Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

Microsoft
Microsoft blijft verbazen met de enorme groei in zowel omzet (+20% yoy) als marges die het realiseert. Mijn favoriete bedrijf vuurt op alle cilinders en is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst. Hoewel de koers enorm is opgelopen sinds mijn eerste koop voor EUR 101,25 in december 2018 blijft het aandeel dankzij de recente daling zonder meer koopwaardig.
Taiwan Semiconductor Company
TSMC is de grootste pure productiefaciliteit van chips ter wereld en verkoopt alleen productiecapaciteit aan bedrijven als Apple, AMD, Nvidia en Qualcomm. De schaalvoordelen en groeiende vraag garanderen een oersterke kasstroom en stijgend dividend. Vanwege de geopolitieke situatie staat de koers onder zware druk.
Meer info?
Alphabet
Alphabet domineert door de Google zoekmachine, Chrome, Maps, Gmail, Youtube, Android, Google Cloud, Other Bets en heeft een sterke balans met $120B in kas. De AI chatbot launch mislukte waardoor de koers nog verder daalde. Gezien de lage waardering een koopkans.