Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Tot de sector gezondheidszorg behoren bedrijven actief in farmacie, biotechnologie, onderzoeksdiensten, thuiszorg, ziekenhuizen, medische apparatuur en diagnostiek. Voorbeelden zijn Pfizer, Roche en Philips. De sector is niet cyclisch van aard aangezien er tijdens recessies niet of nauwelijks wordt bespaard op zorgkosten.

Novo Nordisk
Deze Deense farmaciereus is marktleider in de diabetesmarkt en neemt steeds verder afstand van concurrenten. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf producten die mensen helpen om af te vallen. Vanwege toenemende welvaart en obesitas zijn de lange termijn vooruitzichten zijn (helaas) gunstig. Novo Nordisk heeft een sterke balans en biedt een groeiend dividend. (opname: november 2020)
Meer info?
Becton, Dickinson and Company
Becton Dickinson is de grootste producent en distributeur van medische producten voor chirurgie, naalden en spuiten, diagnostische apparatuur en nog veel meer. De sterke groei in de afgelopen jaren kwam met name uit acquisities. Daardoor was de schuldgraad opgelopen en de waardering relatief achtergebleven. Nu de schuld terugloopt kan de vrije kasstroom anders worden besteed. Ik verwacht meer innovatie, mooie dividendverhogingen en inkoop van eigen aandelen. (opgenomen: oktober 2018)