Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

Deze Zwitserse farmareus is marktleider in biotech en diagnostiek. Het bedrijf heeft een sterk concurrentievoordeel als leider in oncologie therapieën. Roche is uitstekend gepositioneerd om wereldwijde gezondheidszorg veiliger en persoonlijker te maken. De toenemende druk van biosimilars kan Roche pareren door innovatie en overnames. Hoewel het dividend zeer veilig is groeit het nauwelijks. Het bedrijf is echter zwaar ondergewaardeerd en daardoor een buitenkansje.
McCormick
McCormick is een Amerikaanse producten van kruiden, specerijen, sausen en smaakproducten. Deze 35-jarige dividendaristrocraat heeft een voorspelbare dividendgroei met de laatste 15 jaar steeds in de range van 8%-11%. McCormick heeft last van gesloten horeca, maar kan compenseren met thuisverbruik. Met name de kruiden verslindende vegan trend is een enorme katalysator. De laatste cijfers waren goed waarop de verwachte omzetgroei werd verhoogd naar 9%. (opname: april 2021)
Becton, Dickinson and Company
Becton Dickinson is de grootste producent en distributeur van medische producten voor chirurgie, naalden en spuiten, diagnostische apparatuur en nog veel meer. De sterke groei in de afgelopen jaren kwam met name uit acquisities. Daardoor was de schuldgraad opgelopen en de waardering relatief achtergebleven. Nu de schuld terugloopt kan de vrije kasstroom anders worden besteed. Ik verwacht meer innovatie, mooie dividendverhogingen en inkoop van eigen aandelen.
Keyence Corporation
Keyence is een Japans bedrijf actief op het gebied van robotisering en automatisering en ontwikkelt meet- en visioninstrumenten en sensors voor robots. Deze worden onder andere gebruikt in de auto- en chipindustrie. De markt voor robotisering kent zeer goede lange termijn groeiperspectieven door vraag als gevolg van het complexer worden van productieprocessen en de vergrijzing van de bevolking. Keyence heeft een bewezen trackrecord in het benutten van de groei in de markt. Daarbij behaalt Keyence meer winst dan concurrenten vanwege innovatie en uitbesteding van de productie (opname: april 2021).
China Life Insurance Company
De grootste levensverzekeraar van China is voor 70% in bezit van de staat. Sinds de liberalisering van de verzekeringsmarkt in 2007 is de concurrentie moordend. China is met slechts 2% van het BNP onderverzekerd, terwijl de bevolking en welvaart snel zorgen voor een langdurige groeimarkt. In mijn ogen is het aandeel China Life sterk ondergewaardeerd (PE ~8), terwijl het dividendrendement van 5% ronduit aantrekkelijk is.
Hyster-Yale
Hyster-Yale is een producent van vorkheftrucks uit de VS. Met dit aandeel wil ik niet alleen inspelen op een aantrekkende economie. Met dochter Nuvera heeft Hyster-Yale namelijk een interessante troef in handen. Dit bedrijf levert namelijk waterstofmotoren en brandstofcelstapels. Veel van dergelijke aandelen zijn naar de maan geschoten. Met deze kleine dividendbetaler kan er op een andere manier op deze trend worden ingespeeld.
Vonovia is ontwikkelt en verhuurt betaalbare huurwoningen en is vooral actief in de aantrekkelijke Duitse markt. Het bedrijf heeft een sterke balans, hoge dividendgroei en noteert momenteel tegen een fors disagio. De strategie gericht op expansie in geselecteerde Europese agglomeraties levert schaalvoordelen. De aanhoudende krapte zorgt voor een lage leegstand en hogere woningwaardes. (in porto: mei 2021).