Dutch Dividend Bloggers – januari 2020

Dutch Dividend Bloggers – januari 2020

Vorig jaar publiceerde Pollie van Polliesdividend.com voor het eerst de Dutch Dividend Bloggers serie. Hierin worden de dividendinkomsten van Nederlandse bloggers opgesomd. Het laatste bericht was over juni 2019 en dat vond ik jammer. Een dergelijke serie is een tijdrovende klusje. Daarom heb ik contact gezocht met Pollie en voorgesteld om de serie samen nieuw leven in te blazen. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Dividendinkomsten van de Dutch Dividend Bloggers!

Afgelopen maand was een sterke maand voor de dividendbloggers uit Nederland. We hebben tien bloggers opgenomen en onderstaand (in alfabetische volgorde) de resultaten!

Dividendcompounder – EUR 279,55 – Geld maakt geld en DC laat zien hoe. Met een jaar-op-jaar stijging van 43% krijgt de groeiende stroom aan dividend een flinke zet. Tabak en vastgoed doen het zware werk, aangevuld met verschillende dividendgroei aandelen. We delen DIS en ITW. Mooie portefeuille!

Dividendportfolio – EUR 68,72 – Zes bedrijven hebben dividend uitgekeerd, samen ruim twee piek per dag. Met het tempo van DP zullen dat er snel drie worden. We delen twee bedrijven, ALB en CSCO, en ik loer ook op AVGO. Een uitstekende start voor dividendportfolio!

Groeigeld – EUR 103 – Vanwege een herschikking van de portefeuille van Mr. Groeigeld is de dividenduitkering EUR 1 lager dan vorig jaar. Een verstandige beslissing als je het mij vraagt. In januari kondigden vier bedrijven uit zijn portefeuille een dividendverhoging aan. Daarnaast nog twee aankopen, waarvan MSM ook op mijn watchlist staat. Goed bezig!

Mooi Dividend – EUR 360,05 – Met alleen de dividenduitkering van januari kan Mooi Dividend al iedere dag in het jaar een euro uitgeven. En met een stijging van 157% blaast hij iedereen omver. Hij is deze maand dan ook de grootste kapitalist van de serie. Hoewel we deze maand alleen ALB delen hebben we een behoorlijk aantal dezelfde aandelen. En van de ongedeelde bedrijven staan er veel op mijn watchlist. Een interessante portefeuille!

Mr. Robot – EUR 79,14 – Maar liefst elf bedrijven hebben dividend in de portefeuille van Mr. Robot gestort. De jaar-op-jaar groei van 54% is indrukwekkend. Ten opzichte van vorig jaar is alleen FDX nieuw, de rest van de groei komt uit bijkopen van CAH, CSCO, IRM, LEG en dividendverhogingen! We delen CSCO en DIS en vooral die laatste staat hoog op mijn lijstje om bij te kopen. Een superstart, Mr. Robot!

Pollies Dividend – EUR 82,27 – Met slechts vier bedrijven komt een driecijferige uitkering al in beeld. En dan is januari een van de kleinere dividendmaanden van Pollie. Rekening houdend met een speciaal dividend van BBL vorig jaar bedroeg zijn jaar-op-jaar stijging dik 21%. Daarbij werden er twee dividendverhogingen aangekondigd. Tel daarbij op de fantastische bijkoop van dividendtopper NN en de jaarstart lijkt veelbelovend. Goed bezig, Pollie!

Stashing Dutchman – EUR 172,43 – De jaar-op-jaar stijging van ruim 52% maakt behoorlijk indruk. De inkomsten uit opties zijn misschien wel nog indrukwekkender, wow! Tien bedrijven maakten in januari hun dividend over aan SD. We delen vier bedrijven en ik heb maar liefst drie van de anderen op het oog om toe te voegen. Geweldige portefeuille!

Mr Thinkingbig – EUR 5,41 – Vorig jaar heeft Mr. Thinkingbig steeds meer aandelen omgezet in indextrackers. Deze keren minder frequent uit en daardoor valt het dividend wat lager uit. Samen met zijn andere passieve inkomstenbronnen, Mintos en Crowdestate, wordt een totaal van EUR 20,13 bereikt.

Veelvoorminder – EUR 20,09 – Behalve deze dividenduitkering haalt VVM ook een stevige inkomstenstroom uit andere bronnen. Net als Mr. Thinkingbig zijn dat o.a. Mintos en Crowdestate. Bijna EUR 30 uit P2P leningen! In de aandelenportefeuille delen we ING, RDS en VWRL en staat Pfizer op mijn watchlist. Nice month!

De Kleine Kapitalist – EUR 19,53 – Een prima maand! Ondanks dat ik afscheid nam van hoogdividenders Altria en Iron Mountain heb ik toch een jaar-op-jaar stijging van 31% gerealiseerd. Daarnaast ontving ik EUR 22,41 aan rente inkomsten uit crowdfunding investeringen. Meer informatie over mijn maand kun je in dit artikel lezen.

Slotsom: een sterke start is het halve werk

Gezamenlijk hebben we in januari een geweldige start gemaakt van het nieuwe dividendjaar. Met tien bloggers hengelden we maar liefst EUR 1.190 aan dividendinkomsten binnen. Dat is 3 euro meer dan een alleenstaande AOW-er ontvangt. Het meeste dividend werd uitgekeerd door Altria (MO), terwijl ALB, CSCO, DIS en O het vaakst voorkomen in onze portefeuilles. Van de bloggers die een jaar-op-jaar stijging bekend maakten is het gewogen gemiddelde uitgekomen op een alles verpletterende 59%!

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Leuk! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst. Keep the snowball rolling!

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – januari 2020

 1. Super dat je dit oppakt.

  En leuk dat ik meegenomen word in dit overzicht!

  Gezien je site, inhoud van je bijdrages, kwantiteit aan blogs etc.. denk ik dat je best wat meer bezoekers mag hebben (of je hebt er al heel veel en reageren ze gewoon niet zoveel op je berichten).

  In ieder geval blijf ik een trouwe bezoeker van je site en blijf ik reageren 🙂

  gr

  Dividendbelegger

  1. Bedankt voor je trouwe support, Dividendbelegger! Inderdaad heb ik weinig bezoekers op mijn site terwijl ik veel energie in mijn bijdrages steek. Ik vermoed dat sociale media een grote rol speelt. Vorig jaar had ik eerlijk gezegd al opgezegd bij mijn provider. Ik ben er last minute op teruggekomen en besloten om het nog een jaar met volle overtuiging te proberen. Mede met dit soort initiatieven. Ik heb nog veel ideeën. Vandaag waren er veel bezoekers, dus wie weet!

 2. Mooi overzichtje! Leuk dat er weer nieuw leven in is geblazen, want ik vond het altijd leuke blogposts om even door te nemen.

  Ook interessant om te zien dat ALB zo vaak terug komt, aangezien dit toch een vrij specifiek aandeel is. Maar ik begrijp het wel. Dividend aristocrat, lage PE, groeiende markt.

 3. Gaaf om deze reeks weer te zien en leuk dat je dit mee met Pollie oppakt. En natuurlijk gaaf om op deze lijst terug te komen.

  Ik blijf ook gewoon reageren hier hoor, ik vind het leuk om jouw vorderingen te volgen!

 4. Leuk dat je de rubriek nieuw leven hebt ingeblazen en bedankt dat je mij erbij hebt gezet.
  Laat je niet gek maken door je aantal bezoekers. Dat varieert toch nogal. Beter een goed inhoudelijke blog met wat minder bezoekers dan een oppervlakkige blog met veel bezoekers. Keep up the good work!

 5. Ik lees je blog met veel plezier.
  Ik ben vandaag ook een dividend blog begonnen en zal vanaf nu maandelijks een update plaatsen. Het lijkt me leuk om in jouw overzicht te worden opgenomen ook al is mijn portefeuille nog klein.

  Alvast bedankt!

  Gr Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *