Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

ASML
De lithografiesystemen van ASML brengen zeer kleine en nauwkeurige patronen op silicium schijfjes aan. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en een dominante marktpositie, die de komende jaren verder wordt uitgebouwd. Het dividend groeit met grote stappen en de koers volgt. (gekocht: december 2018)
Texas Instruments
Texas Instrument is in veel opzichten een perfect dividend aandeel. Bij de grootste producent van analoge chips ter wereld groeien de inkomsten en vrije kasstroom als kool. Alle overtollige cash vloeit een op een terug naar aandeelhouders door stevige dividendverhogingen en eigen aandeleninkoop. De balans is daarbij erg sterk en de vooruitzichten uitstekend. (gekocht: oktober 2019)
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. Onlangs werd het verhoogd met 29% en staat Parker Hannifin weer nadrukkelijk op de radar.
Microsoft
Microsoft blijft verbazen met de enorme groei in zowel omzet (+20% yoy) als marges die het realiseert. Mijn favoriete bedrijf vuurt op alle cilinders en is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst. Hoewel de koers enorm is opgelopen sinds mijn eerste koop voor EUR 101,25 in december 2018 blijft het aandeel dankzij de recente daling zonder meer koopwaardig.
Ecolab
Dit Amerikaanse bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Met 29 jaar aan verhogingen is Ecolab een echte dividendaristocraat. Het bedrijf lijkt weer op stoom te komen.
Schneider Electric
Dit Franse bedrijf is actief in stroomvoorziening, smart grids en robotisering. Schneider is een belangrijke speler in de energietransitie en profiteert volop van de duurzaamheidstrend. Het bedrijf genereert een sterke kasstroom die wordt gebruikt voor schuldreductie, eigen aandeleninkoop en een groeiend dividend.
EssilorLuxottica
Deze Franse brillenmagnaat is ontstaan uit een fusie van Essilor (lenzen) en Luxottica (brilmonturen), bekend van Ray Ban. De wereldmarktleider voegde daar onlangs GrandVision (retail) aan toe waardoor het distributiekanaal fors werd uitgebreid. Deze combinatie is ijzersterk. Vergrijzing en meer behoefte aan luxe zijn een sterke katalysator. De sterke balans biedt ruimte voor dividendverhogingen (opname: mei 2020)