Dutch Dividend Bloggers – oktober 2020

Dutch Dividend Bloggers – oktober 2020

Op veler verzoek is het tijd om de Dutch Dividend Bloggers serie weer in ere te herstellen. Vanwege de Grote Verhuizing ontbrak het simpelweg aan tijd om de maandelijkse update te maken. Het aantal afnemende bloggers speelde ook een rol. Maar goed, it’s dogged that does it. Hopelijk mogen we binnenkort nieuwe Dutch Dividend Blogger leden verwelkomen.

Dividendportfolio – EUR 163 – Liefst dertien bedrijven keerden dividend uit aan DP. Als ik het goed zie is dat een groei van 167% ten opzichte van vorig jaar. Er wordt hier wel een beetje gesmokkeld :). De posities in edelmetalen worden sinds kort ook meegenomen. De drie mijnbedrijven leveren bij elkaar een fraaie EUR 48. Op de huidige prijzen maken dit soort bedrijven hele hoge winsten, waardoor dividendverhogingen te verwachten zijn.

Groeigeld – EUR 164 – Ondanks twee dikke dividendverlagingen is het GG gelukt om het dividend ten opzichte van vorig jaar stabiel te houden. Daarnaast waren er niet minder dan vier dividendverhogingen, waaronder twee (AbbVie en Williams-Sonoma) zelfs met meer dan 10%! Laatstgenoemde aandeel is misschien iets minder bekend. WSM maakt keukenartikelen en woninginrichting en profiteert volop van COVID-19. Mr. Groeigeld is anderhalf jaar geleden op een uitstekend moment ingestapt. Het dividend is zonder meer veilig en het aandeel correct gewaardeerd.

Mooi Dividend – EUR 88,77 – Vier bedrijven stortte een deel van hun winst in de kas van MD. Ten opzichte van vorig jaar een daling van 61%. Vanwege de aanschaf van een andere woning is de portefeuille van MD drastisch gewijzigd. Van de tien dividendbetalers van vorig jaar zien we er maar eentje terug (Annaly). Ironisch genoeg is dat een investeringsfonds in hypotheekvastgoed. De andere betalingen kwamen van vastgoedaandelen Simon Property en Store Capital en chipmachine leverancier Lam Research. Vooral het laatste aandeel heeft mijn aandacht. Het is een branchegenoot van toppers als ASML, ASMI, Applied Materials en Tokyo Electron.

Mr. Robot – EUR 96,15 – Ook hier dertien bedrijven die bij elkaar voor een bijna driecijferige dividenduitkering zorgden. Iron Mountain was verantwoordelijk voor 28% van de inkomsten. Door meer in andere bedrijven te investeren zal Mr. Robot de relatieve afhankelijkheid van dit bedrijf verlagen. De groei ten opzichte van vorig jaar is weer indrukwekkend. Well done!

Mr Thinkingbig – EUR 3,82 – Daar kan je bijna een Big Mac voor kopen. De krimp ten opzichte van vorig jaar bedraagt 89%. We zien wel groei bij de andere passieve inkomstenstromen van Mr. T. Alles bij elkaars werd er bijna EUR 25 piek bij elkaar geharkt. Vooral de groei van crowdestate springt in het oog.

Veelvoorminder – EUR 36,83 – Inmiddels komen er vooral dertigers binnen bij VVM. Ten opzicht van vorig jaar is het dividend met een flinke 53% toegenomen. Ook heeft VVM onlangs ABN AMRO toegevoegd in zijn brokerverdeling. Wordt dit een trend?

De Kleine Dividend Belegger – EUR 17,26 – Vijf bedrijven keerden een deel van hun winst uit aan DKDB. Op VWRL na zijn het allemaal bedrijven die een zeer hoog dividend betalen. Hopelijk blijven dividendverlagingen hem bespaard. Risicoavers kun je DKDB in ieder geval niet noemen. Onlangs maakt hij een mooi (elektrisch) ritje met Nio. Wat ga je hard, DKDB!

De Kleine Kapitalist – EUR 19,84 – Zeven posities betaalden dividend aan mij uit waarvoor veel dank. Oktober en januari zijn de maanden waarin er voor ons weinig binnen komt. Toch ben ik tevreden over de stijging ten opzichte van vorig jaar van 48%. Meer informatie in mijn uitgebreide maandupdate.

Slotsom: the return of the DDB

In totaal hebben we deze maand EUR 598,32 aan dividendinkomsten in onze portemonneetjes mogen verwelkomen. Ten opzichte van vorig jaar (+0,4%) nauwelijks een verandering. Dat komt vooral door de halvering van de flink meewegende portefeuille van Mooi Dividend. Gelukkig compenseerden diverse andere collega bloggers met stevig groeiende dividendinkomsten. De populairste aandelen deze maand zijn Iron Mountain (IRM), Simon Property (SPG) en Medtronic (MDT). Ook aandelen als Cisco (CSCO), Leggett & Platt (LEG) en Albemarle (ALB) zien we vaker in de portefeuilles van de Dutch Dividend Bloggers. Volgende maand zullen we zeker AbbVie (ABBV) weer terugzien. Afgelopen kwartaal stapte ook Mr. Buffett aan boord. En dat samen met farmaceuten Bristol-Myers (BMY), Pfizer (PFE) en Merck. Alleen die laatste heb ik niet in portefeuille. Al noemde ik Merck (en Roche) wel als koopwaardig in mijn maandupdate van juni 2020. Eerder schreef ik al dat Mr. Buffett mijn koop van Barrick Gold (GOLD) imiteerde. Zou hij dan toch stiekem mijn blog volgen?

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – oktober 2020

  1. Hmm een wat late reactie van mij. Maar enorm blij om deze serie weer te zien.

    Deze post en die van de Diplomats zijn vaak mijn favorieten. Deze community is gewoon hartstikke gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *