Kroonjuwelen

Kroonjuwelen

Welkom bij de kleine kapitalist’s kroonjuwelen! De onderstaande bedrijven scoren geweldig op alle punten die ik in een dividendaandeel zoek. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke bedrijven met een groot concurrentievoordeel. Alle kroonjuwelen bieden een betrouwbaar, groeiend dividend en hebben bijzonder positieve vooruitzichten.

Als ik maar 1 bedrijf zou mogen kiezen dan zou dat Microsoft zijn. Deze technologiereus biedt met infrastructuur, platforms en applicaties voor productiviteit, samenwerking en AI alles wat bedrijven nodig hebben voor digitale transformaties. Microsoft transformeert zich succesvol naar een lucratief abonnementen model.
Meer info?
Een waanzinnig mooi dividendaandeel. De lithografiesystemen van ASML brengen zeer kleine en nauwkeurige patronen op silicium schijfjes aan. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en een dominante marktpositie, die naar verwachting de komende jaren verder wordt uitgebouwd. Het dividend groeit met grote stappen en de koers volgt gestaag.
Texas Instrument is in veel opzichten een prachtig dividend aandeel. Het is de grootste producent van analoge chips ter wereld. De inkomsten, vrije kasstroom en het dividend groeien als kool. En de koers groeit gestaag mee. De balans is erg sterk en de vooruitzichten zijn goed.
Meer info?
Unilever is een perfect dividend groei aandeel met sterke merken en een stabiele kasstroom. De producten die Unilever maakt worden dagelijks en in constante hoeveelheden gebruikt. Daarmee is het neerwaartse risico tijdens recessies beperkt. Aantrekkelijk is de forse blootstelling aan opkomende markten. Het bedrijf is uitstekend gepositioneerd voor toekomstige groei.
Meer info?
Deze dividend aristocraat verhoogt al 42 jaar haar dividend en is actief in de medische apparatuur (o.a. pacemakers). Het bedrijf is goed geleid en keert tenminste 50% uit aan aandeelhouders in de vorm van dividend of eigen aandeleninkoop. Sterke vooruitzichten door groei in ouderen en uitgaven aan gezondheidszorg in opkomende landen.
Louis Vuitton Moet Hennessey is wereldmarktleider in luxeproducten. Ze zijn actief in mode, lederwaren, parfum, cosmetica, horloges, juwelen, dranken, winkels en zelfs jachten. De balans is ijzersterk en het dividend groeit met grote stappen, meest recent met 13%. LVMH kan profiteren van de groei van het aantal rijken en de opkomende middenklasse. De vraag naar westerse luxe is vooral groeiend in Azië.
Johnson & Johnson
's Werelds grootste medische conglomeraat is in 60 landen actief in farmacie, medische apparatuur en consumentenproducten en daarmee bijna een ETF op zich. Hiermee genereert JNJ een enorme, constante cashflow en is het dividend al 56 jaar achtereen verhoogd. De balans is ijzersterk (AAA credit rating) en het productassortiment is recessiebesteding. Onlangs werd het dividend weer verhoogd met 6%.