Portefeuille analyse van dividendgroei investeerders

Portefeuille analyse van dividendgroei investeerders

Als je wel eens websites van collega dividendgroei investeerders bezoekt, dan zie je veel dezelfde aandelen in portefeuilles terugkomen. Ik was benieuwd welke aandelen nou het vaakst in bezit zijn. Daarom heb ik 50 dividend portefeuilles bekeken. Om het mijzelf makkelijk te maken heb ik alleen portefeuilles meegenomen die ik eenvoudig in Excel onder elkaar kon plakken. Het is zeker geen correcte steekproef, maar het geeft wel een aardig beeld. De gemiddelde portefeuille omvatte 38 posities en 57% van de bloggers komt uit de V.S. Benieuwd naar het resultaat?

Top 50 meest voorkomende aandelen

Top 50 meest voorkomende aandelen uit een willekeurige steekproef

Er is duidelijk 1 aandeel favoriet, want maar liefst 86% van de portefeuilles heeft tenminste een aandeel van AT&T (T) in bezit. Gezien de sector is dat opvallend, aangezien het samen met Verizon het enige Telecom aandeel is in de top 50. De sector Consumer Defensive is met 28% van het volume favoriet, gevolgd door Healthcare (16%) en Technology (13%). Materials is een sector die helemaal niet is vertegenwoordigd. De enige Nederlandse aandelen staan samen met Philip Morris (PM) op een gedeelde 13e plaats, namelijk Shell (RDSA) en Unilever (UL). Er lijkt sprake van enig patriottisme. Van de 12 meegenomen Nederlandse dividendgroei bloggers zijn er maar 2 die geen Unilever bezitten en is daarmee het populairst. Iets soortgelijks zie je bijvoorbeeld bij Duitsers (Allianz, Bayer, BASF en BMW) en Canadezen (Enbridge, diverse banken).

Lezersvraag

Het viel je vast op dat bij de 2e t/m 7e positie geen ticker staat vermeld. Deze aandelen komen in meer dan 50% van de portefeuilles voor! Aan jullie de vraag om buiten AT&T de 6 meest voorkomende aandelen te noemen. Tip: de gebruikte kleuren corresponderen met de sectoren van de betreffende aandelen. In mijn volgende blog stuur ik het goede antwoord. Succes!

Artikel rating

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal: 0

Wees de eerste stem!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 gedachten over “Portefeuille analyse van dividendgroei investeerders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *