Maand update – februari 2019

Maand update – februari 2019

Februari was een overzichtelijke maand. Aan de inkomstenkant waren er alleen salarissen, geen dividendinkomsten, een Marktplaats verkoop van EUR 10 en een uitbetaling van Euroclix van EUR 37,50. Aan de uitgavenkant hebben we de eerste brok van het dit jaar geplande onderhoud gedaan. We hebben circa EUR 600 uitgegeven aan materialen voor de twee radiatoren die we hebben geplaatst. Onze spaarquote is toch nog uitgekomen op 15%. Daar ben ik best tevreden over. Ik heb een nieuwe pagina gemaakt waarin ik onze spaarquote ga bijhouden. In de beleggingsportefeuille heb ik 1 positie gewisseld. Het meest bijzondere van deze maand was onze eerste aflossing. Hopelijk volgen er snel meer.

Update beleggingsportefeuille

Wederom een beursmaand met flinke stijgingen. De waarde van mijn portefeuille nam toe met 6%. De enige aankoop was Walt Disney (DIS), grotendeels gefinancierd met de verkoop van KPN. Momenteel staat het aandeel rond de EUR 114 (+4%). In tegenstelling tot mijn eerdere aankoop ING verwacht ik geen korte termijn koersstijgingen. ING blijft keihard door stampen en staat na bijna twee maanden op +24%. Ik heb ook overwogen om te beleggen in goudmijnen of een defensief aandeel. Binnenkort zal een pagina toevoegen met mijn beleggingsideeën.

Vorige week heb ik de overige 100 aandelen KPN ook verkocht @2,76. Er leek sprake van topvorming dus ik heb de 20% winst genomen (EUR 91). Het aandeel staat nu op EUR 2,70, maar ik verwacht nog een verdere daling. Vanuit een dividendperspectief lijkt deze actie misschien vreemd, aangezien KPN op 12 april ex-dividend gaat noteren. Ik had KPN immers vooral om dat dividend en niet vanwege toekomstige groei. De markt heeft de kans op een overname door Brookfield getaxeerd op 20-25%. Ik denk eerder aan 1%. Die lucht, ik schat een kwartje, moet uit het aandeel. Natuurlijk gaat het om een kleine positie en had ik KPN ook kunnen houden. Ik zie deze actie daarom vooral als leermoment.

Leuker kunnen we het niet maken

Op de allerlaatste dag van de maand ploft het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen binnen. De WOZ verhoging van 5,2% is schappelijk gezien de stijging van de woningprijzen. Toch valt het totaalbedrag van EUR 685,26 tegen. Dat is namelijk een verhoging van 7,8%. Hoe komt dat? Niet door de OZB die in onze gemeente met 6% is gedaald. De afvalstoffenheffing blijkt echter fors gestegen door een extra opgelegde heffing van het Rijk. Leuk is anders.

Vanaf vandaag mogen we de belastingaangifte weer invullen. Ten opzichte van vorig jaar hebben we stortingen in een pensioenrekening en dividendbelasting die we op kunnen geven. Ik ben erg benieuwd wat er dit jaar uit komt rollen.

Volgende maand ben ik veel weg en zal ik minder tijd kunnen besteden aan beleggingen en posts. Hoe was jullie maand?

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *