Dutch Dividend Bloggers – april 2020

Dutch Dividend Bloggers – april 2020

April staat in de boeken dus het is weer tijd voor een update van de Dutch Dividend Bloggers serie! In samenwerking met collega Pollie van Polliesdividend schrijven we een kort verslag over de dividendavonturen van collega bloggers in het Nederlands (DKK) en Engels (Pollie). De dividendverlagingen beginnen hun eerste sporen na te laten. Desondanks kunnen we gezamenlijk weer een forse stijging ten opzichte van vorig jaar rapporteren. Goed bezig!

Dividendportfolio – EUR 98 – Acht bedrijven keerden bijna honderd euro uit, nice! Met een groei van ruim 300% kun je thuiskomen. Iron Mountain en ViacomCBS waren de grootste contribuanten. In April heeft DP vijf aankopen gedaan, waarvan Raytheon nieuw in de portefeuille is opgenomen.

Groeigeld – EUR 128 – Een stijging van 7% ten opzicht van vorig jaar ondanks een aantal verschuivingen in de uitbetaal maand. De dividendverlaging van Shell hakt er net als bij veel collega’s behoorlijk in bij GG. Gelukkig kondigden dividendtoppers JNJ en PG verhogingen aan van 6%. Fijn om in portefeuille te hebben. In April kwam daar een uitbreiding van LEG en een nieuwe positie in WBA bij. Twee dividend aristocraten!

Mooi Dividend – EUR 471,03 – De 16 bedrijven brachten gezamenlijk 29% minder dividend in het laatje ten opzichte van vorig jaar. Ook MD heeft te maken met verschuivingen in de uitbetaal maand en verwacht nog van 6 bedrijven dividend te ontvangen. De twee grootste bijdragers komen allebei uit Zwitserland en zijn wereldmarktleiders. Het zijn geurtjes en smaakjesboer Givaudan en voedingsmiddelenconcern Nestlé. Nieuw in portefeuille is Disney. Op de korte termijn is de route hobbelig, maar op lange termijn een bedrijf met meerdere groeiperspectieven.

Mr. Robot – EUR 93,89 – Twaalf bedrijven zorgen voor een totale dividendopbrengst die met liefst 49% is gestegen ten opzichte van 2019. Hoogdividender Iron Mountain was de grootste sponsor. In Maart kocht Mr. Robot naast JNJ ook Medtronic voor een spotprijsje en in April kwam het eerste dividend binnen. Ik ben benieuwd naar de eventuele nieuwe aankopen sindsdien!

Pollies Dividend – EUR 283,26 – Slechts zeven bedrijven heeft Pollie nodig om bijna 300 piek aan dividend binnen te harken. Verreweg de grootste bijdrage kwam van een kruidenier. Ahold legde meer dan 60% van de inkomsten in het mandje. Dat is een stuk minder dan vorig jaar als gevolg van de omzetting naar een halfjaarlijkse dividenduitkering. Daardoor is de totale dividendopbrengst met 19% gedaald ten opzichte van vorig jaar. In April kocht Pollie aandelen NN groep bij. Zelf heb ik onlangs ook wat bijgekocht van deze solide verzekeraar.

Mr Thinkingbig – EUR 9,82 – Bijna een tientje. Sinds de omzetting naar ETF’s lijkt het zwaartepunt van de dividenduitkeringen verschoven naar de derde maand van het kwartaal. In andere maanden sleept TB meer binnen via P2P lendingplatform Mintos. Er begint ook een stroompje met inkomsten uit Crowdestate te ontstaan.

Veelvoorminder – EUR 20,72 – En weer een twintiger! Een mooie stijging van 38% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast heeft VVM meerdere andere pannetjes op het vuur. Spreiding blijft essentieel. Hoeveel dividend zal VVM in mei ontvangen? Ik gok twintig euro :).

De Kleine Dividend Belegger – EUR 7,47 – Nieuwe aanwinst Stefan is net gestart met bloggen en heeft van vier posities dividend mogen ontvangen. De grootste bijdrage kwam van KPN. Van harte welkom in de Dutch Dividend Blogger serie!

De Kleine Kapitalist – EUR 42,45 – Acht posities maakten dividend over op mijn rekening. Een stijging van 55% en de tweede veertiger op rij. Ook bij mij was Ahold de grootste bijdrager. In Maart verdubbelde ik mijn positie voor een mooi prijsje (18,60). In April heb ik wat winst genomen en een groeier en zilvermijn teruggekocht. Vrijdag spoot dat laatste aandeel meer dan 10% omhoog. Meer informatie in mijn maandupdate.

Slotsom: supermarkten zijn super

Met negen dividendbloggers hebben we in April EUR 1.154,59 aan dividendinkomsten mogen begroeten. Een stijging van gemiddeld 44% ten opzichte van vorig jaar. Zou de impact van de aangekondigde dividendverlagingen dan in mei komen?

De grootste dividendbetaler was met grote overmacht Ahold. Liefst EUR 249 maakte de grootgrutter over. Het was met vier houders tevens het populairste aandeel onder de zes bloggers die hun dividendinkomsten specificeren. Het bedrijf boert goed als gevolg van extra online verkopen (bol.com) en “hamsteraars” al lijkt het mij meer een verschuiving van horeca naar thuisverbruikers. Ahold had ook geen boodschap aan dividendverlagingen en keerde het met 9% verhoogde dividend gewoon uit. Toch fijn om zo’n supermarkt in portefeuille te hebben!

Wil je ook in de Dutch Dividend Blogger serie worden opgenomen? Goed idee! Laat dan een reactie achter en we nemen je mee in de volgende publicatie. Zorg svp dat je blog in de eerste twee weken van de maand is geplaatst.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 gedachten over “Dutch Dividend Bloggers – april 2020

  1. Hartstikke leuk om weer op deze lijst te mogen staan. En wat doen we het goed zo met zijn allen, natuurlijk hebben we allemaal in meer of mindere mate last van het cuts of freezes maar het belangrijkste is dat we niet in paniek raken maar ons vasthouden aan onze plannen.

    Go Dutchies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *