Thema – was je handen

Thema – was je handen

De coronapandemie heeft mensen geattendeerd op de noodzaak van persoonlijke hygiëne. We wassen vaker onze handen en desinfecterende handgel was niet aan te slepen. Meer aandacht voor hygiëne zal in mijn optiek leiden tot een duurzame stijging van de consumentenuitgaven voor persoonlijke verzorging. En dat biedt beleggingskansen. Voor dit thema heb ik tijdens de kerstinkopen extra opgelet in de supermarkt. Het valt dan op dat de schappen worden gedomineerd door enkele fabrikanten.

Een prachtig aandeel in deze sector is het Amerikaanse Ecolab. Dit bedrijf is actief op het gebied van waterbehandeling, zuivering, reiniging, hygiëne en infectiepreventie. Het is een belangrijke leverancier van ontsmettingsartikelen aan ziekenhuizen. Al 28 jaar verhoogd Ecolab het dividend en daarmee is het een echte dividend aristocraat! (opname: december 2018)
veel defensiever dan wc-papier en luiers wordt het niet. Het Amerikaanse Kimberly-Clark is bekend van merken als Kleenex, Huggies en Kotex. Tijdens de pandemie waren de tissues en snoetendoekjes niet aan te slepen. Inmiddels is de koers flink afgekomen en bedraagt het dividend 3,3%. Verwacht geen vuurwerk, maar dit basisaandeel zorgt voor stabiliteit in je portefeuille. (opname december 2020)
Het Britse Reckitt-Benckiser is vooral bekend van irritante reclames van merken als Calgon, Cillit Bang, Finish en Vanish. Er zitten echter ook parels tussen als Airwick, Clearasil, Scholl, Strepsils en Durex. In de pandemie waren Lysol en Dettol onmisbare producten. Het dividend bedraagt momenteel 2,8% en is veilig. (opname: januari 2021)