Vastgoed

Vastgoed

Tot de sector vastgoed horen bedrijven die panden verhuren en facilitaire zaken regelen. De meeste bedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald segment van de markt, zoals woningen, winkelcentra, datacenters, logistiek of kantoren. De sector is gevoelig voor economische neergang aangezien klanten meer moeite hebben om de huur op te brengen of zelfs failliet gaan.

Equinix
Deze Amerikaanse datacenterboer is in kwalitatief opzicht het sterkst. De opslag van data is veiliger, sneller en goedkoper dan concurrenten. Equinix scoort ook goed op duurzaamheidscriteria. Het dividend groeit stevig, in 2022 met 9%. (opname: december 2021)
American Tower
Deze Amerikaanse verhuurder van telecommasten is wereldmarktleider met een interessante blootstelling aan ontwikkelingslanden. Door meerdere huurders op een mast te plaatsen neemt de winst sterk toe. American Tower profiteert sterk van de groei in communicatie en 5G. Het dividend is veilig en neemt ieder jaar fors toe. (opname: september 2019)
Welltower
Deze Amerikaanse zorgvastgoedreus verhuurt overwegend aan gezonde ouderen met een lichte zorgbehoefte. De exploitatie wordt uitbesteed. Nu de koers is gedaald komt het aandeel weer op de radar.