Financiële diensten

Financiële diensten

Tot de sector financiële diensten horen banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, credit card maatschappijen, beurzen en brokers. Voorbeelden zijn ABN AMRO, Allianz en Visa. De sector is gevoelig voor de stand van de economie aangezien er betalingsproblemen bij kredietnemers ontstaan in tijden van economische neergang.

BlackRock
Deze Amerikaanse assetmanager is de grootste ter wereld. Het bedrijf profiteert van het succes van ETF's en heeft met iShares een sterke naam opgebouwd. Blackrock is erg solide en heeft als marktleider goede vooruitzichten. Het dividend werd met 20% verhoogd.
Moody\\\'s
Dit Amerikaanse credit ratingbureau vormt een duopolie met Standard & Poor en heeft ook een sterke analyse dienstverlening. Cruciale bron voor investeerders en kredietverstrekkers, fraaie groei, hoge marges en een sterke balans. Het dividend wordt al 12 jaar verhoogd met gemiddeld 17%. Onlangs kwam er weer 13% bij. (opname: februari 2022)
S&P Global
Deze Amerikaanse kredietbeoordelaar biedt beleggers essentiële informatie omtrent financiële risico's. Tevens verdient S&P global aan ETF's waarvan de S&P500 index het bekendste is. De ijzersterke marktpositie vertaalt zich in hoge winstmarges en -groei. Het dividend wordt al 49 jaar op rij verhoogd, in 2022 met 10%.
CME Group
Deze Amerikaanse aanbieder van opties en futures in rente, indices, valuta, agri, energie en metalen verdient aan transactie- en afhandelingskosten en verkoop van data. De grootste derivatenbeurs ter wereld profiteert sterk van toenemende volatiliteit en is interessant in periodes met hoge inflatie. CME verhoogt al 12 jaar het dividend, meest recent met 11%.
FactSet Research Systems
Deze Amerikaanse aanbieder van financiële informatie geldt als de uitdager van het veel grotere Bloomberg en Refinitiv. Factset laat al jaren fraaie groeicijfers zien en verhoogd al 23 jaar het dividend, in 2022 met 9%. De waardering is riant waardoor er geduld nodig is om in te stappen. (opgenomen: mei 2020)
China Life Insurance Company
De grootste levensverzekeraar van China is voor 70% in bezit van de staat. Sinds de liberalisering van de verzekeringsmarkt in 2007 is de concurrentie moordend. China is met slechts 2% van het BNP onderverzekerd, terwijl de bevolking en welvaart snel zorgen voor een langdurige groeimarkt. In mijn ogen is het aandeel China Life goedkoop en het dividendrendement aantrekkelijk. (opgenomen: mei 2020)
The Progressive Corporation
Deze Amerikaanse autoverzekeraar is onterecht een minder bekende naam. Dankzij inzet van slimme technologie, AI en een lage kostenstructuur biedt Progressive scherpe premies waardoor het marktaandeel stijgt. Het dividend is zonder meer veilig en groeiend. (opname: oktober 2021)
Münchener Rück
Deze Duitse herverzekeraar dekt onder meer grote schades als gevolg van natuurrampen en menselijk falen. Het bedrijf loopt voorop in schademodellen en bied ook data analyse oplossingen aan klanten. Dankzij de royale kapitaalpositie kan het bedrijf ook in slechte jaren het dividend blijven uitkeren. Dat doet Münchener Rück al sinds 1970! (opname: oktober 2018)
Paypal
PayPal vergemakkelijkt betalingen op een veilige, en eenvoudige manier via het internet. Het heeft een oplossing vergelijkbaar met Tikkie en veel webshops maken gebruik van hun dienst. Met PayPal kan ik inspelen op de digitalisering van geld. Omdat ik enthousiast ben over de hele fintech sector volg ik ook bedrijven zoals Visa, Mastercard en Global Payments.
Virtu Financial
Virtu is een Amerikaanse marketmaker die zich onderscheidt met een focus op opties en futures. Het bedrijf profiteert van onrust op financiële markten en is daarom een goede hedge indien het beursklimaat omslaat. Het dividend is met 3,3% aantrekkelijk en de waardering bescheiden. (opgenomen: december 2021)
Euronext
De grootste beursexploitant van Europa verdient aan noteringen, transacties, afhandeling en verkoop van live data. Euronext kan extra profiteren in tijden van paniek op de beurs. Door de overname van Borsa Italiana is de schuld opgelopen. Dankzij de sterke kasstroom en synergiekansen is dat geen probleem.
Mastercard
Deze Amerikaanse betalingsverwerker vormt samen met Visa een duopolie. Mastercard profiteert van digitalisering van het betalingsverkeer en kent sterke netwerkeffecten. Dankzij de hoge marges en sterke groei gaat het dividend ieder jaar met grote sprongen omhoog.