Dutch Dividend Bloggers – maart 2020

Dutch Dividend Bloggers – maart 2020

Voor het eerst sinds weken ben ik zaterdagochtend naar de stad gegaan voor een boodschap. Ik was niet bepaald de enige. Om eerlijk te zijn ben ik best geschrokken. Ja, je ziet allerlei maatregelen bij de marktkramen en in winkels maar die zijn niet opgewassen tegen de stortvloed aan mensen. Ik ben snel weer naar huis gegaan. De verplichte thuis situatie begint wel diepe sporen achter te laten. Vooral op de dagen dat mijn vriendin werkt en ik er alleen voor sta met drie bengels. Iedere avond ben ik gaargekookt. Van bloggen komt dan ook weinig meer terecht. Een week later dan gepland en door collega Pollie gepost ben ik blij dat ik op de valreep de update van de Dutch Dividend Blogger nog mag presenteren!

Dividendportfolio – EUR 112,20 – Niet minder dan tien bedrijven uit het portfolio van dividendportfolio keerden dividend uit in zijn portfolio. Meer dan de helft kwam van Shell, Exxon Mobil en Unilever. Met veertien aankopen en twee verkopen was het een drukke maand voor DP. Voor het eerst bedroegen de inkomsten meer dan honderd euro. Gefeliciteerd!

Groeigeld – EUR 190 – Ondanks dat een grote dividendbetaler zijn uitkering naar April verplaatste een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. Met zes aankopen in mooie bedrijven heeft Mr. Groeigeld ook goed gebruik gemaakt van de dip in Maart. We’ll lovin’ it!

Mooi Dividend – EUR 592,16 – Koekoek. Een groei van maar liefst 41% ten opzichte van vorig jaar zet Mooi Dividend op de borden. Vastgoed en Energie dragen een fors dividendsteentje bij. En met twee aankopen in vastgoed, EPR en SPG, laat MD zien niet bang te zijn om gebruik te maken van de forse afstraffing in deze sector.

Mr. Robot – EUR 137,27 – Liefst zestien bedrijven waren zo vriendelijk om dividend aan Mr. Robot uit te keren. Boer is troef voor hem want Archer Daniels Midland was deze maand de grootste dividendbetaler. De stijging van 92% is ronduit indrukwekkend. Goed op weg naar het jaardoel van EUR 1.500!

Pollies Dividend – EUR 674,84 – De prijs voor grootverdiener van de maand gaat naar Pollie. Het maandinkomen bedroeg gemiddeld meer dan EUR 20 per dag waarvoor hij alleen maar wakker hoeft te worden. De twee hoogste bijdragers zijn van Nederlandse makelij, Shell en Unilever!

Stashing Dutchman – Dit keer geen update van de Collecterende Hollander. Hopelijk is hij in April weer van de partij!

Mr Thinkingbig – EUR 60,17 – De impact van het omzetten van de portefeuille van individuele bedrijven naar ETF’s wordt nu duidelijk. De uitkering is geconcentreerd in de derde maand van het kwartaal. Het gevolg is een stijging van maar liefst 514% ten opzichte van vorig jaar. Nice!

Veelvoorminder – EUR 20,45 – Voor een consistente hoogte van dividenduitkeringen moet je bij VVM zijn. Het dividend was dit keer weer net boven de EUR 20. Toeval of een bewuste strategie?

De Kleine Kapitalist – EUR 45,89 – Acht bedrijven storten geld op inmiddels drie beleggingsrekeningen. Daarnaast ontving ik EUR 4,93 aan rente inkomsten uit crowdfunding investeringen. Met liefst veertien aankopen is ook afgelopen maand de gasplank flink ingedrukt. Meer informatie over mijn maand kun je in dit artikel lezen.

Slotsom:

Met acht dividendbloggers hebben we afgelopen maand bij elkaar EUR 1.832,15 geharkt. Een stijging van gemiddeld 41% ten opzichte van vorig jaar, wow! En dat zonder de normaliter stevige, in dollars bloggende, bijdragen van Stashing Dutchman en Dividend Compounder. Wie zei dat Fransen chauvinistisch zijn? De grootste dividendbetaler was Shell, gevolgd door Unilever. Samen met 3M en Johnson & Johnson zitten deze aandelen in 80% van onze portefeuilles. Die laatste koerst zelfs rond de hoogste koers ooit en wordt opgewaardeerd tot kroonjuweel. Bedankt voor het lezen van deze serie en blijf gezond!

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – maart 2020

  1. Mooie prestaties! Altijd motiverend om deze post te lezen. Zelf ben ik begin dit jaar ook begonnen met een dividendportfolio uit te bouwen. Een verhaal van vele jaren, maar hopelijk met een zeer mooi eind! Neem gerust eens een kijkje. 😀

  2. Trots dat ik in dit lijstje sta en mooie stimulans om te blijven groeien. Wel nog wat uitgebreid in mijn uranium portfolio maar dividend blijft toch mijn belangrijkste target.

    ik heb nu een top 5 positie en streef naar een top 3 binnen nu en 2 jaar 🙂

    en dat ik een paar meer bezoekers heb per maand , schrijf ik volledig aan jou toe. Dank!

  3. Bedankt voor de vermelding. Ik vind het altijd erg motiverend om je verzameling te lezen, dat we samen zo’n moii inkomen weten te genereren.

    Helaas vandaag een historische domper met Shell. Dat wordt komende kwartalen dus flink minder dividend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *