Winkelen – maandupdate augustus 2023

Winkelen – maandupdate augustus 2023

Met onze nieuwe auto hebben we genoten van een heerlijke vakantie. En dat gaf mij ook de tijd om opnieuw naar onze financiën te kijken. De uitkomst was dat er meer budget was om te winkelen voor de portefeuille. Dat resulteerde in vier aankopen. TKH Group stond al langer op de lijst en kocht ik na een flinke tik half augustus. Adyen werd teruggekocht nadat de koers een enorme dreun kreeg. De Amerikaanse supermarktketen Target zat in 2019 al eens kort in portefeuille. En als laatste werd speciaal dividend kanon American Financial Group gekocht. Hier schreef ik eerder in Januari over.

Dividendinkomsten

In deze maandupdate maakten 11 bedrijven een deel van hun winst aan mij over. En daar hoefde ik niets voor te doen. Mooi toch? Bij elkaar kwam er maar liefst EUR 197 binnen. Dat is 127% meer dan vorig jaar.

Ahold Delhaize€ 66,64
Unilever€ 43,53
Bristol-Myers Squibb€ 26,27
AbbVie€ 23,05
Texas Instruments€ 9,66
Air Products & Chemicals€ 8,16
ASML€ 7,39
Masco€ 5,28
Owens Corning€ 2,40
Abbott Laboratories€ 2,38
Realty Income€ 2,00

Die forse stijging werd vooral veroorzaakt doordat grootbetalers Ahold Delhaize en Unilever eerder uitkeerden. In september verwacht ik daarom een daling van het maanddividend. Daarnaast bestond de toename alleen uit dividendgroei. Van de lijst heb ik alleen een kooporder lopen op Abbott Laboratories op $92,91. ASML blijft ook aantrekkelijk ogen. Dat is echter al mijn grootste positie in de sector technologie.

Fraaie dividendgroei

Vier bedrijven verhoogden het dividend. Dividendparel Wolters Kluwer deed er niet minder dan 14% bij. Microchip verhoogde het dividend voor de derde keer dit jaar. Er kwam wederom 7% bij. Bij elkaar is het dividend al 25% toegenomen en volgend kwartaal zal daar nog een verhoging bij komen. Mijn oudste positie Illinois Tool Works keert voortaan 7% meer dividend uit. Dit blijft toch een hele fraaie belegging met een verdubbeling van de koers en een yield on cost van 4,7%. Last but not least nam het interimdividend van NN group toe met 12%. Omdat dit een grote positie is die al een hoog dividend uitkeert telt dit flink mee. Al met al een fraaie maand qua dividendgroei.

Slotsom: nagenieten

In onze vakantie hebben we weer veel mooie herinneringen gemaakt. Ondanks de forse uitgaven bleek er ruimte om te winkelen. Met TKH, Adyen, Target en American Financial Group heb ik een mooie mix aan bedrijven toegevoegd. Bij elkaar kwam er EUR 58 aan jaarlijks dividend bij. En dat is exclusief het speciale dividend van AFG. We kijken alweer uit naar onze volgende grote zomerreis.

Artikel rating

Gemiddelde rating 4.6 / 5. Aantal: 5

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

8 gedachten over “Winkelen – maandupdate augustus 2023

 1. Goedemorgen is lees graag je artikelen, wat vind je van mainstreet capital ? Maandelijks divident en een mooie groei? Ik heb deze al enige tijd.

  1. Hallo Alexander,

   Persoonlijk investeer ik niet in Business Development Companies, Mortgage REITs, etc. Ik begrijp de business onvoldoende en er wordt gebruikt van een hefboom. In tijden van oplopende rente zijn er hogere risico’s. Ik zie geen duurzaam concurrentievoordeel, veel hangt af van de vaardigheden van het management. Main is een populaire keuze onder particuliere beleggers die zoeken naar inkomen uit dividend. Zelf zit ik nog in accumulatiefase.

   Groet, DKK

 2. Leuk dat het zo goed gaat en dat ook nog tijdens de vakantie. Het prikkelt ook mijn aankoopgedrag maar ik blijf toch maar bij de termijndeposito’s van 12 maanden. Het plan is om er elk kwartaal een toe te voegen zodat er altijd cash is wanneer dat nodig mocht zijn.

   1. Hey leuk, een reactie terug. Ja, ik heb nu 3% rente per 12 maanden en ik open elk kwartaal een nieuwe zolang ik geen cash nodig heb. In december volg ik mijn dochter met een termijndeposito in Italië. Onder het Europese depositogarantiestelsel en zonder bronbelasting. De eerste keer helpt ze mij daarmee. Plus €50 affiliate voor beiden als ik een nieuwe klant word (als die actie nog loopt). Is toch per direct nog een procent extra rente.

    1. Ja, dat is fijn. Ik heb ook altijd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van acties voor nieuwe klanten. Onder andere bij ABN AMRO, DeGiro, Flatex, BUX en GoldRepublic. Door dat voor zowel mij als mijn partner te doen heb ik al vele honderden euro’s mogen ontvangen. Succes met de termijndeposito’s!

 3. Ik dacht al, DKK die gaat winkelen? Maar het ging gelukkig over aandelen 😉

  Goed om te zien dat je nog steeds flink investeert. Ik moet wel zeggen, dat door de gestegen rentes (en kwakkelende beurzen) en de nieuwe belastingplannen ik deposito’s steeds aantrekkelijker begin te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *