Thema – duurzaamheid

Thema – duurzaamheid

Steeds meer beleggers geven de voorkeur aan bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Ten onrechte heerst het beeld dat deze bedrijven op financieel gebied slechter presteren dan minder duurzame sectorgenoten. De onderstaande selectie van bedrijven volg ik aandachtig.

Danone
Danone is een van de grootste voedselproducenten ter wereld met merken als Alpro, Activia, Nutricia en Evian en ruim honderd jaar geleden opgericht vanuit de overtuiging dat yoghurt goed is voor de darmflora. Met de missie "Bringing health through food to as many people as possible" onderstreept Danone haar verantwoordelijkheid in het veranderen van voedingsgewoonten. Op de lange termijn heeft Danone een bijzonder goed perspectief op groei.
DSM
Dutch State Mines is geëvalueerd van kolenmijnen naar een wereldwijd chemisch bedrijf actief in voeding, gezondheid en materialen. Het levert o.a. vitaminen en mineralen voor mens en dier. DSM staat bekend om haar duurzaamheidsagenda. Het dividend groeit ieder jaar en de vooruitzichten zijn goed.