levensverzekeraar behoort tot de kapitaalkrachtigste in Europa. Nationale Nederlanden presteert sterk, voert een progressief dividendbeleid en koopt ook eigen aandelen in. De waardering is vanwege de sterke kapitaalgeneratie nog steeds aantrekkelijk. Het dividendrendement bedraagt 5,4%.
Baxter International
Baxter International is een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen, zoals dialyse- en infusiesystemen en steriele IV oplossingen. Baxter heeft een zeer sterke balans. De hoge kasstroom wordt gebruikt voor eigen aandeleninkoop en dividendverhogingen van 11% vorig jaar en 14% dit jaar. De waardering blijft wat achter op sectorgenoten waardoor een nieuw koopmoment ontstaat.
Meer info?
Unilever
Unilever is een klassiek dividend groei aandeel met sterke merken en een stabiele kasstroom. De producten die Unilever maakt worden dagelijks en in constante hoeveelheden gebruikt. Daarmee is het neerwaartse risico tijdens recessies beperkt. Aantrekkelijk is de forse blootstelling aan opkomende markten. Het bedrijf optimaliseert haar portfolio voortdurend en is daarmee uitstekend gepositioneerd voor toekomstige groei.
Meer info?
Vonovia
Vonovia is ontwikkelt en verhuurt betaalbare huurwoningen en is vooral actief in de aantrekkelijke Duitse markt. Het bedrijf heeft een sterke balans, hoge dividendgroei en noteert momenteel tegen een fors disagio. De strategie gericht op expansie in geselecteerde Europese agglomeraties levert schaalvoordelen. De aanhoudende krapte zorgt voor een lage leegstand en hogere woningwaardes. (in porto: mei 2021).
Meer info?
McCormick
McCormick is een Amerikaanse producten van kruiden, specerijen, sausen en smaakproducten. Deze 35-jarige dividendaristrocraat heeft een voorspelbare dividendgroei met de laatste 15 jaar steeds in de range van 8%-11%. McCormick heeft last van gesloten horeca, maar kan compenseren met thuisverbruik. Met name de kruiden verslindende vegan trend is een enorme katalysator. De laatste cijfers waren goed waarop de verwachte omzetgroei werd verhoogd naar 9%. (opname: april 2021)