Dutch Dividend Bloggers – november 2020

Dutch Dividend Bloggers – november 2020

Op de valreep nog een update van de Nederlandse dividend bloggers. Deze maand zien we veel eensgezindheid in de portefeuilles. Drie aandelen voeren de boventoon.

Dividendportfolio – EUR 122 – Negen bedrijven deden wat ze moesten doen en keerden hun winst uit aan DP. AbbVie, AT&T en Unilever zijn de grootste contribuanten. Als er geen dividendverlagingen of verkopen zijn dan mag DP voortaan tenminste honderd piek aan dividendinkomsten per maand verwelkomen. Een mooie mijlpaal!

Groeigeld – EUR 63 – Net als bij veel andere beleggers is november een karige maand voor GG. Ten opzichte van vorig jaar zijn de dividendinkomsten gedaald met 18%. De herstructuring van zijn portfolio is daar debet aan. Gelukkig was er een motiverende dividendverhoging van Aflac. Liefst 18% erbij, wow!

Mooi Dividend – EUR 45,35 – Wederom waren er vier bedrijven die dividend aan MD uitkeerden. De daling ten opzichte van vorig jaar is met 85% buitensporig. De redenen zijn bekend. Ook hier zien we het trio AT&T, AbbVie en Unilever. En ook MD heeft Aflac in portefeuille en kon de exorbitante dividendverhoging van 18% melden. Een interessante aankoop vond ik TKH Group. Dit Nederlandse bedrijf richt zich op het verkopen van innovatieve oplossingen en niet op producten. Hierdoor neemt de winstmarge toe. Het dividend wordt uitstekend gedekt door een sterke kasstroom en dit jaar werd het nog verhoogd met 7%. Ook koopt het bedrijf eigen aandelen in.

Mr. Robot – EUR 116,78 – Tien bedrijven stortte een deel van hun winst in de kas van Mr. Robot. En ook hier bestaat de top drie uit AT&T, AbbVie en Unilever. Ten opzichte van vorig jaar bedraagt de groei niet minder dan 42%. Naast alle dividendverhogingen joeg een verdubbeling in Omega Healthcare Investors de inkomsten op. Die laatste is een branchegenoot van portefeuille aandeel Welltower. Een ander interessant zorgvastgoed bedrijf is het Belgische Aedifica. Deze kralenrijger koopt bejaardentehuizen, pardon woonzorgcentra op en biedt een mooi, groeiend dividend. Het is zelf een overnamekandidaat voor de grote fondsen uit de VS die exposure in Europa zoeken.

Veelvoorminder – EUR 32,37 – De dertigers blijven binnenstromen. Ten opzichte van vorig jaar is het dividend met een reusachtige 139% toegenomen. Het valt me op dat VVM het lukt om de dividendinkomsten stabiel te houden over de maanden. Op naar de veertig?

De Kleine Dividend Belegger – EUR 10,51 – Drie bedrijven keerden een deel van hun winst uit aan DKDB. Ook hier zien we AT&T, geflankeerd door MAIN en Apple. Bij die laatste heb ik persoonlijk hoogtevrees. Het is beslist een mooi aandeel, maar op ruim 40x de winst is het wel erg duur geworden. Wie o wie durft nu nog te kopen?

De Kleine Kapitalist – EUR 50,30 – Vijf topbedrijven keerden aan mij uit. De positie in Unilever is flink uitgebreid. Een stijging ten opzichte van vorig jaar van 73% is het resultaat. Meer informatie kun je terugvinden in mijn maandupdate.

Slotsom

Deze maand hebben we gezamenlijk EUR 440,31 aan dividendinkomsten naar binnen gesleept. Net als vorige maand is dat ten opzichte van vorig jaar (-2%) nauwelijks een verandering. De dalingen bij Mooi Dividend en Groeigeld werden vrijwel volledig gecompenseerd door stijgingen bij de andere bloggers. Gezien de omstandigheden een goed resultaat!

De populairste aandelen deze maand zijn AT&T, AbbVie en Unilever. Deze aandelen komen in 80% van de portefeuilles voor. Direct daarna komt een persoonlijke favoriet van mij, namelijk Texas Instruments. Hopelijk komt er nog een flinke daling en kunnen we dergelijke dividendtoppers toevoegen of uitbreiden in onze portefeuilles.

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – november 2020

 1. wederom eervol om hier vernoemd te worden.

  Uiteraard zal ik volgend jaar voor groei gaan zorgen. Bij echte koersdalingen zal ik ook de groeitoppers uitbreiden met mijn oorlogskas. Maar tot die tijd blijf ik “DRIPPEN” in mijn kernselectie.

  gevolg: elke maand een stukje sneeuw geplakt aan mijn sneeuwbal die ook blijft zitten en bij zon niet wegsmelt”.

  Geniet van de laatste dag in 2020 !

  gr

  Dividendbelegger
  (ook sinds kort onder die naam te volgen op instagram voor snel inzicht in mutaties en ruimte om deze te bespreken).

 2. Beste Kleine Kapitalist,

  Sinds een aantal maanden volg ik uw site.
  Super leuk! Ik leer er veel van, zowel inhoudelijk als qua lay-out.

  Het lezen van andere blogsites en mijn interesse in beleggen (is wel handig) heeft mij geënthousiasmeerd om ook een eigen blog te beginnen.

  Zou ik daarom toegevoegd kunnen worden aan de Dutch Dividend bloggers pagina? 🙂

  Mijn blog is te vinden via:
  http://www.wouterswebsite.nl

  Ik zou het leuk vinden om te horen wat u van mijn site vindt. Ik ben vrij groen dus alle tips zijn welkom haha!

  Spannend allemaal.

  Groet Wouter

  1. Beste Wouter,

   Bedankt voor je leuke reactie. Vanaf de volgende update neem ik je mee in de Dutch Dividend Blogger serie. Het mooiste is als je iedere maand de dividendinkomsten per aandeel laat zien. Dan kun je ook mee in de statistieken over individuele aandelen van bloggers.

   Net als veel bezoekers van deze site neem ik snel een kijkje op je pagina :).

   Groet, DKK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *