Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

Ecolab
Dit Amerikaanse bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Met 29 jaar aan verhogingen is Ecolab een echte dividendaristocraat.
Meer info?
CME Group
Deze Amerikaanse aanbieder van opties en futures in rente, indices, valuta, agri, energie en metalen verdient aan transactie- en afhandelingskosten en verkoop van data. De grootste derivatenbeurs ter wereld profiteert sterk van toenemende volatiliteit. CME verhoogt al 12 jaar het dividend, meest recent met 11%
Meer info?
L3Harris
Dit Amerikaanse defensietechnologiebedrijf is actief in surveillance, spionage, radar, communicatie, herkenning en algemene luchtvaartelektronica. Dat zijn segmenten met een hoge groei en margeontwikkeling. L3Harris is sterk gericht op aandeelhouders, verhoogd al 20 jaar het dividend en gebruikt de groeiende kasstroom voor het inkopen van eigen aandelen.
Meer info?
American Electric Power
Dit Amerikaanse nutsbedrijf produceert en verkoopt elektriciteit in het (mid)westen en zuiden van de Verenigde Staten. Het dividendrendement bedraagt 4% en is veilig. De afgelopen jaren nam het dividend met gemiddeld 5% toe. De prognoses zijn mede door de energietransitie gunstig voor AEP.
Meer info?