Maandupdate – juli 2019

Maandupdate – juli 2019

De afgelopen maand stond in het teken van een heerlijke zomervakantie. Aangezien het weer hier goed was zijn we met de caravan in Nederland gebleven. Van een klein salaris meevallertje kon ik de bescheiden campingkosten betalen. Verder hebben we een paar uitjes en luxere boodschappen gedaan. We hebben daarom slechts een klein bedrag van de spaarrekening over hoeven maken. Naast de aanleg van de ETF Small Capitalist Mining Co. heb ik nog twee mini-aankopen gedaan voor de beleggingsportefeuille.

Dividendinkomsten

In juli hebben zes posities dividend uitgekeerd:

  • Altria: EUR 3,62
  • Eastman Chemical: EUR 2,34
  • Iron Mountain: EUR 3,68
  • Taiwan Semiconductor: EUR 11,74
  • Walt Disney: EUR 2,68
  • Vanguard All-World: EUR 8,83

Dat is bij elkaar EUR 32,89 aan inkomsten die zo mijn portefeuille inwaaien. Het lijkt misschien niet veel, maar het is toch weer een gratis eurootje per dag. Hopelijk zijn het er volgend jaar twee.

Portefeuille update

De afgelopen maand was mijn dividendportefeuille voor het eerst EUR 1.000 meer waard dan mijn inleg. Zelfs de EUR 1.100 werd aangetikt. Nu de beurzen dalen is de stand weer gezakt naar circa EUR 700. Gelukkig heb ik de afgelopen maand meer geïnvesteerd in edelmetalen. In mijn vorige artikel heb ik de aanleg van mijn mandje met goud- en zilvermijnen toegelicht. Ook heb ik 6 stuks ETFS Physical Silver (ticker: PHAU) gekocht (zonder transactiekosten). Daarnaast heb ik ook nog 1 heel aandeel Johnson & Johnson bijgekocht toen de prijs onder de $130 dook. De kaspositie kwam daardoor uit op 41 cent :). Inmiddels komen er meerdere portefeuille aandelen in aanmerking om bij te kopen. Even wachten op vers kapitaal.

Slotsom: een gouden zet?

De afgelopen maand heb ik een portfolio in goud- en zilvermijnen opgebouwd. Dat bleek vooralsnog een gouden zet. De waarde neemt sterk toe en dat compenseert al behoorlijk (maar nog niet volledig) voor de daling in mijn dividendportefeuille. Het is speculatief, maar ik verwacht nog een verdere stijging van de goud- en zilverprijs. Daarom wil ik de ETF Small Capitalist Mining Co. graag nog verder uitbreiden. Ik overweeg zelfs om daarvoor een positie in mijn dividendportefeuille te verkopen…

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Eén gedachte over “ Maandupdate – juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *