Dividend Aandelen Watchlist – juni 2020

Dividend Aandelen Watchlist – juni 2020

In deze nieuwe serie neem ik jullie mee in de aandelen die ik deze maand nauwkeuriger volg. Het zijn de aandelen die dicht tegen mijn gewenste aankoopprijs staan. Vorige maand had ik NN groep, Welltower en Unilever op het oog en die heb ik allemaal gekocht. Zal dat deze maand weer gebeuren?

Danone

Danone (EPA:BN) is een van de grootste voedselproducenten ter wereld met merken als Alpro, Activia, Nutricia en Evian. Dit Franse bedrijf en is ruim honderd jaar geleden opgericht vanuit de overtuiging dat yoghurt goed is voor de darmflora. Danone heeft als missie het veranderen van voedingsgewoonten en wordt erkend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Danone voert een progressief dividendbeleid en heeft op de lange termijn bijzonder goede vooruitzichten. Het aandeel volg ik al lange tijd en beschouw ik als een must-have in mijn portefeuille. Eerder koos ik in deze sector voor Ahold Delhaize en Unilever. Ik vind het aandeel koopwaardig op een koers van EUR 60 per stuk en een zekere koop op EUR 56,25.

UPDATE: Op 15 juni werd de koop trigger geraakt en heb ik 10 aandelen Danone gekocht voor EUR 60 per stuk. Een actueel beeld van mijn transacties kun je zien op mijn dividend portefeuille pagina. Zodra de prijs daalt naar EUR 56,25 koop ik 10 aandelen bij.

Realty Income

Dit Amerikaanse vastgoedbedrijf betaald sinds haar beursgang in 1994 een groeiend dividend. Het is daarmee sinds kort toegetreden tot de dividend aristocraten familie. Realty Income (O) verhuurt aan een brede mix aan bedrijven (grootste is drogisterijketen Walgreens) via zogenaamde langdurige triple-net lease contracten. Onderhoud, nuts, verzekeringen en belastingen zijn voor rekening van de huurder. Hierdoor is de kasstroom stabiel. Het bedrijf is conservatief gefinancierd en heeft als missie om iedere maand dividend uit te betalen. Onlangs verklaarde de CEO: “The dividend is sacrosanct to who we are”. Een heiligverklaring, voor wat het waard is. In April haalde Realty Income 84% van de huren binnen. Dat is aanzienlijk meer dan haar concurrenten. Vorige maand stond het aandeel ook op de watchlist, maar toen kreeg zorgvastgoed bedrijf Welltower de voorkeur. Ik vind het aandeel koopwaardig tot $55 en een absolute koop op $46,46.

Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb (BMY) ontwikkelt geneesmiddelen voor ernstige, levensbedreigende ziekten. Het bedrijf heeft een unieke strategie waarin het de schaalvoordelen van farmacie combineert met de focus van een biotech. De sterke groei en veelbelovende pijplijn maken dit aandeel erg kansrijk. Een analyse van deze parel kun je lezen in de dividendaandeel van de maand serie. Een prijs van $56,50 vind ik een aantrekkelijk niveau om bij te kopen.

UPDATE: Op 11 juni werd na een snelle koersval de koop trigger geraakt en heb ik 10 aandelen BMY toegevoegd voor $56,50 per stuk. Een actueel beeld van mijn transacties kun je zien op mijn dividend portefeuille pagina.

Slotsom: een gemixte watchlist

Een toetjesmaker, een huurbaas en een pillendraaier. Een interessante mix! Qua sectoren in consumenten defensief, gezondheidszorg en vastgoed. Twee dividendgroeiers en een hoogdividender. Twee Amerikanen en een Fransoos. Een dividend aristocraat en een lid van The Noble 30. Twee nieuwe aandelen en een bijkoop. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben als ik dit trio deze maand zou mogen verwelkomen in mijn dividend portefeuille. Wat denken jullie van bovenstaande dividend aandelen?

Bonus watchlist aandeel: Barrick Gold

Inmiddels zijn twee van de drie aandelen daadwerkelijk aangekocht. Mede daardoor is het aandeel in goud/zilver beleggingen gedaald. Barrick Gold (ticker: GOLD) is martkleider, heeft de meeste ‘grote’ mijnen (tier-1) met bijbehorende kostenvoordelen. Daarnaast heeft dit bedrijf een goede geografische spreiding en meer dan $2B in kas. Dit jaar werd het dividend verhoogd met 40% waardoor het dividendrendement momenteel ruim 1% bedraagt. De geldpersen, groeiende schuldenberg en krimpende economie drijven de goudprijs alleen maar op. Ondanks de opgelopen koersen zijn goudmijnen nog steeds niet duur. Ik ben van plan om op $23,78 mijn positie te verdubbelen.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

10 gedachten over “Dividend Aandelen Watchlist – juni 2020

  1. Eerlijk gezegd verwacht ik ook dat deze koersen op het bord komen. Daarom staan ze op deze watchlist. Mocht de beurs verder dalen dan ga ik mijn klappertjespistool weer laden. Je kunt dat zien aan mijn kaspositie. De prijs is gebaseerd op een korting (margin of safety) op mijn fair value berekening. Bij aankoop volgt de analyse.

   1. Hoi DKK,

    Dat klinkt interessant! Zou je kunnen laten zien (adhv Danone, of gewoon een hypothetisch voorbeeld) hoe je dat precies berekend? Ik zie het namelijk veel beschreven worden, maar echt duidelijk hoe dat gedaan wordt is me niet duidelijk.

    Mag uiteraard ook op mijn mail.

    Ik hoor het graag,
    John

 1. Mooie watchlist, $O begint nu ook weer aantrekkelijk te worden 🙂

  Ik vind Danone ook echt een super mooi aandeel. Ik heb nu 50 stukkies en hoop er binnenkort nog veel bij te kopen.

 2. Top lijstje, allemaal bedrijven die inderdaad erg de moeite waard zijn om in te beleggen.

  Danone heb ik al in een jaar of twee in mijn portefeuille zitten en de andere 2 zijn absoluut ook top bedrijven voor de lange termijn.

  Realty Income heb ik tot nu toe altijd te duur gevonden voor een REIT, maar nu zijn ze aantrekkelijk qua prijs en waarschijnlijk zijn ze ook wel een hoge prijs waard, want ze presteren wel goed en betrouwbaar.

  1. Bedankt MD! Sinds gisteren ben ik ook trotse mede-eigenaar van Danone geworden. Realty Income lijkt inmiddels wat uit beeld, maar mocht de koers zakken naar $55 dan voeg ik die ook toe.
   En gefeliciteerd met je aanstaande verhuizing!

 3. Beste DKK,

  Nog een vraag: hoe ga je om met het verschillende belastingtarief tussen FRA (30%) en NL (15%)? Ga je het terugvragen, en zo ja, hoe ga je dat doen? Of laat je zoals het is?

  Bij de USA en DeGiro is het geregeld via het invullen van een formulier. Ierland (Medtronic) dien ik nog even uit te zoeken.

  Ik ben zelf ook geïnteresseerd in DUI/FRA & SP aandelen, maar al die verschillende tarieven (aansluitingskosten DeGiro en belastingtarieven) staan me tegen.

  Groet, John

 4. Hi John,

  Een hele goede en herkenbare vraag. De aansluitkosten en belastingteruggave weerhielden mij eerder ook van Europese aandelen. Redenen om toch te investeren zijn voor mij de unieke kwaliteiten van de bedrijven, het ontbreken van valutarisico en spreiding.

  De aansluitkosten (EUR 2,50 per beurs per jaar) probeer ik te beperken door dit jaar alleen Franse aandelen te kopen van Euronext Paris. Behalve Danone verwacht ik dit jaar nog een aankoop. Dan heb ik circa EUR 2.500 geïnvesteerd en betaal ik dus 0,1% aansluitkosten. Volgend jaar komt er wellicht weer een beurs bij.

  Mijn intentie was om de ingehouden dividendbelasting terug te vragen. Niet zo zeer om het geld, maar om het proces zelf te ervaren en vooral met jullie te kunnen delen. Ik begrijp inmiddels dat dat niet eenvoudig is via DeGiro: https://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2020/03/execution-onlydienstverlening-omvat-ook-handtekening-101122272.

  Wordt vervolgd.

  Groet, DKK

 5. Hallo Kleine Kapitalist,
  Net je blog gevonden via Pollies dividend, fijn even in het Nederlands ;-).
  Leuk te zien dat jouw bedragen van portefeuillen en dividend ongeveer overeenkomen met die van mij, maar wel met heel andere aandelen. Goede tips, ga ze volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *