Kroonjuwelen

Kroonjuwelen

Welkom bij de kleine kapitalist’s kroonjuwelen! De onderstaande bedrijven scoren geweldig op alle punten die ik in een dividendaandeel zoek. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke bedrijven met een groot concurrentievoordeel. Alle kroonjuwelen bieden een betrouwbaar, groeiend dividend en hebben bijzonder positieve vooruitzichten.

Microsoft
Als ik maar 1 bedrijf zou mogen kiezen dan zou dat Microsoft zijn. Deze technologiereus biedt met infrastructuur, platforms en applicaties voor productiviteit, samenwerking en AI alles wat bedrijven nodig hebben voor digitale transformaties. Microsoft transformeert zichzelf succesvol naar een lucratief abonnementen model. (gekocht: december 2018)
Meer info?
ASML
Een waanzinnig mooi dividendaandeel. De lithografiesystemen van ASML brengen zeer kleine en nauwkeurige patronen op silicium schijfjes aan. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en een dominante marktpositie, die naar verwachting de komende jaren verder wordt uitgebouwd. Het dividend groeit met grote stappen en de koers volgt gestaag. (gekocht: december 2018)
Louis Vuitton Moet Hennessey
LVMH is wereldmarktleider in luxeproducten. Ze zijn actief in mode, lederwaren, parfum, cosmetica, horloges, juwelen, dranken, winkels en zelfs jachten. De balans is ijzersterk en het dividend groeit met grote stappen. LVMH kan profiteren van de groei van het aantal rijken en de opkomende middenklasse. De vraag naar westerse luxe is vooral groeiend in Azië. (gekocht: februari 2020)
L'Oréal
L'Oréal is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al 30 jaar werd het dividend verhoogd. Een echt topaandeel.
Meer info?
Texas Instruments
Texas Instrument is in veel opzichten een perfect dividend aandeel. Het is de grootste producent van analoge chips ter wereld. De inkomsten en vrije kasstroom groeien als kool. Alle overtollige cash vloeit een op een terug naar aandeelhouders door stevige dividendverhogingen en eigen aandeleninkoop. De balans is daarbij erg sterk en de vooruitzichten uitstekend. (gekocht: oktober 2019)
Meer info?
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd, afgelopen jaar met 29% (gekocht: juni 2022)
Meer info?
American Water Works
American Water Works is een waternutsbedrijf en verzorgt zowel gereguleerde als niet gereguleerde water- en waterzuiveringsdiensten in de VS en Canada. Het bedrijf heeft een breed gespreide klantenportefeuille. Het dividend is de laatste 6 jaar met 10% verhoogt in lijn met de winstontwikkeling. De lange termijn groeiverwachting bedraagt 7%-10%. Dat is buitengewoon aantrekkelijk gezien de weinig risicovolle markt.
Meer info?
Union Pacific Railroad
Wie houdt er niet van monopolie? De grootste spoorwegmaatschappij van de V.S. speelt een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De afgelopen twintig jaar groeit spoorwegvervoer veel harder dan trucks en pijpleidingen. En de vooruitzichten blijven uitstekend. Dividendaristocraat Union Pacific genereert een zeer stabiele kasstroom en het dividend groeide afgelopen 15 jaar met gemiddeld 19%. (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
EssilorLuxottica
EssilorLuxottica Deze Franse brillenmagnaat is ontstaan uit een fusie van Essilor (lenzen) en Luxottica (brilmonturen), bekend van Ray Ban. De wereldmarktleider voegde daar onlangs GrandVision (retail) aan toe waardoor het distributiekanaal fors werd uitgebreid. Deze combinatie is ijzersterk. Vergrijzing en meer behoefte aan luxe zijn een sterke katalysator. De sterke balans biedt ruimte voor dividendverhogingen (opname: mei 2020, gekocht: juli 2022)
Meer info?
Assa Abloy
Deze Zweedse marktleider in sloten maakt hoogwaardige ver- en ontgrendelingsproducten voor de beveiliging van gebouwen. Het innovatieve bedrijf profiteert van de verschuiving naar software en de groeiende vraag uit opkomende markten. Assa Abloy is een Europese dividendmachine met ruim 10 jaar aan groei. De financiële positie en kasstromen zijn sterk en de vooruitzichten uitstekend.
Meer info?
Schneider Electric
Dit Franse bedrijf is actief in stroomvoorziening, smart grids en robotisering. Schneider is een belangrijke speler in de energietransitie en profiteert volop van de duurzaamheidstrend. Het bedrijf genereert een sterke kasstroom die wordt gebruikt voor schuldreductie, eigen aandeleninkoop en een groeiend dividend.
Meer info?
Wolters Kluwer
Wolter Kluwer Wolters Kluwer is een uitgever en blinkt onder Nederlandse aandelen uit qua dividendhistorie. Wie het aandeel in 1995 kocht kijkt nu naar een dividendrente van 7,3% of herbelegd bijna 10% aan. De koers is vervijfvoudigd. Wolters Kluwer zet vol in op terugkerende digitale inkomsten. Door de transitie naar clouddiensten en AI is het meer een technologiebedrijf geworden. Nu al maken softwareproducten meer dan 40% van de omzet uit. Een parel van eigen bodem. (gekocht: januari 2022)
Meer info?
Nike
Dit Amerikaanse schoenenbedrijf heeft een van de sterkste merken ter wereld. Sinds de beursgang in 1980 is het aandeel met duizenden procenten gestegen. Nike profiteert volop van de aanhoudende trends omtrent gezondheid en individualisering. Het dividend wordt voortdurend met atletische percentages verhoogd (gekocht: oktober 2022)
Meer info?
Ecolab
Dit Amerikaanse bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Met 29 jaar aan verhogingen is Ecolab een echte dividendaristocraat. (opname: december 2018, gekocht februari 2022)
Meer info?
Abbott Laboratories
Abbott is een breed gediversifieerd gezondheidszorgbedrijf uit de V.S. Het bedrijf heeft in veel deelmarkten een sterke positie en staat onder andere bekend om ICD’s, pacemakers en diabeteszorg. Het kwalitatief sterke product portfolio zal voor aanhoudende groei zorgen. Abbott betaald sinds 1924 dividend en verhoogd dat al 49 jaar op rij. (opname: september 2018, gekocht: juni 2021)
Meer info?
S&P Global
Deze Amerikaanse kredietbeoordelaar biedt beleggers essentiële informatie omtrent financiële risico's. Tevens verdient S&P global aan ETF's waarvan de S&P500 index het bekendste is. De ijzersterke marktpositie vertaalt zich in hoge winstmarges en -groei. Het dividend wordt al 49 jaar op rij stevig verhoogd. (gekocht: november 2022)
Meer info?
Thermo Fisher Scientific
Dit Amerikaanse bedrijf is actief in in biowetenschappen, diagnostische instrumenten en verbruiksartikelen. Hiermee helpt TMO om onderzoek te versnellen, betere diagnoses te kunnen stellen en de productiviteit in laboratoria te verhogen. Dit kwaliteitsaandeel biedt een laag dividend dat met grote stappen wordt verhoogd. (gekocht: april 2021)
Meer info?
Münchener Rück
Münchener Rück Deze Duitse herverzekeraar dekt onder meer grote schades als gevolg van natuurrampen en menselijk falen. Het bedrijf loopt voorop in schademodellen en data analyse oplossingen. Dankzij de royale kapitaalpositie kan het bedrijf ook in slechte jaren het dividend blijven uitkeren. Dat doet Münchener Rück al sinds 1970! (opname oktober 2018, gekocht maart 2022)
Meer info?