Parels

Parels

De onderstaande bedrijven bieden naast een groeiend dividend ook gunstige lange termijn vooruitzichten.

Microchip
Deze Amerikaanse chippoducent maakt microcontrollers die in steeds meer apparaten en steeds grotere hoeveelheden aanwezig zijn. Microchip heeft een sterke positie, stijgende winstmarges, veel aandacht voor aandeelhouders en gunstige vooruitzichten. (opname: augustus 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize is een grote supermarktketen en actief in de VS, Europa en Indonesië. Het bedrijf heeft een heldere groeistrategie gericht op winkelbeleving, lokale merken en digitalisering. Ahold heeft een degelijke balans en voert een progressief dividendbeleid in combinatie met agressieve aandelen inkoop. Met Bol.com heeft het bedrijf een e-commerce parel in handen. (gekocht: maart 2019)
Meer info?
Air Products & Chemicals
Air Products & Chemicals is de grootste leverancier van hydrogen en helium ter wereld. Industriële gassen maken slechts een klein deel van de kosten van klanten uit, waardoor er goede marges zijn te behalen. Langlopende contracten zorgen voor hoge switchdrempels. (opname: februari 2021).
Meer info?
Koninklijke DSM
DSM heeft zich voor de derde keer succesvol getransformeerd en is een duurzaamheidsparel in de sector. Het bedrijf levert vitaminen, eiwitten, enzymen die gebruikt worden in gezonde voeding voor mens en dier. Gedreven door hoge innovatiekracht blijft de vrije kasstroom groeien en het dividend groeit gestaag mee.
Eastman Chemical Company
Eastman Chemical Company is een Amerikaanse producent van vezels, chemicaliën, geavanceerde materialen en chemische halffabricaten. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie (hoge marges) en heeft een relatief grote blootstelling aan opkomende markten. Eastman biedt een mooi en sterk groeiend dividend en koopt daarnaast eigen aandelen in. (in porto: mei 2019)
Meer info?
McCormick
McCormick is een Amerikaanse producten van kruiden, specerijen, sausen en smaakproducten. Deze 35-jarige dividendaristrocraat heeft een voorspelbare dividendgroei met de laatste 15 jaar steeds in de range van 8%-11%. Met name de kruiden verslindende vegan trend is een enorme katalysator. De laatste cijfers waren goed waarop de verwachte omzetgroei werd verhoogd naar 9%. (opname: april 2021, gekocht oktober 2021)
Meer info?
Broadcom
Broadcom maakt onder andere Radio Frequency filters en versterkers en is marktleider in het maken van onder andere WiFi-chips, Bluetooth connectivity en Set-top box processors. Producten tref je aan in premium smartphones, datacenters, opslagsystemen en controllers. Daarmee creëert Broadcom een enorme cashflow. Het dividend is aantrekkelijk en groeit continue met dubbele cijfers. (in porto: oktober 2020)
Meer info?
Bristol-Myers Squibb
Bristol-Myers Squibb ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. (in porto: januari 2020)
Meer info?
Arkema
Arkema is een Frans spciaalchemiebedrijf actief en heeft sterke posities in lijmen en kitten, materialen voor Li-ion batterijen en lichtgewicht composieten. Het bedrijf doet gerichte overnames en is zelf ook een overnamekandidaat. De sterke balans en groeiende kasstroom bieden alle ruimte voor verdere dividendverhogingen. (opname: januari 2019, gekocht: februari 2021)
Meer info?
Thales
Dit Franse bedrijf maakt hightech elektronica voor defensie, en lucht- en ruimtevaart. Thales is breed gediversifieerd in simulators, communicatieapparatuur, navigatie, satellieten, radar, biometrie en cybersecurity. Dankzij langdurige contracten genereert het bedrijf een stabiele kasstroom. Thales heeft een sterke financiële positie en gunstige lange termijn vooruitzichten. Het groeiende dividend en de lage waardering zijn aantrekkelijk (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
CME Group
Deze Amerikaanse aanbieder van opties en futures in rente, indices, valuta, agri, energie en metalen verdient aan transactie- en afhandelingskosten en verkoop van data. De grootste derivatenbeurs ter wereld profiteert sterk van toenemende volatiliteit. CME verhoogt al 12 jaar het dividend, meest recent met 11%. (gekocht: januari 2023)
Meer info?
Teck Resources
Het grootste gediversifieerde grondstoffenbedrijf van Canada is actief in de winning en verdere verwerking van koper, zink, nikkel, molybdeen, kolen en olie. Het bedrijf heeft mijnen in eigendom met een eeuw aan voorraden, handelt met kortlopende levertijden (hoge marges), heeft een sterke balans en eigen aandeleninkoop. Vanwege de verduurzamingstrend is met name de grote blootstelling aan koper aantrekkelijk. (opname: maart 2021, in porto: mei 2021)
Meer info?
Agco
Deze Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines (oa Fendt) profiteert van de mechanisatie in voedselproductie. Dankzij de mooie groei, sterke balans en het nieuwe kapitaalallocatie raamwerk mag op stevige dividendgroei (+25% in '21), eigen aandeleninkoop en speciaal dividend worden gerekend. Voor beleggers die houden van voorspelbare dividendinkomsten is AGCO minder geschikt. (gekocht: juni 2021)
Meer info?
L3Harris
Dit Amerikaanse defensietechnologiebedrijf is actief in surveillance, spionage, radar, communicatie, herkenning en algemene luchtvaartelektronica. Dat zijn segmenten met een hoge groei en margeontwikkeling. L3Harris is sterk gericht op aandeelhouders, verhoogd al 20 jaar het dividend en gebruikt de groeiende kasstroom voor het inkopen van eigen aandelen. (opname: mei 2021, gekocht: december 2021)
Meer info?
BlackRock
Deze Amerikaanse assetmanager is de grootste ter wereld. Het bedrijf profiteert van het succes van ETF's en heeft met iShares een sterke naam opgebouwd. Blackrock is erg solide en heeft als marktleider goede vooruitzichten. Het dividend werd met 20% verhoogd. (gekocht: mei 2022)
Meer info?
Owens Corning
Deze Amerikaanse fabrikant van dakbedekking, isolatiemateriaal en composieten biedt een interessante investeringskans. Owens Corning profiteert van de duurzaamheidstrend en scoort zelf ook uitmuntend op ESG criteria. Het bedrijf kondigde onlangs een dividendverhoging van 35% aan en koopt grootschalig aandelen in. De waardering is met een P/E van minder dan 10 laag. (opname en gekocht: februari 2022)
Meer info?
Illinois Tool Works
Dit Amerikaanse industrieel conglomeraat is bijna een ETF op zich. Het business model is gebaseerd op zelfstandigheid en ondernemerschap van de vele dochterbedrijven. Dankzij de brede diversificatie is ITW robuust. Het dividend wordt al meer dan 50 jaar ieder jaar verhoogd. (gekocht: oktober 2018)
TSMC
TSMC is de grootste pure productiefaciliteit van chips ter wereld en exploiteert haar schaalvoordelen. Het bedrijf voert geen eigen merk en verkoopt alleen productiecapaciteit aan bedrijven als Apple, AMD, Nvidia en Qualcomm. De groeiende vraag garandeert een oersterke kasstroom. TSMC zal daarmee een stijgend dividend kunnen blijven bieden. (gekocht: mei 2019)
Meer info?
Masco
Masco ontwerpt, fabriceert en distribueert merkproducten voor woningverbetering, sanitaire producten, verf en buitenverlichting. Het bedrijf heeft een wide moat rating en profiteert volop van een verouderend woningbestand en demografische ontwikkelingen. Masco is zeer aandeelhoudersvriendelijk met een sterke dividendgroei in combinatie met stevige eigen aandeleninkoop (gekocht: juni 2021)
Meer info?
Kao Corporation
Deze Japanse producent van dagelijkse consumptiegoederen scoort zeer hoog op duurzaamheidscriteria. Kao is actief in huid- en haarverzorging, luiers en cosmetica en concurreert met bedrijven als Unilever, Procter & Gamble, Beiersdorf en topaandeel L'Oreal. Het dividend van Kao wordt al dertig jaar verhoogd. (opname: december 2020, gekocht: november 2021)
Meer info?
Orkla
Orkla is een Noorse holding met bedrijven die voornamelijk actief zijn in huishoudelijke merkproducten en voeding. Het bedrijf is sterk in het inspelen op lokale behoeften en levert in meer dan 100 landen. Orkla groeit door gerichte overnames en is vriendelijk naar aandeelhouders. Met de sterke kasstroom wordt het dividend jaarlijks verhoogd (gekocht: juli 2021)
Meer info?
Henkel AG & Co. KGaA
Deze Duitse gigant kent een rijke historie en is naast producent van huishoudelijke artikelen met merken als Persil, Sun, Silan en Schwarzkopf vooral ook een chemisch bedrijf. Henkel is leider in de groeiende markt van lijmen met merken als Loctite, Pattex en Pritt. Het dividend is al een paar jaar constant gebleven en de koers keihard gedaald. Gezien het lage risico, kansen in online en groei in lijmen is dit een koopje. (opname en gekocht: januari 2022)
Meer info?
Groupe SEB
Dit Franse familiebedrijf produceert huishoudelijke apparaten. Naast sterke merken als Tefal, Krups, Rowenta en Moulinex heeft SEB een sterke positie in China en opkomende markten. Naast organische groeit het bedrijf ook door overnames. Behalve dividendgroei keert het bedrijf soms ook een speciaal dividend uit. (gekocht: januari 2019)
Meer info?
Aalberts
Deze Nederlandse industriële toeleveranciers heeft een sterke positie in veelbelovende eindmarkten. Door innovatie en overnames groeit Aalberts al 45 jaar en het dividend groeit met een onderbreking tijdens corona mee. (i portefeuille: mei 2023)
Meer info?