Fanuc Corporation

Fanuc Corporation

Home Forums Forum Fanuc Corporation

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 1 week geleden door Mike.
Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #11279 Reageer
   Mike
   Gast

   Hallo allemaal,

   Ik zag dat er op de longlist van deze site een aantal mooie industriële Japanse bedrijven staan. Onder meer Daikin en Daifuku. Zelf ben ik onder de indruk van Fanuc Corporatie. Een bedrijf die groot is in robots e.d. en een concurrent van het Zwitserse ABB. Ze hebben een mooi dividend dat wat wisselvallig is, maar wel geleidelijk groeit. Ik heb nog geen positie maar zit er wel aan te denken om het aan mijn portfolio toe te voegen. Wat denken jullie?

  • #11429 Reageer
   de kleine kapitalist
   Sleutelbeheerder

   Hallo Mike,

   Fanuc staat ook op mijn longlist. Echt een fraai aandeel! Ik kan helaas niet alles kwijt. Zowel in porto als op de site. Voor de longlist gebruik ik een add-in en ik kan momenteel niet meer aanpassen. In mijn portefeuille heb ik reeds Keyence dat ook inspeelt op hetzelfde thema. Andere Japanse aandelen naast Daifuku en Daikin die ik op mijn watchlist heb staan zijn Kose (Cosmetica, dividendrichtlijn +17% in 2023), Nidec (elektrische aandrijving), Hoya (optische lenzen) en Shimano (oa fiets, vis-, roei- en skisportonderdelen).

  • #11501 Reageer
   Mike
   Gast

   Ja ik ken het probleem. Er zijn ook zoveel mooie bedrijven om in de gaten te houden!

   Van de door jou genoemde bedrijven vind ik vooral Daifuku, Hoya en Shimano erg interessant. Al heb ik een voorkeur voor aandelen die een hoger dividend betalen. Het dividend groeit bij deze bedrijven weliswaar en de pay out ratio’s zijn laag genoeg om de dividenden sneller te laten groeien dan tot nu toe het geval is. Potentie genoeg, maar ik zoek naar bedrijven met minimaal 2,5% huidig dividend.

   Heb jij een minimaal dividend percentage? Volgens mij focus jij meer op (dividend)groei of zit ik ernaast?

Weergave van 2 reactie threads
Reageer op: Fanuc Corporation
Mijn informatie: