Vastgoed

Vastgoed

Tot de sector vastgoed horen bedrijven die panden verhuren en facilitaire zaken regelen. De meeste bedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald segment van de markt, zoals woningen, winkelcentra, datacenters, logistiek of kantoren. De sector is gevoelig voor economische neergang aangezien klanten meer moeite hebben om de huur op te brengen of zelfs failliet gaan.

Realty Income
"The Monthly Dividend Company" betaald sinds haar beursgang in 1994 een groeiend dividend en is daarmee een dividend aristocraat. Realty Income is een vastgoedbedrijf en verhuurt aan een brede mix aan bedrijven (grootste is drogisterijketen Walgreens) via zogenaamde langdurige triple-net lease contracten. Onderhoud, nuts, verzekeringen en belastingen zijn voor rekening van de huurder. Hierdoor is de kasstroom stabiel. Het bedrijf is conservatief gefinancierd en heeft als missie om iedere maand dividend uit te betalen (opname: september 2018).
Digital Realty Trust
Dit Amerikaanse vastgoedfonds exploiteert datacenters. Als een van de grotere heeft Digital Realty schaalvoordelen. Door de toename in dataverkeer en uitrol van 5G worden DC\'s steeds belangrijker. Een smetje op het nette dividend van ~3% is de verlaging in 2019. (opname: mei 2019)