Dutch Dividend Bloggers – mei 2020

Dutch Dividend Bloggers – mei 2020

Het is weer tijd voor de update van de Dutch Dividend Bloggers serie! In samenwerking met collega Pollie van Polliesdividend schrijven we een kort verslag over de dividendavonturen van collega bloggers in het Nederlands (DKK) en Engels (Pollie). De vraag is in hoeverre de dividendverlagingen hebben doorgewerkt in de inkomstenstroom. Benieuwd? Lees snel verder.

Dividendportfolio – EUR 78 – Zeven bedrijven keerden dividend uit aan DP, een groei van maar liefst 105%. AbbVie was de grootste betaler en samen met AT&T goed voor de helft van de maandinkomsten. Daarnaast zien we met AOS, LOW, SBUX en TXN een heel mooi rijtje dividendgroeiers.

Groeigeld – EUR 88 – Een stevige stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Waar vorige maand JNJ en PG verhogingen aankondigden, voegde in mei dividendtopper Medtronic (MDT) zich bij dit gezelschap. In mei kwam daar met aankoop Illinois Tool Works (ITW) nog een veelzijdig dividendgroei aandeel bij. Goed bezig!

Mooi Dividend – EUR 489,37 – Veertien bedrijven maakten bijna een halve mille over naar MD. Met Fortum, BMW en Bayer waren de grootste bijdragers wederom Europese bedrijven. Desondanks een fikse daling van 30% ten opzichte van vorig jaar. Dat wordt veroorzaakt door 6 verkopen, 4 dividendinhoudingen en verschuivingen in de uitbetaalmaand. Daarnaast heeft MD nog een nieuwtje.

Mr. Robot – EUR 107,27 – Tien bedrijven zorgden voor een driecijferige paycheck. Net als bij DP was de combinatie ABBV en T verantwoordelijk voor de helft van de maandinkomsten. De groei was met 27% vergelijkbaar met GG. Mr. Robot lijkt nauwelijks geraakt te worden door dividend cuts. Een blik in zijn portfolio verklaart een hoop, want ik tel veel dividend aristocraten.

Pollies Dividend – EUR 243,84 – Zes bedrijven storten de dividenduitkeringen in Pollie’s Vrijheid Fonds. Zorgvastgoedbedrijf Omega Healthcare Investments (OHI) was de grootste, gevolgd door AT&T en AbbVie. Vanwege een verschuiving van de uitbetaling van beleggingsfondsen daalden de inkomsten met 22%. Zonder dit effect zou de stijging een prima 10% bedragen. Met Nationale Nederlanden en 3M kocht Pollie dezelfde bedrijven als ik. Goede keuze :).

Mr Thinkingbig – EUR 6,69 – Ruim twee dubbeltjes per dag. En je hoeft er helemaal niets voor te doen! De groei ten opzichte van vorig jaar komt uit op een royale -91%. Erg benieuwd naar volgende maand als de ETF’s weer uit zullen keren!

Veelvoorminder – EUR 27,25 – Wederom een twintiger, maar dit keer aan de bovenkant van de bandbreedte. Met een stijging van 117% kun je thuiskomen. Zou VVM de volgende maand een dertiger op de borden zetten?

De Kleine Dividend Belegger – EUR 16,18 – Vijf bedrijven keerden een deel van de gemaakte winst uit aan DKDB. Allen uit de financiële en vastgoed sector en met hoge dividendrendementen. Gisteren postte DKDB zijn portfolio. We zien daarin nog meer financials. Voorliefde of value play?

De Kleine Kapitalist – EUR 36,39 – Zeven posities deden wat ze horen te doen: dividend uitbetalen. Na twee maanden met veertigers helaas een iets lager bedrag. Dat heeft te maken met het ingetrokken dividend van ING. Met 120 aandelen had het bedrag deze maand anders liefst EUR 45,90 hoger gelegen. Desondanks een fraaie stijging van 64%. Meer informatie in mijn uitgebreide maandupdate.

Slotsom

Deze maand rapporteren we gezamenlijk voor het eerst een daling van de dividendinkomsten ten opzichte van vorig jaar. Met -1% lijkt de schade na al het dividend cut geweld mee te vallen. Daarnaast wordt er volgende maand nog het een en ander verwacht van bedrijven die later uitkeren. Bij elkaar hebben we EUR 1.093 naar binnen gehengeld. Het populairste aandeel was AbbVie en die genereerde bij elkaar EUR 149 aan dividendinkomsten. Texas Instrument (TXN) en Realty Income (O) zijn daarnaast ook bekende aandelen in de portefeuilles van de Dutch Dividend Bloggers. Die laatste staat op mijn juni watchlist. Hopelijk komt het aandeel nog in mijn koopzone.

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – mei 2020

 1. Wederom erg leuk om te lezen hoe andere Nederlandse dividend bloggers het doen.

  Ook bij mij heeft AbbVie een hoog aandeel in de dividendinkomsten deze maand. Alleen bedrijven die hun jaardividend uitkeren staan hoger in het lijstje dan AbbVie deze maand.

 2. Leuk overzicht weer DKK, iedere maand weer motiverend om te lezen!
  In juni verwacht ik ook een krimp te zien. Dat is namelijk traditioneel een topmaand door de ETF uitbetalingen. Echter zullen deze nu ook wat gekort hebben, al kondigen ze dat niet allemaal aan.

 3. Bedankt voor jullie reacties!

  De juni uitkering van VWRL is ruim 40% gedaald. Onze portefeuilles lijken het een stuk beter te doen. Als je niet teveel in olie, toerisme, winkels en financiële sectoren zit, dan lijkt de schade vooralsnog mee te vallen.

  1. Tja,

   daar zullen de meeste passieve beleggers die alleen in VWRL zitten geen rekening mee gehouden hebben.

   Hun sneeuwbal effect “smelt als sneeuw voor de zon” tot een stuk kleinere sneeuwbal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *