Maandupdate – November 2019

Maandupdate – November 2019

Alweer een maand voorbij. Een drukke maand qua werk, mijn stilste maand qua investeringen. De portefeuille update blijft beperkt tot de verdubbeling van mijn positie in Albemarle en in Endeavour, een zilvermijn. Die laatste steeg vandaag met een fraaie 7%. De aandelen die ik graag zou willen kopen blijven duur en daarom neemt de kaspositie toe. Ook fijn.

Dividendinkomsten

In november spekten zes bedrijven mijn inkomsten:

 • AbbVie: EUR 10,69
 • ASML: EUR 3,60
 • A.O. Smith: EUR 2,21
 • Simon Property: EUR 9,70
 • Texas Instruments: EUR 2,76
 • Pan American Silver: EUR 0,13

Bij elkaar hebben we EUR 29,09 aan dividend mogen ontvangen. Vorig jaar ontving ik in deze maand geen dividend, dus geen jaar-op-jaar vergelijking. De voorraad met dividendbetalers is voor de komende maand al weer lekker gevuld. Zo’n high-yielder als Shell is stiekem toch wel fijn.

Slotsom: even wat gas terug

Deze maand heb ik niet veel investeringen gedaan en momenteel heb ik even geen puf om de portefeuille te updaten. Wel ben ik bezig met een uitgebreide kooplijst 2020. Aandelen die ik momenteel wat nauwkeuriger volg zijn onder andere Nationale Nederlanden (NN), Pfizer (PFE), Ventas (VTR) en MSC International (MSM). Allen aandelen met een bovengemiddelde dividendrendement en een relatief lage waardering. Meestal koop ik dan vervolgens iets anders :).

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 gedachten over “Maandupdate – November 2019

 1. Toch mooi dat je blijft stijgen en blijft investeren. Kleine correctie op de beurs zou fijn zijn en koopmogelijkheden verhogen. Zelf merk ik dat cash niet echt mijn ding is. Het brandt in mijn zakken?

  Jouw kooplijsje ziet er goed uit. Zelf wacht ik op een grote naam, uitgezocht door dividendsensei met onderwaardering. Passen meestal goed in mijn portefeuille

 2. Ziet er goed uit en dank voor het onder de aandacht brengen van ALB. Die ga ik eens wat had er bekijken.

  Mijn resultaten heb ik ook vandaag gepost. Ik zal binnenkort ook nog even een buy report schrijven van de afgelopen drie maanden. Ik heb in ieder geval net ook een positie geopend in SPG. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *