Kroonjuwelen

Kroonjuwelen

Welkom bij de kleine kapitalist’s kroonjuwelen! De onderstaande bedrijven scoren geweldig op alle punten die ik in een dividendaandeel zoek. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke bedrijven met een groot concurrentievoordeel. Alle kroonjuwelen bieden een betrouwbaar, groeiend dividend en hebben bijzonder positieve vooruitzichten.

Als ik maar 1 bedrijf zou mogen kiezen dan zou dat Microsoft zijn. Deze technologiereus biedt met infrastructuur, platforms en applicaties voor productiviteit, samenwerking en AI alles wat bedrijven nodig hebben voor digitale transformaties. Microsoft transformeert zich succesvol naar een lucratief abonnementen model.
Meer info?
L'Oréal is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al 30 jaar werd het dividend verhoogd. En zonder de pandemie waren daar nog vele jaren bijgekomen. Een echt topaandeel.
Texas Instrument is in veel opzichten een perfect dividend aandeel. Het is de grootste producent van analoge chips ter wereld. De inkomsten en vrije kasstroom groeien als kool. Alle overtollige cash vloeit een op een terug naar aandeelhouders door stevige dividendverhogingen en eigen aandeleninkoop. De balans is daarbij erg sterk en de vooruitzichten uitstekend.
Meer info?
Johnson & Johnson
's Werelds grootste medische conglomeraat is in 60 landen actief in farmacie, medische apparatuur en consumentenproducten en daarmee bijna een ETF op zich. Hiermee genereert JNJ een enorme, constante cashflow en is het dividend al 56 jaar achtereen verhoogd. De balans is ijzersterk (AAA credit rating) en het productassortiment is recessiebesteding. Onlangs werd het dividend weer verhoogd met 6%.
Louis Vuitton Moet Hennessey is wereldmarktleider in luxeproducten. Ze zijn actief in mode, lederwaren, parfum, cosmetica, horloges, juwelen, dranken, winkels en zelfs jachten. De balans is ijzersterk en het dividend groeit met grote stappen, meest recent met 13%. LVMH kan profiteren van de groei van het aantal rijken en de opkomende middenklasse. De vraag naar westerse luxe is vooral groeiend in Azië.
Een waanzinnig mooi dividendaandeel. De lithografiesystemen van ASML brengen zeer kleine en nauwkeurige patronen op silicium schijfjes aan. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en een dominante marktpositie, die naar verwachting de komende jaren verder wordt uitgebouwd. Het dividend groeit met grote stappen en de koers volgt gestaag.
Linde is wereldwijd actief in de productie, distributie en verkoop van industriële gassen. Vanwege de brede toepassingsmogelijkheden, langlopende contracten en hoge overstapdrempels heeft het aandeel sterke defensieve kwaliteiten. Linde scoort goed op duurzaamheid, heeft een sterke, voorspelbare vrije kasstroom, relatief weinig schuld en bovenal een indrukwekkende dividendgroei die al bijna 30 jaar duurt.
Meer info?
Ahold Delhaize is een grote supermarktketen en actief in de VS, Europa en Indonesië. Het bedrijf heeft een heldere groeistrategie gericht op winkelbeleving, lokale merken en digitalisering. Ahold heeft een degelijke balans en voert een progressief dividendbeleid in combinatie met agressieve aandelen inkoop. Met Bol.com heeft het bedrijf een e-commerce parel in handen.
Meer info?
Deze dividend aristocraat verhoogt al 42 jaar haar dividend en is actief in de medische apparatuur (o.a. pacemakers). Het bedrijf is goed geleid en keert tenminste 50% uit aan aandeelhouders in de vorm van dividend of eigen aandeleninkoop. Sterke vooruitzichten door groei in ouderen en uitgaven aan gezondheidszorg in opkomende landen.
Unilever is een perfect dividend groei aandeel met sterke merken en een stabiele kasstroom. De producten die Unilever maakt worden dagelijks en in constante hoeveelheden gebruikt. Daarmee is het neerwaartse risico tijdens recessies beperkt. Aantrekkelijk is de forse blootstelling aan opkomende markten. Het bedrijf is uitstekend gepositioneerd voor toekomstige groei.
Meer info?