Unilever en Simon Property Group bijgekocht

Unilever en Simon Property Group bijgekocht

Vanmorgen heb ik 8 aandelen Unilever (UNA) bijgekocht voor EUR 49,78 per stuk. Op 17 december daalde de koers met 6% na een omzetwaarschuwing en deze week daalde de koers nog verder. Vanmorgen opende het aandeel onder de EUR 50 en gingen de alarmbellen af. HSBC verlaagde het koersdoel naar EUR 46 met een verkoopadvies. Wellicht ben ik te vroeg, maar desalniettemin ben ik erg tevreden met deze koop.

Unilever is in mijn ogen een van de mooiste dividendaandelen van de Nederlandse beurs. Ik ben met name gecharmeerd van de blootstelling aan opkomende markten. Het bedrijf haalt zo’n 60% van haar omzet uit landen als China en India. De producten die Unilever maakt worden dagelijks en in constante hoeveelheden gebruikt. Daarmee is het neerwaartse risico tijdens recessies beperkt. Omgekeerd groeit de omzet ook beperkt tijdens een opbloeiende economie. Voor bedrijven als Unilever is groei van de bevolking dan de belangrijkste aanjager van de omzet. In ontwikkelde landen is die groei beperkt en in opkomende landen gegarandeerd.

Simon blijft in de uitverkoop

Op 2 januari kocht ik 2 aandelen Simon Property Group (SPG) bij voor $145 per stuk. Eerder heb ik een zeer uitgebreide analyse van deze exploitant van winkelcentra gemaakt (aanrader!). Het is geen aandeel zonder risico, maar het biedt in ieder geval een aantrekkelijk dividendrendement van 5,8%. Ook fijn.

Slotsom: het jaar goed gestart

Unilever zie ik als een kernaandeel van de dividendportefeuille. Ik ben daarom erg blij met deze toevoeging. Simon is een uitbreiding van een van de vier hoogdividend aandelen in de portefeuille (met RDSA, INGA, ABBV) en zorgt voor iets meer spreiding. Met deze aankopen voegen we EUR 28,27 toe aan onze jaarlijkse dividendinkomsten. Wederom een kleine, maar mooie stap in onze weg naar meer financiële vrijheid.

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 gedachten over “Unilever en Simon Property Group bijgekocht

  1. Mooie start van het jaar inderdaad. Ik ben januari gestart met uitbreiding op mijn T en OHI posities. SPG ben ik eerder ingestapt en lijkt inderdaad nog steeds aantrekkelijk…

  2. Prima aankopen. Waren mijn laatste aankopen in december. Voor de komende 5 maanden doe ik even geen aankopen om mijn cashpositie (bedoelt om mee te beleggen) te verhogen naar circa 10% van mijn portefeuille.

    compliment voor hoe je je site steeds fraaier maakt.

    ben ook benieuwd naar het aandeel van de maand 🙂

    1. Dankje! Geen aankopen doen heb ik geprobeerd, maar dat lukt mij gewoon niet. Vooral deze maand loopt het weer uit de hand :). Mocht de beurs flink zakken dan spreek ik gewoon een spaarpot aan. Het aandeel van de maand hoop ik morgen te publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *