Shortlist

Shortlist

Op deze pagina wil ik mijn shortlist met aandelen delen die dichtbij een koopmoment zitten. De bedrijven komen in aanmerking door een combinatie van hoge kwaliteit, gewenste spreiding over sectoren en regio’s en een aantrekkelijke waardering.

Baxter International is een Amerikaanse producent van medische apparatuur en hulpmiddelen, zoals dialyse- en infusiesystemen en steriele IV oplossingen. Die worden gebruikt van ziekenhuis tot bij de patiënt thuis. Baxter heeft een zeer sterke balans. De hoge kasstroom wordt gebruikt voor eigen aandeleninkoop en dividendverhogingen. Vorig jaar bedroeg die liefst 11%. (opname mei 2020)
Roper Technologies is een Amerikaans industrieel technologiebedrijf met een zogenaamd asset-light business model. Het maakt o.a hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en vooral software. Het breed gespreide Roper behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het (lage) dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd, vaak met dubbele cijfers. (opname: oktober 2020)
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar Kroonjuuweel Linde, maar Air Products & Chemicals is momenteel aantrekkelijker gewaardeerd (opname: februari 2021).
Deze Zwitserse farmareus is marktleider in biotech en diagnostiek. Het bedrijf heeft een sterk concurrentievoordeel als leider in oncologie therapieën. Roche is uitstekend gepositioneerd om wereldwijde gezondheidszorg veiliger en persoonlijker te maken. De toenemende druk van biosimilars kan Roche pareren door innovatie en overnames. Hoewel het dividend zeer veilig is groeit het nauwelijks. Het bedrijf is echter zwaar ondergewaardeerd en daardoor een buitenkansje.