Basis consumptiegoederen

Basis consumptiegoederen

Tot de sector basis consumptiegoederen horen bedrijven die betrokken zijn bij de productie van voedsel, dranken, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, verpakking en tabak. Voorbeelden zijn Unilever, Coca Cola en Philip Morris. De sector is minder gevoelig voor de stand van de economie aangezien mensen boodschappen nodig hebben.

L'Oréal
L'Oréal (FRA) is het grootste cosmeticabedrijf ter wereld en verkoopt make-up, haarstyling en huidverzorgingsproducten. De markt groeit door de individualiseringstrend, bevolkingsgroei, welvaartstoename. Ook mannen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten. L'Oréal is buitengewoon succesvol door het aanbieden van betaalbare luxe. Al meer dan 30 jaar werd het dividend verhoogd. En zonder de pandemie waren daar nog vele jaren bijgekomen. Een echt topaandeel dat altijd overgewaardeerd lijkt.
Meer info?
Estee Lauder Companies
Deze Amerikaanse producent van verzorgingsproducten voor huid en haar en make-up is actief in het hogere segment. Net als concurrent L’Oréal heeft Estée Lauder een sterk trackrecord op omzetgroei en marges. De lange termijn vooruitzichten blijven gunstig. Vorig jaar ging het dividend met 13% omhoog.
The Hershey Company
Deze Amerikaanse fabrikant van chocoladeproducten heeft meer dan 90 sterke merken (oa KitKat en Rolo). Hershey profiteert van de groei in chocoladeconsumptie, vooral onder millenials. De balans is solide en het dividend wordt al 12 jaar met hoge enkelvoudige cijfers verhoogd. (opname: januari 2022)
Mondelez
Deze Amerikaanse producent van chocolade en koekjes treft u vast ook aan in uw voorraadkast. Met merken als Lu, Prince, Bastogne, Oreo, Milka, Toblerone en Cote d\' Or stilt Mondelez uw lekker trek. Niet alleen de weegschaal groeit maar ook het dividend. Gemiddeld ging dat met 13% omhoog de afgelopen 5 jaar. Een lekker aandeel (opname: december: 2021).
Diageo
Deze Britse drankenproducent van heeft sterke merken als Johnny Walker, Guinness, Sirmnoff en Baileys. Aantrekkelijk is de brede spreiding in assortiment en geografie. De pandemie treft Diageo hard. Desondanks is het een van de weinige dividendaristocraten in Europa.
Meer info?
Reckitt Benckiser
Het Britse Reckitt-Benckiser is vooral bekend van irritante reclames van merken als Calgon, Cillit Bang, Finish en Vanish. Er zitten echter ook parels tussen als Airwick, Clearasil, Scholl, Strepsils en Durex. In de pandemie waren Lysol en Dettol onmisbare producten. Het bedrijf betaald een mooi en veilig dividend. (opname: januari 2021)