Industrie

Industrie

Tot de sector industrie behoren bedrijven die auto’s, machines, gereedschappen en industriële producten produceren. Daarnaast horen ook transport, logistieke diensten, ruimtevaart en defensie tot de sector industrie. Voorbeelden zijn Honeywell, Airbus, en United Parcel Services. De sector industrie kent een gemiddelde correlatie met marktcyclussen.

Schneider Electric
Dit Franse bedrijf is actief in stroomvoorziening, smart grids en robotisering. Schneider is een belangrijke speler in de energietransitie en profiteert volop van de duurzaamheidstrend. Het bedrijf genereert een sterke kasstroom die wordt gebruikt voor schuldreductie, eigen aandeleninkoop en een groeiend dividend.
Meer info?
Thales
Dit Franse bedrijf maakt hightech elektronica voor defensie, en lucht- en ruimtevaart. Thales is breed gediversifieerd in simulators, communicatieapparatuur, navigatie, satellieten, radar, biometrie en cybersecurity. Dankzij langdurige contracten genereert het bedrijf een stabiele kasstroom. Thales heeft een sterke financiële positie en gunstige lange termijn vooruitzichten. Het groeiende dividend en de waardering zijn momenteel aantrekkelijk (gekocht: oktober 2021).
Assa Abloy
Deze Zweedse marktleider in sloten maakt hoogwaardige ver- en ontgrendelingsproducten voor de beveiliging van gebouwen. Het innovatieve bedrijf heeft een sterk concurrentievoordeel en profiteert van de verschuiving naar software en de groeiende vraag uit opkomende markten. Assa Abloy heeft zich ontwikkeld tot een Europese dividendmachine met ruim 10 jaar aan groei. De financiële positie en kasstromen zijn sterk en de vooruitzichten uitstekend.
A.O. Smith
A.O. Smith (VS) bestaat al 147 jaar en maakt geisers en boilers voor de zakelijke en particuliere markt die bekend staan om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Meer dan 60% van de verkopen komt uit Noord-Amerika en 34% uit het snelgroeiende China. De markt is volwassen en kent veel merktrouw. Dankzij de omvang investeert het relatief veel in R&D. A.O. Smith heeft een sterke balans en met 28 jaar dividendgroei een ijzersterk trackrecord.
Parker Hannifin
Parker Hannifin is een producent en leverancier van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving en besturing. Het is een dividend aristocraat en niet zomaar eentje. Het dividend is de afgelopen 63 jaar onafgebroken verhoogd. In Maart 2020 heb ik de gigantische koopkans wel gespot, maar niet benut. Nu geduldig wachten op een nieuwe kans. (opname: maart 2020)
Masco
Masco ontwerpt, fabriceert en distribueert merkproducten voor woningverbetering, sanitaire producten, verf en buitenverlichting. Het bedrijf heeft een wide moat rating en profiteert volop van een verouderend woningbestand en demografische ontwikkelingen. Masco is zeer aandeelhoudersvriendelijk met een sterke dividendgroei in combinatie met stevige eigen aandeleninkoop (gekocht: juni 2021)
Meer info?
Union Pacific Railroad
Wie houdt er niet van monopolie? De grootste spoorwegmaatschappij van de V.S. speelt een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De afgelopen twintig jaar groeit spoorwegvervoer veel harder dan trucks en pijpleidingen. En de vooruitzichten blijven uitstekend. Dividendaristocraat Union Pacific genereert een zeer stabiele kasstroom en het dividend groeide afgelopen 15 jaar met gemiddeld 19%. Vanwege de kwaliteit van het aandeel is de waardering veelal hoog (gekocht: oktober 2021).
Meer info?
Roper Technologies
Roper Technologies is een Amerikaans industrieel technologiebedrijf met een zogenaamd asset-light business model. Het maakt o.a hoogwaardige technische apparatuur, identificatiesystemen, RFID, analytische instrumenten en vooral software. Het breed gespreide Roper behaalt waanzinnig hoge marges die met name worden gebruikt voor overnames. Het (lage) dividend wordt al 28 jaar op rij verhoogd, vaak met dubbele cijfers. (opname: oktober 2020, in porto: maart 2021)
Meer info?