Financiële diensten

Financiële diensten

Tot de sector financiële diensten horen banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, credit card maatschappijen, beurzen en brokers. Voorbeelden zijn ABN AMRO, Allianz en Visa. De sector is gevoelig voor de stand van de economie aangezien er betalingsproblemen bij kredietnemers ontstaan in tijden van economische neergang.

Münchener Rück
Deze Duitse herverzekeraar dekt onder meer grote schades als gevolg van natuurrampen en menselijk falen. Het bedrijf loopt voorop in schademodellen en bied ook data analyse oplossingen aan klanten. Dankzij de royale kapitaalpositie kan het bedrijf ook in slechte jaren het dividend blijven uitkeren. Dat doet Münchener Rück al sinds 1970! (opname: oktober 2018)
Paypal
PayPal vergemakkelijkt betalingen op een veilige, en eenvoudige manier via het internet. Het heeft een oplossing vergelijkbaar met Tikkie en veel webshops maken gebruik van hun dienst. Met PayPal kan ik inspelen op de digitalisering van geld. Omdat ik enthousiast ben over de hele fintech sector volg ik ook bedrijven zoals Visa, Mastercard en Global Payments.
China Life Insurance Company
De grootste levensverzekeraar van China is voor 70% in bezit van de staat. Sinds de liberalisering van de verzekeringsmarkt in 2007 is de concurrentie moordend. China is met slechts 2% van het BNP onderverzekerd, terwijl de bevolking en welvaart snel zorgen voor een langdurige groeimarkt. In mijn ogen is het aandeel China Life goedkoop en het dividendrendement aantrekkelijk. (opgenomen: mei 2020)
The Progressive Corporation
Deze Amerikaanse autoverzekeraar is onterecht een minder bekende naam. Dankzij inzet van slimme technologie, AI en een lage kostenstructuur biedt Progressive scherpe premies waardoor het marktaandeel stijgt. Het dividend is zonder meer veilig en groeiend. (opname: oktober 2021)
Virtu Financial
Virtu is een Amerikaanse marketmaker die zich onderscheidt met een focus op opties en futures. Het bedrijf profiteert van onrust op financiële markten en is daarom een goede hedge indien het beursklimaat omslaat. Het dividend is met 3,3% aantrekkelijk en de waardering bescheiden. (opgenomen: december 2021)