Maand update – maart 2019

Maand update – maart 2019

Alweer een maand voorbij. Aan de inkomstenkant niet bijzonders, alleen wat Marktplaats verkopen. Aan de uitgavenkant helaas wel. Onze auto was toe aan een grote onderhoudsbeurt. De rekening viel met EUR 1.143 ietsje duurder uit dan gepland. Dat betekent dat we in April niet veel zullen kunnen sparen. De definitie van onze spaarquote heb ik overigens aangepast. Deze maand kwam die uit op 25%. In de beleggingsportefeuille heb ik 1 positie toegevoegd en de kas vergroot. Op spaargebied heb ik ons eerste deposito afgesloten. Verder heb ik een nieuwe pagina gemaakt waarin ik de aandelen die ik volg bij ga houden.

Portefeuille update

De beurs blijft maar stijgen. Voor het eerst staan alle posities in het groen. De waarde van mijn portefeuille nam toe met 2%. Op 1 maart kocht ik aandelen Ahold Delhaize voor EUR 22,80. Momenteel staat het aandeel op EUR 23,73 (+4%). Hoewel het leuk blijft om een recente aankoop te zien stijgen begin ik het nadeel van een gestegen beurs inmiddels te merken. Ik vind het momenteel heel moeilijk om aandelen te vinden met een aantrekkelijke waardering. Eigenlijk zit ik gewoon te wachten op een fatsoenlijke dip. Nu de goudprijs weer onder $1.300 is gezakt blijft een goudmijn aandeel of ETF ook een optie.

Dividendinkomsten

In maart hebben vier van de twaalf posities dividend aan mij uitbetaald.

 • Johnson & Johnson: EUR 2,02
 • Microsoft: EUR 1,03
 • Royal Dutch Shell: EUR 6,41
 • IDVY: EUR 0,92

Bij elkaar EUR 10,38 aan dividendinkomsten. Als ik naar de aankomende maanden kijk dan verwacht ik nog een flinke toename. In April en Mei betalen veel Nederlandse aandelen uit, in mijn geval AD, ING en ASML. Daarnaast zijn de onderstaande posities al ex-dividend gegaan.

Ik blijf het bijzonder vinden als deze meldingen in mijn scherm verschijnen. Hopelijk komen er snel kansen om de portefeuille verder uit te breiden.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 gedachten over “Maand update – maart 2019

 1. Erg handig je watchlist en ik ga er zeker gebruik van maken.

  En de dividendinkomsten blijven ook lekker aantikken.

  blijf investeren om de sneeuwbal echt vaart te geven om de helling af te gaan.

 2. Een mooie update. Het wordt steeds lastiger om goede, ondergewaardeerde aandelen te vinden, maar ze zijn er wel.

  Lekker he die dividendinkomsten. Laatst had ik 3 pagina’s nodig om alles weer te geven 🙂

 3. Mooi om te zien hoe je portfolio en je dividend groeit. April was voor mij een erg mooie maand qua dividend. Volgende maand deel ik in de AD inkomsten, altijd een lekkere boost boven op de normale reeks aan dividend! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *