Kroonjuwelen

Kroonjuwelen

Welkom bij de kleine kapitalist’s kroonjuwelen! De onderstaande bedrijven scoren geweldig op alle punten die ik in een dividendaandeel zoek. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke bedrijven met een groot concurrentievoordeel. Alle kroonjuwelen bieden een betrouwbaar, groeiend dividend en hebben bijzonder positieve vooruitzichten.

Microsoft
Als ik maar 1 bedrijf zou mogen kiezen dan zou dat Microsoft zijn. Deze technologiereus biedt met infrastructuur, platforms en applicaties voor productiviteit, samenwerking en AI alles wat bedrijven nodig hebben voor digitale transformaties. Microsoft transformeert zichzelf succesvol naar een lucratief abonnementen model. (gekocht: december 2018)
Meer info?
ASML
Een waanzinnig mooi dividendaandeel. De lithografiesystemen van ASML brengen zeer kleine en nauwkeurige patronen op silicium schijfjes aan. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en een dominante marktpositie, die naar verwachting de komende jaren verder wordt uitgebouwd. Het dividend groeit met grote stappen en de koers volgt gestaag. (gekocht: december 2018)
Louis Vuitton Moet Hennessey
LVMH is wereldmarktleider in luxeproducten. Ze zijn actief in mode, lederwaren, parfum, cosmetica, horloges, juwelen, dranken, winkels en zelfs jachten. De balans is ijzersterk en het dividend groeit met grote stappen. LVMH kan profiteren van de groei van het aantal rijken en de opkomende middenklasse. De vraag naar westerse luxe is vooral groeiend in Azië. (gekocht: februari 2020)
L'Oréal
L'Oréal is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al 30 jaar werd het dividend verhoogd. Een echt topaandeel.
Meer info?
Texas Instruments
Texas Instrument is in veel opzichten een perfect dividend aandeel. Het is de grootste producent van analoge chips ter wereld. De inkomsten en vrije kasstroom groeien als kool. Alle overtollige cash vloeit een op een terug naar aandeelhouders door stevige dividendverhogingen en eigen aandeleninkoop. De balans is daarbij erg sterk en de vooruitzichten uitstekend. (gekocht: oktober 2019)
Meer info?
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd, afgelopen jaar met 29% (gekocht: juni 2022)
Meer info?
American Water Works
American Water Works is een waternutsbedrijf en verzorgt zowel gereguleerde als niet gereguleerde water- en waterzuiveringsdiensten in de VS en Canada. Het bedrijf heeft een breed gespreide klantenportefeuille. Het dividend is de laatste 6 jaar met 10% verhoogt in lijn met de winstontwikkeling. De lange termijn groeiverwachting bedraagt 7%-10%. Dat is buitengewoon aantrekkelijk gezien de weinig risicovolle markt.
Meer info?
Union Pacific Railroad
Wie houdt er niet van monopolie? De grootste spoorwegmaatschappij van de V.S. speelt een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De afgelopen twintig jaar groeit spoorwegvervoer veel harder dan trucks en pijpleidingen. En de vooruitzichten blijven uitstekend. Dividendaristocraat Union Pacific genereert een zeer stabiele kasstroom en het dividend groeide afgelopen 15 jaar met gemiddeld 19%. (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
Medtronic
Deze dividend aristocraat verhoogt al ruim 40 jaar haar dividend en is actief in de medische apparatuur (o.a. pacemakers). Het bedrijf is goed geleid en keert tenminste 50% uit aan aandeelhouders in de vorm van dividend of eigen aandeleninkoop. Medtronic heeft goede vooruitzichten door groei in ouderen en uitgaven aan gezondheidszorg in opkomende landen.(gekocht: februari 2020)
Assa Abloy
Deze Zweedse marktleider in sloten maakt hoogwaardige ver- en ontgrendelingsproducten voor de beveiliging van gebouwen. Het innovatieve bedrijf profiteert van de verschuiving naar software en de groeiende vraag uit opkomende markten. Assa Abloy is een Europese dividendmachine met ruim 10 jaar aan groei. De financiële positie en kasstromen zijn sterk en de vooruitzichten uitstekend.
Meer info?
Johnson & Johnson
\'s Werelds grootste medische conglomeraat is in 60 landen actief in farmacie, medische apparatuur en consumentenproducten en daarmee bijna een ETF op zich. Hiermee genereert JNJ een enorme, constante cashflow en is het dividend al 56 jaar achtereen verhoogd. De balans is ijzersterk (AAA credit rating) en het productassortiment is recessiebesteding. Johnson & Johnson verhoogt het dividend als een klok met 6% per jaar.