Aflossingsdoel behaald!

Aflossingsdoel behaald!

Begin dit jaar deden we onze eerste aflossing. Het is een van de meest gelezen artikelen op mijn blog, samen met onze fire berekening. Daarin gaan we in alle scenario’s uit van een afgelost huis op mijn 58e. In een gelijkmatig schema betekent dat EUR 6.000 aan aflossingen per jaar op het aflossingsvrije deel van onze hypotheek.

Nu we terug zijn van onze zomervakantie heb ik de schade op kunnen maken. Dat viel erg mee. Ik zag verder geen reden om het opgebouwde potje langer vast te houden. Daarom hebben we deze maand EUR 2.000 extra afgelost op onze hypotheek. We besparen hiermee EUR 8,25 per maand aan bruto rentelasten. En dat niet 1 maand, maar 225 maanden lang. Dat scheelt EUR 1.856,25 aan rente die we NIET gaan betalen. Tot nooit meer ziens, stukje hypotheek! De maandelijkse besparing voegen we toe aan de periodieke overboeking naar ons woning spaarpotje.

Elektrische fiets of een laag baksteen?

De aflossing komt overeen met 6,5 cm in hoogte van ons huis. Dat is precies de hoogte van een laag baksteen inclusief voeg. En ja, dat heb ik echt nagemeten :). We hadden voor EUR 2.000 ook die gewenste elektrische fiets kunnen kopen. Superfijn! Maar dat zou ons dus bruto EUR 8,25 per maand kosten, bijna 19 jaar lang. Een duur “abonnement” als je het mij vraagt.

Bij elkaar hebben we dit jaar EUR 6.000 afgelost en daarmee liggen we op schema van onze route naar meer financiële vrijheid. De twee aflossingen van dit jaar leveren ons bruto EUR 24,75 per maand op. Die gebruiken we om weer extra te kunnen aflossen. Keep the snowball rolling!

Artikel rating

Gemiddelde rating 4 / 5. Aantal: 1

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Eén gedachte over “ Aflossingsdoel behaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *