Groeibriljanten

Groeibriljanten

Groeibriljanten

Mijn portefeuille bestaat voor een groot deel uit bedrijven die een gemiddeld dividend uitkeren dat ieder jaar toeneemt. Daarnaast heb ik een aantal bedrijven die een hoog dividend uitkeren om een stroom passieve inkomstenstroom te genereren die kan worden herbelegd. Omdat mijn beleggingshorizon lang is wil ik ook graag bedrijven toevoegen met zeer sterke groeivooruitzichten. Veelal zijn dit bedrijven die geen of een klein dividend betalen. Het rendement komt grotendeels tot volledig uit koerswinst. Eerder schreef ik een artikel over groeibriljanten. Op deze pagina beschrijf ik de groeibriljanten in mijn portefeuille beknopt.

Adyen
Dit Nederlandse fintech bedrijf biedt een eenvoudig betaalplatform dat wereldwijd online en offline betalingen verbindt. Hiermee kunnen klanten fraude verminderen, meer betalingen accepteren, kosten besparen en bovenal probleemloos (internationaal) opschalen. De groei vooruitzichten zijn uitmuntend (gekocht: december 2022)
Meer info?
Edwards Lifesciences
Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor hartaandoeningen. De transkatheter hartklep biedt veel voordelen te opzichte van een open hartoperatie waardoor er hoge marges worden behaald. Edwards is schuldenvrij en keert geen dividend uit. (gekocht: oktober 2023)
Meer info?
Danaher Corporation
Dit sterke Amerikaanse medische technologiebedrijf is actief in diagnostiek, life sciences, waterkwaliteit en milieuonderzoek. Het bedrijf profiteert van investeringen in gezondheidszorg en klimaat. Danaher is een kampioen in spin-offs, zoals de tandheelkundige divisie in 2019. Het dividend is bescheiden maar groeit ieder jaar met grote stappen. (opname: februari 2019, gekocht: juni 2022)
Monolithic Power Systems
MPWR maakt zeer energiezuinige stroomcircuits die in allerlei (medische) apparaten, consumentenelektronica en auto’s worden gebruikt. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong en zeer gunstige vooruitzichten. Met een netto kaspositie, snel groeiende kasstroom en dito dividendverhogingen is MPWR een fraaie groeier voor de lange termijn. (gekocht: september 2020)
Roper Technologies
Dit Amerikaanse industrieel technologiebedrijf maakt hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en software. Het breed gespreide Roper heeft een asset-light business model. en behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd (opname: oktober 2020, in porto: maart 2021)
Meer info?
Curtiss-Wright
Dit Amerikaanse technologiebedrijf biedt systemen en software in de commerciële luchtvaart, ruimtevaart en defensie. Curtiss-Wright heeft een sterke kasstroom, lage payout en solide balans. Het bedrijft profiteert naast het Joint Strike Fighter programma van toenemende spanningen in de wereld. Het nog kleine dividend zal normaliter met grote stappen worden verhoogd. (gekocht: september 2020)
Keyence Corporation
Keyence is een Japans technologiebedrijf en ontwikkelt meet- en visioninstrumenten en sensors voor robots. De markt voor robotisering kent zeer goede lange termijn groeiperspectieven door het complexer worden van productieprocessen. Keyence heeft een bewezen trackrecord en behaalt meer winst dan concurrenten door innovatie en uitbesteding van de productie (opname: april 2021, gekocht: januari 2022).
Meer info?
Teradyne
Dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt testsystemen voor halfgeleiders en robotarmen en software voor industriële automatisering. Teradyne is schuldenvrij, heeft een sterk groeiende kasstroom, hoge marges en zeer goede vooruitzichten. Naast een snel groeiende dividend koopt het bedrijf eigen aandelen in (gekocht: maart 2021)
Meer info?
Alphabet
Alphabet domineert door de ijzersterke positie van de Google zoekmachine, aangevuld met Youtube en Google Cloud. Innovaties op het gebied van autonoom rijden, 3D mapping en digitale lenzen zijn veelbelovend. Alphabet is heeft een sterke balans, stevige groeicijfers en print geld als een machine. (opname: april 2020, gekocht: april 2022)
Meer info?
The Walt Disney Company
Mickey Mouse, Frozen, Assepoester en de Leeuwenkoning. Achter die onschuldig ogende animaties draait een gigantische geldmachine. Disney maakt van iedere productie een kaskraker, melkt dat verder uit in themaparken en zet met Disney+ een concurrent van Netflix in de markt. Naast animaties bezit Disney ook Star Wars, Indiana Jones, ESPN (sport) en ander media. Content is king! Koersdoel $700 in 2038.
Adobe
Adobe is vooral bekend van het pdf format en actief op het gebied van digitale media (Photoshop en Adobe Reader) en in toenemende mate digitale marketing software. Mijn eigen werkgever is onlangs ook overgestapt. Adobe is een absolute leider voor de creatieve industrie. En digitalisering en creativiteit zijn beiden aanjagers van groei. De lange termijn vooruitzichten voor Adobe zijn dan ook bijzonder gunstig.
Meer info?
Alibaba
De Chinese Amazon. De groep bestaat uit internetbedrijven gericht op e-commerce waaronder business-to-business webportalen, online detailhandel en betalingsdiensten, een prijsvergelijkingszoekmachine en clouddiensten voor data. Met dit aandeel kun je inspelen op de sterke groei van internet in China. Het zou mij niet verbazen als dit aandeel over 10 jaar tot de top 5 bedrijven behoort met de grootste beurswaarde.