Investeren in bio-zuivel

Investeren in bio-zuivel

Vandaag hebben we een klein bedrag geïnvesteerd in bio-zuivel. Een mooi en eerlijk product in een groeiende markt. Net als onze investeringen in VanMoof en Windcentrale hebben we dat gedaan via het OnePlanetCrowd platform. Hierop kan je investeren in bedrijven die bijdragen aan de transitie naar een duurzame economie.

Weerribben Zuivel is een echt familiebedrijf en produceert als een van de weinigen op ambachtelijke wijze zuivel op de boerderij. Ze zijn bekend van de merken Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel en leveren onder andere aan Ekoplaza, Marqt, Hellofresh, AH, Bagels & Beans en de betere horeca. Ook wordt room, yoghurt en boter verkocht aan bakkerijen en ijsmakers. Circa 15% van de omzet wordt gerealiseerd door export, vooral naar Duitsland. In het biodynamische segment is Weerribben Zuivel marktleider en is er weinig concurrentie. De marktontwikkelingen zijn erg positief, er is steeds meer vraag naar biologische producten. Je kunt meer informatie vinden op de website.

De lening wordt voor verschillende investeringen gebruikt. Zo worden er zonnepanelen aangeschaft om het bedrijf energiezuiniger te maken. Daarnaast wordt er apparatuur aangeschaft waarmee producten beter, langer houdbaar, energiezuiniger en goedkoper kunnen worden geproduceerd. Ook wordt het werkkapitaal verbeterd, waardoor de financiële situatie verbeterd.

Slotsom: prio voor bio

Op 14 februari verstrekten we een lening van EUR 250 voor 57 maanden tegen netto 5,2% rente. Met deze investering voegen we weer een klein stukje toe aan onze groeiende stroom aan passieve inkomsten. We kunnen als investeerder ook een gratis excursie krijgen op de boerderij. Een leuk uitje voor ons gezin. Belangrijker nog geeft deze investering ons een goed gevoel. Wil je ook investeren in bedrijven die bijdragen aan de duurzame transitie? Abonneer je dan op nieuwsbrief services. Veel projecten zijn razend populair en zitten binnen enkele dagen (soms zelfs uren) vol.

Artikel rating

Gemiddelde rating 5 / 5. Aantal: 1

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 gedachten over “Investeren in bio-zuivel

  1. Interessant, ik denk dart ik hiermee toch mogelijk een stap in crowdfunding kan maken. Althans als ik mijn vrouw kan overtuigen 🙂

    Wordt je maandelijks of jaarlijks uitbetaald?

    1. Tof. Zodra de plusbedragjes op de rekening verschijnen krijg je meestal geen vragen meer :). De projecten op OnePlanetCrowd keren eens per kwartaal uit, Kapitaal op Maat keert eens per maand uit. De aflossing wisselt. Dit project wordt lineair afgelost. Eens per kwartaal ontvang je aflossing + rente. En ja, de bank spelen is leuk :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *