Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

BlackRock
Deze Amerikaanse assetmanager is de grootste ter wereld. Het bedrijf profiteert van het succes van ETF's en heeft met iShares een sterke naam opgebouwd. Blackrock is erg solide en heeft als marktleider goede vooruitzichten. Het dividend werd met 20% verhoogd.
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. Onlangs werd het verhoogd met 29% en staat Parker Hannifin weer nadrukkelijk op de radar.
Alphabet
Alphabet domineert door de ijzersterke positie van de Google zoekmachine, aangevuld met Youtube en Google Cloud. Innovaties op het gebied van autonoom rijden, 3D mapping en digitale lenzen zijn veelbelovend. Alphabet is heeft een sterke balans, stevige groeicijfers en print geld als een machine. Alleen een dividenduitkering ontbreekt (opname: april 2020).
Schneider Electric
Dit Franse bedrijf is actief in stroomvoorziening, smart grids en robotisering. Schneider is een belangrijke speler in de energietransitie en profiteert volop van de duurzaamheidstrend. Het bedrijf genereert een sterke kasstroom die wordt gebruikt voor schuldreductie, eigen aandeleninkoop en een groeiend dividend.
Air Products & Chemicals
Vanwege oplopende inputkosten wordt deze dividendaristocraat steeds lager gewaardeerd. Omdat ik verwacht dat de kosten met een vertraging van een paar maanden alsnog kunnen worden doorberekend en de forse lange termijn investeringen Air Products goed positioneren voor de toekomst zie ik een koopkans.
Microsoft
Microsoft blijft verbazen met de enorme groei in zowel omzet (+20% yoy) als marges die het realiseert. Mijn favoriete bedrijf vuurt op alle cilinders en is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst. Hoewel de koers enorm is opgelopen sinds mijn eerste koop voor EUR 101,25 in december 2018 blijft het aandeel dankzij de recente daling zonder meer koopwaardig.
VF Corporation
Deze Amerikaanse producent van schoenen en kleding heeft met merken als Timberland, The North Face en Vans is een echte dividendaristocraat. Door bevoorradingsproblemen en inflatieangst staat het aandeel onder druk. Dividend bedraagt 3% dat dankzij de sterke balans en kasstroom ook met tegenwind kan blijven groeien.
Trigano
Dit Franse familiebedrijf maakt vouwwagens, caravans en campers. Zelf gaan we met veel tevredenheid op vakantie met een Adria caravan. Trigano is schuldenvrij en investeert in het uitbreiden van de productiecapaciteit. Door de coronapandemie is de vraag versneld toegenomen. Op lange termijn blijven de vooruitzichten gunstig. Het dividend neemt met grote sprongen toe (opgenomen: september 2020)
EBay Inc
Het onlangs aan de longlist toegevoegde Ebay wordt ook mee omlaag gesleurd. Een interessant bedrijf om de positie in consumer discretionary uit te breiden.
Ecolab
Dit Amerikaanse bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Met 29 jaar aan verhogingen is Ecolab een echte dividendaristocraat. Het bedrijf lijkt weer op stoom te komen.