Financiële diensten

Financiële diensten

Tot de sector financiële diensten horen banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, credit card maatschappijen, beurzen en brokers. Voorbeelden zijn ABN AMRO, Allianz en Visa. De sector is gevoelig voor de stand van de economie aangezien er betalingsproblemen bij kredietnemers ontstaan in tijden van economische neergang.

Mastercard
Deze Amerikaanse betalingsverwerker vormt samen met Visa een duopolie. Mastercard profiteert van digitalisering van het betalingsverkeer en kent sterke netwerkeffecten. Dankzij de hoge marges en sterke groei gaat het dividend ieder jaar met grote sprongen omhoog.
Moody\\\'s
Dit Amerikaanse credit ratingbureau vormt een duopolie met Standard & Poor en heeft ook een sterke analyse dienstverlening. Cruciale bron voor investeerders en kredietverstrekkers, fraaie groei, hoge marges en een sterke balans. Het dividend wordt al 12 jaar verhoogd met gemiddeld 17%. Onlangs kwam er weer 13% bij. (opname: februari 2022)
FactSet Research Systems
Deze Amerikaanse aanbieder van financiële informatie geldt als de uitdager van het veel grotere Bloomberg en Refinitiv. Factset laat al jaren fraaie groeicijfers zien en verhoogd al 23 jaar het dividend, in 2022 met 9%. De waardering is riant waardoor er geduld nodig is om in te stappen. (opgenomen: mei 2020)
The Progressive Corporation
Deze Amerikaanse autoverzekeraar is onterecht een minder bekende naam. Dankzij inzet van slimme technologie, AI en een lage kostenstructuur biedt Progressive scherpe premies waardoor het marktaandeel stijgt. Het dividend is zonder meer veilig en groeiend. (opname: oktober 2021)
Euronext
De grootste beursexploitant van Europa verdient aan noteringen, transacties, afhandeling en verkoop van live data. Euronext kan extra profiteren in tijden van paniek op de beurs. Door de overname van Borsa Italiana is de schuld opgelopen. Dankzij de sterke kasstroom en synergiekansen is dat geen probleem.
China Life Insurance Company
De grootste levensverzekeraar van China is voor 70% in bezit van de staat. Sinds de liberalisering van de verzekeringsmarkt in 2007 is de concurrentie moordend. China is met slechts 2% van het BNP onderverzekerd, terwijl de bevolking en welvaart snel zorgen voor een langdurige groeimarkt. In mijn ogen is het aandeel China Life goedkoop en het dividendrendement aantrekkelijk. (opgenomen: mei 2020)