Dutch Dividend Bloggers – januari 2021

Dutch Dividend Bloggers – januari 2021

De eerste maand is alweer voorbij. In deze update van de Dutch Dividend Bloggers serie zijn er acht toppers opgenomen. Snel verder lezen!

Dividendportfolio – EUR 188 – Wat gaat DP toch hard! Elf bedrijven keerden een deel van de winst uit aan Dividendportfolio. Met opgeteld bijna tweehonderd op de borden kun je thuiskomen. Een stijging van 172%, wow! Ontbreekt Medtronic trouwens niet? Toeval of niet hebben we allebei onze positie in januari betaler Albemarle verkocht. Fijn om de dikke winst zeker te stellen. Lezersvraag: hoe bereken je de yield-on-cost van wat je van de opbrengst van een verkoop terugkoopt?

Groeigeld – EUR 101 – Een prima maand voor GG. Het dividend is weliswaar stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar gezien de herschikking van zijn portefeuille en de impact van de gedaalde dollar is dat beslist goed te noemen. Een aandeel kondigde een verhoging aan, Archer Daniel Midlands. Deze handelaar en vervoerder van agrarische grondstoffen is heel geleidelijk naar een All-Time High gestegen.

Mooi Dividend – EUR 100,19 – Vastgoed is vast goed. De eerste maand van het kwartaal komt het dividend grotendeels uit deze sector. Bij elkaar werd er net een driecijferig resultaat neergezet. Simon Property was de grootste bijdrager. Dit aandeel heeft zich flink hersteld de afgelopen maanden. AvalonBay Communities vind ik een interessante naam. Dit bedrijf verhuurt luxe appartementen, vooral rondom New York. De laatste kwartaalcijfers vielen wat tegen, al was de bezettingsgraad wel verbeterd. Ondanks koersherstel lijkt het aandeel enigszins ondergewaardeerd.

Mr. Robot – EUR 148,33 – Dertien bedrijven zorgden voor een flinke passieve inkomstenstroom. De stijging ten opzichte van vorig jaar was met 87% gigantisch te noemen. Mr. Robot ontving namelijk een speciaal dividend van verzekeraar Old Republic. Eerder in deze serie hebben we dat gezien met MSC Industrial Direct. Mij lijkt zo’n speciaal dividend ook wel wat :).

Veelvoorminder – EUR 22,02 – Ten opzichte van vorig jaar is het dividend met 10% toegenomen. Indrukwekkender is de groei in rente inkomsten uit crypto investeringen. Als je hier meer over wilt weten kun je zijn site eens bezoeken.

De Kleine Dividend Belegger – EUR 14,90 – Zonder er iets voor te hoeven doen keerden drie bedrijven dividend uit aan DKDB. Voor dit jaar heeft hij zich ten doel gesteld om EUR 100 per maand aan dividendinkomsten te genereren. We volgen je reis met veel interesse!

Wouters Website – EUR 8,08 – Slechts een bedrijf keerde dividend uit, maar wat voor een! Ook hier een vastgoedaandeel. Het is the monthly dividend paying company Realty Income. Het mooie is dat we deze naam iedere maand voorbij zullen zien komen. De groei ten opzichte van vorig jaar bedroeg 73%. WW heeft zijn strategie wat gewijzigd en meer in Europese dividendbetalers geïnvesteerd. Dat zie ik steeds vaker. De dalende dollar wordt door beleggers in VS aandelen gevoeld. Gezien de aankopen van Wouter verwacht ik dat we nog vaak hoge groeicijfers gaan zien.

De Kleine Kapitalist – EUR 23,75 – Zeven bedrijven keerden dividend uit. De grootste was van Eastman Chemical. Een parel in de basismaterialen sector dat in staat moet zijn om het dividend nog vele jaren te kunnen laten groeien. De groei ten opzichte van vorig jaar bedroeg 22%. Meer informatie kun je terugvinden in mijn maandupdate.

Slotsom

Deze maand was Simon Property Group het populairste aandeel. Ik heb het aandeel zelf ook in bezit gehad en er een uitvoerige analyse over geschreven. Vanwege de aanstaande bankgarantie heb ik de aandelen verkocht en sindsdien zijn ze uiteraard hersteld. Het is daarmee met afstand mijn grootste bleeder geworden. Andere notoire roodstaanders als Shell en ING heb ik door extra aankopen op lage koersen weer in het groen gekregen. Dat had ook met SPG kunnen gebeuren. Na de afhandeling van de bankgarantie heb ik echter andere aandelen teruggekocht. Die hebben het ook fantastisch gedaan, met name de technologie aandelen. Mogelijk stap ik ooit weer eens in. Momenteel staan andere vastgoedaandelen echter hoger op mijn lijstje.

Gezamenlijk hebben we EUR 610 aan dividendinkomsten ontvangen. Iedere dag twintig piek aan passieve inkomsten. De grootste betaler was Iron Mountain die liefst 13% van het totaal opleverde. Januari 2021 is in een daling van 7% ten opzichte van vorig jaar geëindigd. Maar met het huidige enthousiasme onder de Dutch Dividend Bloggers weet ik zeker dat we de gezamenlijke dividendinkomsten snel zullen zien stijgen.

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – januari 2021

  1. Scherp!

    Inderdaad Medtronic vergeten op te nemen. Kan mooi volgend jaar meegenomen worden in de statistieken.

    Met deze blog weet ik zeker dat er meer dividend bloggers uit Nederland zich komen aanmelden.?

  2. Mooi overzicht weer DKK! Die 7% daling valt me nog reuze mee, gezien het feit dat we in een van de grootste gezondheidscrises van de geschiedenis zitten. Dat gaan we zeker goedmaken dit jaar.

  3. Het blijft een feestje zo’n speciaal dividend. Tot nu toe is het me twee keer overkomen en beide keren van Old Republic.

    Het vertekent het beeld wel flink, zonder die special zou de normale groei een 14,58% zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *