Dutch Dividend Bloggers – februari 2020

Dutch Dividend Bloggers – februari 2020

De beurs is veranderd in een slagveld. Onze portefeuilles dalen in recordtempo naar bedenkelijke niveau’s. Zelfs aandelen van de allerhoogste kwaliteit worden genadeloos afgeslacht. Gelukkig ontvangen we nog het dividend. En dat viel de afgelopen maand niet tegen. Lees meer in deze update van de dividendinkomsten van de Nederlandse dividend bloggers!

Dividendcompounder – Helaas heeft DC zijn dividendinkomsten nog niet gepubliceerd. Hopelijk is hij volgende maand weer present.

Dividendportfolio – EUR 60 – Vier bedrijven maakten een deel van hun winst over naar DP, waarvan AbbVie het meeste. Alleen AT&T ontbreekt in mijn portefeuille en deze bekende dividendmachine oogt nu aantrekkelijk. Misschien moet ik toch weer een telecom aandeel overwegen.

Groeigeld – EUR 110 – Een groei van 83% ten opzichte van vorig jaar is ronduit geweldig. Mr. Groeigeld kreeg wat hulp van MSM dat een speciaal dividend uitkeerde. Daarnaast verhoogden vier bedrijven het dividend. En UPS staat weer op mijn vizier :).

Mooi Dividend – EUR 209,27 – Negen bedrijven waren zo vriendelijk om een dividend aan MD uit te keren. Ook bij hem was AbbVie de grootste betaler. Een stijging van 66% ten opzichte van vorig jaar is indrukwekkend, zeker gezien de grootte van de portefeuille.

Mr. Robot – EUR 102,20 – En weer een driecijferige dividenduitkering voor Mr. Robot, gefeliciteerd! Rara, welk bedrijf keerde bij hem het meeste dividend ui? Juist, AbbVie! De groei van 87% ten opzichte van vorig jaar noemde Mr. Robot degelijk. Wat zou uw kwalificatie zijn?

Pollies Dividend – EUR 219.85 – Met slechts vijf bedrijven heeft Pollie deze maand het meeste dividend binnen geharkt. Ook hier gooit AbbVie hoge hogen, al keerden high yielders T en OHI nog meer uit. De stijging van 29% is fantastisch en Pollie is er terecht trots op. Er waren ook nog drie bedrijven die en passant het dividend verhoogden. Top dus!

Stashing Dutchman – EUR 208,52 – Met elf dividendbetalers had SD de meeste bedrijven die de portefeuille spekten. Met grote afstand trekt BAT hier de kar. Wat zitten er toch mooie namen in deze portefeuille. De stijging ten opzichte van vorig jaar bedraagt maar liefst 46%. Wow!

Mr Thinkingbig – EUR 4,21 – De wijziging van individuele aandelen naar ETF’s zorgt voor een gewijzigde uitkeringsfrequentie. Samen met zijn andere passieve inkomstenbronnen, Mintos en Crowdestate, was het totaal met EUR 21,67 net iets hoger dan vorige maand.

Veelvoorminder – EUR 19,29 – Bijna een kopie van vorige maand. Het dividend was dit keer net onder de EUR 20, terwijl de P2P inkomsten boven de EUR 30 uit zijn gestegen.

De Kleine Kapitalist – EUR 27,04 – Vier bedrijven keerden dividend aan mij uit. Daarnaast ontving ik EUR 4,93 aan rente inkomsten uit crowdfunding investeringen. Met liefst vijf aankopen zijn de dividendzaadjes weer volop geplant. Meer informatie over mijn maand kun je in dit artikel lezen.

Slotsom: gelukkig is het dividend er (nog)

Met negen bloggers hengelden we maar liefst EUR 960,38 aan dividendinkomsten binnen. Het meeste dividend werd uitgekeerd door AbbVie, liefst EUR 149! Het is tevens het populairste aandeel, 5 van de 9 bloggers heeft deze dividendparel in portefeuille. Van de bloggers die een jaar-op-jaar stijging bekend maakten is het gewogen gemiddelde uitgekomen op 56%! Nu de eerste dividendverlagingen binnendruppelen is de vraag in hoeverre dat onze portefeuilles gaat raken. Toch heb ik het vermoeden dat we volgend jaar gewoon weer hogere dividendinkomsten kunnen rapporteren.

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Leuk! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – februari 2020

 1. Leuk om weer te lezen dit. Het bloedbad op de markt gaat door, maar we blijven stug dezelfde koers varen. Alleen zo halen we inderdaad volgend jaar weer een mooie stijging!

  Trots op de Dutchies!

 2. Mooi gezegd DKK: gelukkig bebben we het dividend (nog) 🙂
  Het zijn vreemde tijden, ook op de beurs. Minnen van 30% en vandaag opeens bijna 10% erbij. Eens kijken hoeveel dividendverlagingen er komende tijd zijn. Gelukkig hebben we belegd met geld dat we kunnen missen en blijven we stug vasthouden aan ons plan.

  Bedankt voor de vermelding!

 3. Top dat ik ook in het lijstje sta.

  Ik denk dat we met elkaar de dividendinkomsten de komende tijd omhoog zullen brengen zolang er niet teveel dividend cuts zijn.

  Positief voor de meeste voor ons is dat RDS diverse maatregelen heeft getroffen, behalve tornen aan het dividend. Dat is toch een opsteker voor ons.

  Ik kijk uit naar jullie maartrapportages met jullie aankopen.

  Mijn maartrapportage is al uit en ik ben losgegaan en mijn jaarlijks dividend verhoogd met circa 700 euro 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *